ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Διονύσης Δεσύλλας

Ο Φαταούλ, η κατάντια και το κόκκινο φωτάκι…

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο panathinaikos24.gr για το ελληνικό ποδόσφαιρο, την αναξιοπιστία του και την απόλυτη κατάντια στην οποία έχει περιέλθει.

Ο Φαταούλ, η κατάντια και το κόκκινο φωτάκι…

Παρακαλείται κάθε ξεροκέφαλος οπαδός, κάθε τυφλωμένος από τον φανατισμό του να αλλάξει σελίδα και να μην ασχοληθεί με το κείμενο. Διότι, στρογγυλεύσεις και συμψηφισμοί δεν θα υπάρξουν παρακάτω. Σε μια συγκυρία εξαιρετικά κρίσιμη για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καλό θα είναι άπαντες να αναλύουμε την κατάσταση με ψυχραιμία, να βγάζουμε τα συμπεράσματά μας και να καταδικάζουμε. Να καταδικάζουμε όλες αυτές τις πρακτικές και τις συμπεριφορές των τελευταίων ετών που έκαναν τις Κυριακές μας εφιαλτικές. Που έριξαν στον βούρκο το αγαπημένο μας άθλημα και που, τώρα πια, από το ελληνικό ποδόσφαιρο λείπει μόνο το κόκκινο φωτάκι…

Για τα θλιβερά επεισόδια της Λεωφόρου και το ξύλο στη Λίγκα τα είπαμε σε προηγούμενο κείμενο. Όπως, επίσης, και για τις κινήσεις της Πολιτείας. Κυρίως αυτές που προτίθεται να κάνει και όχι την αναβολή, η οποία είναι απλώς μια πρώτη τιμωρία και τίποτε περισσότερο.

Αρχικά, δυο λόγια για την τιμωρία του Παναθηναϊκού. Δικαίως το «τριφύλλι» δέχεται, εκτός των άλλων, -3. Αυτό προβλέπει, άλλωστε και ο κανονισμός. Ηταν αδύνατο, οι «πράσινοι» να τη γλιτώσουν. Δικαίως, όμως, φωνάζουν. Διότι, ναι, τιμωρήθηκαν με βάση τον κανονισμό και αυτό έπρεπε να γίνει. Στην Ελλάδα, όμως, και το ποδόσφαιρο της, η λέξη «ισονομία» είναι άγνωστη εδώ και χρόνια. Συνεπώς, δεν γίνεται το «τριφύλλι» να τιμωρείται για είσοδο οπαδών και τραυματισμό παίκτη και σε άλλες περιπτώσεις ο Ολυμπιακός να τη γλιτώνει! Εδώ είναι που μετράει ο νόμος του ισχυρού. ‘Η καλύτερα, ο νόμος της ζούγκλας. Εκεί, το λιοντάρι επικρατεί της ζέβρας. Ετσι, συμβαίνει και στο ελληνικό ποδόσφαιρο… Ξαναγράφω λοιπόν: Δικαίως τιμωρήθηκε ο Παναθηναϊκός, αλλά δικαίως φωνάζει…

Να με συμπαθάτε, αλλά το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει γίνει ένα μπ@@@λο και μισό! Ελλειψη ισονομίας, αναξιοπιστία, διαιτησίες τύπου Σπάθα, Φαταούλ, παρατηρητές που γράφουν τα πάντα μόνο σε συγκεκριμένα γήπεδα, πακιστανικά τηλέφωνα, βία και μίσος στις κερκίδες. Φυσικά και το πρόβλημα είναι σύνθετο για όλα αυτά. Αλλά οι πρώτοι φταίχτες είναι συγκεκριμένοι. Είναι ο ισχυρός, είναι η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία και οι αχυράνθρωποι που βρίσκονται στα πόστα και τις υψηλές θέσεις του ποδοσφαίρου. Ανθρωποι που τους βαράνε το ντέφι και χορεύουν. Αν αυτοί δεν εξαφανιστούν κι αν δεν επιβληθούν νόμοι αυστηροί, προκειμένου να μην έρθει αύριο – μεθαύριο ένας άλλος… «ισχυρός» που θα πάρει τη θέση του τωρινού, τότε η κατάσταση δεν θα αλλάξει ποτέ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ