ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Nομοθετική ρύθμιση από τον Κοντονή!

Νομοθετική ρύθμιση για το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ, την αθλητική δικαιοσύνη, αλλά και τη βία, «φτιάχνει» ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, εντός 15 ημερών!

Nομοθετική ρύθμιση από τον Κοντονή!

Αυτό αποκάλυψε ο ίδιος σε «πηγαδάκι» με τους δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση που είχε με τους φορείς του ελληνικού ποδοσφαίρου και την απόφασή του για «τιμωρία» διεξαγωγής των παιχνιδιών αυτό το Σαββατοκύριακο, χωρίς φιλάθλους.

Τα σπουδαία, λοιπόν, ακούστηκαν αργότερα. «Τα μολύβια έχουν πάρει φωτιά αυτές τις μέρες», είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού, αποκαλύπτοντας πως η νομοθετική ρύθμιση που έχει προαναγγείλει θα προωθηθεί μέσα στις επόμενες 15 ημέρες! Όπως είπε θα είναι ένα νέο μίνι – νομοσχέδιο και όχι τροπολογία. Και σύμφωνα με τον κ. Κοντονή θα έχει αυστηρές κυρώσεις… Σύμφωνα με αυτό, λοιπόν, θα γίνουν τα εξής…

-Το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ αλλάζει. Πλέον, τα σωματεία θα ψηφίζουν και όχι οι πρόεδροι των ενώσεων.

Παναθηναϊκός: H επικρατέστερη ενδεκάδα στην Τούμπα
Παναθηναϊκός: H επικρατέστερη ενδεκάδα στην Τούμπα 8.837 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

– Αλλαγές θα υπάρξουν και στη λειτουργία και σύνθεση των δικαιοδοτικών οργάνων του ποδοσφαίρου. Οι πειθαρχικές επιτροπές θα απαρτίζονται από τακτικούς δικαστές, που θα προκύπτουν από κλήρωση που θα κάνει το Υπουργείο Δικαιοσύνης και δεν θα τους επιλέγει η ΕΠΟ και οι διοργανώτριες Αρχές. Μάλιστα, ο κ. Κοντονής τόνισε πως έχει ήδη συμφωνήσει με την ομοσπονδία για το θέμα.

– Οι ΠΑΕ, των οποίων οι οπαδοί θα κάνουν επεισόδια θα τιμωρούνται με βαριά πρόστιμα, όχι μόνο από την αθλητική δικαιοσύνη, αλλά και επιπρόσθετα από το κράτος, τα οποία θα είναι «πολύ υψηλά», όπως τόνισε ο κ. Κοντονής. Υπάρχει μια σκέψη τα πρόστιμα που επιβάλλει η αθλητική δικαιοσύνη να πηγαίνουν στη ΓΓΑ για τις ανάγκες του ερασιτεχνικού αθλητισμού, αλλά σ’  αυτό είναι, προς το παρόν, αντίθετη η ΕΠΟ.

– Οσον αφορά στο αυτοδιοίκητο, ο κ. Κοντονής τόνισε ότι το κράτος έχει πάρει κάποιες αποφάσεις τις οποίες θα υλοποιήσει, αλλά… «δεν θέλουμε να αλλάξουμε αυτό το καθεστώς, το αυτοδιοίκητο θα ισχύει».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.