ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Ο Λαουάλ, ο Διαμαντάκος και η «Μπάρτσα»

Η αντίστροφη μέτρηση για το κρίσιμο ματς του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα την προσεχή Πέμπτη στο ΟΑΚΑ έχει αρχίσει. Ωστόσο, θεωρώ σημαντικό να γίνει μια αναφορά στο ματς που έδωσαν οι «πράσινοι» στην Κρήτη απέναντι στο Ρέθυμνο, παρά τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων. Γράφει η Ρούλα Στεφανάκη.

Ο Λαουάλ, ο Διαμαντάκος και η «Μπάρτσα»

Όσοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το παιχνίδι, είτε από κοντά είτε από την τηλεόραση, απόλαυσαν ρεσιτάλ μπάσκετ από την ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Και επειδή η απόδοση του Γκιστ, είναι κάτι που δεν μας προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση, ο Αμερικανός απλά πρόσθεσε, μια ακόμη εντυπωσιακή εμφάνιση στο ενεργητικό του, όπως και ο Νίκος Παππάς που διανύει περίοδο αγωνιστικής φόρμας, προτιμώ να σταθώ στο ντεμπούτο του Λαουάλ στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και στον νεαρό Διαμαντάκο.

Ο 20χρονος σέντερ ύψους 2μ.14 πήρε την… σκυτάλη από τους Λούντζη, Παπαγιάννη, Χαραλαμπόπουλο και Κόνιαρη και μας έδειξε και κείνος με τη σειρά του το, με την καλή έννοια, θράσος του, στο παρκέ. Στα περίπου πέντε λεπτά που του έδωσε την ευκαιρία ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς να αγωνιστεί, πρόλαβε να βάλει επτά πόντους (3/6 διπ., 1/2 β.) να μαζέψει έξι ριμπάουντ, να μοιράσει μία ασίστ και να κάνει ένα κλέψιμο.

Η σκληρή πειθαρχία και υπακοή στους κανόνες (χαρακτηριστικό των Σπαρτιατών) φαίνεται ότι στην περίπτωση του Διαμαντάκου βρίσκει ακόμη πιο πρόσφορο έδαφος ελέω καταγωγής. Για μια ακόμη φορά αποδείχτηκε η πολύ καλή δουλειά που γίνεται με τους μικρούς οι οποίοι μέρα με τη μέρα βάζουν τις βάσεις για το μέλλον, παίρνοντας το χρόνο που του αναλογεί, όποτε κρίνει η τεχνική ηγεσία.

Στον αέρα το Μακάμπι- Παναθηναϊκός!
Στον αέρα το Μακάμπι- Παναθηναϊκός! 16.507 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Και σε παιχνίδια όπως με τα Τρίκαλα και το Ρέθυμνο ενδείκνυται να πάρουν τις ευκαιρίες τους. Όσον αφορά τον Γκάνι Λαουάλ, σε αντίθεση με την πρώτη του εμφάνιση κόντρα στη Μακάμπι, στο παιχνίδι με το Ρέθυμνο πήραμε καλύτερη «γεύση» για το λόγο τον οποίο αποκτήθηκε. Στα εννέα λεπτά που αγωνίστηκε σημείωσε 8 πόντους (3/3 διπ. Και 2/2 β.), ενώ πήρε και δύο ριμπάουντ. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει ουσιαστικά στην ομάδα τώρα που μπαίνει στην τελική ευθεία στο top 16.

Το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα θα αποτελέσει ένα ακόμη κρας τεστ για τον Αμερικανό σέντερ που θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στο ΟΑΚΑ κόντρα σε ένα δυνατό αντίπαλο. Ένα παιχνίδι ιδιαίτερα κρίσιμο όπου ο Παναθηναϊκός θέλει πάση θυσία τη νίκη προκειμένου να παραμείνει μέσα στους στόχους του. Και σε αυτήν του την προσπάθεια χρειάζεται περισσότερο από ποτέ τον κόσμο στο πλευρό του, να τον στηρίξει όπως κάνει άλλωστε, χρόνια τώρα.

Μετά τη χαμένη ευκαιρία στο Τελ Αβίβ την προηγούμενη αγωνιστική ο Παναθηναϊκός δεν έχει περιθώριο για νέα ήττα, ειδικά μέσα στην έδρα του, αν θέλει να γίνει πιο εφικτός ο στόχος για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.