ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημήτρης Στρατής

Τι είδαμε στο ΟΑΚΑ

Η ΑΕΚ το καλοκαίρι θα βρεθεί σε ευνοϊκότερη θέση όσον αφορά χημεία, δέσιμο από τον «αιώνιο». Γράφει ο Δημήτρης Στρατής.

Τι είδαμε στο ΟΑΚΑ

Ουδείς ξαφνιάστηκε που χθες αντί ο Περέιρα να πει δυο λόγια για την άθλια εμφάνιση των παικτών του απέναντι σε κλαμπ Β΄ εθνικής προτίμησε να το ρίξει στα ηρωϊκά, δίνοντας παρασύνθημα στους παίκτες του που συναγωνίστηκαν σε υπερβολή για την τεράστια νίκη τους, την μεγαλειώδη ψυχή τους, τον γίγα πρόεδρο, την ομαδάρα που ΘΑ κάνουν του…χρόνου. Σχετικά με το τελευταίο, το δείγμα γραφής Ισο/καρεμπέδων την τελευταία διετία κι η επενδυτική (η ποια;) πολιτική (σε… δανεικούς) του «Καίσαρα» δεν κάνει δα και τους βασικούς αντιπάλους του…παντοκράτορα να τρομάζουν!

Στην ΑΕΚ δικαιούνται να τα βάζουν με την τύχη τους αφού μετά τον τραυματισμό Μάνταλου δημιουργήθηκε σύγχυση και ανισορροπία, οι χώροι που έμειναν κενοί εκμεταλλεύτηκαν από τους ποιοτικούς παίκτες που διαθέτουν οι Πειράιώτες. Όσο για τους δικούς μας; Μόνο μελαγχολία θα ένιωσαν βλέποντας το ντέρμπι στη σκέψη ότι έχασαν τον Μπεργκ σχεδόν τρεις μήνες. Με τον Σουηδό υγιή -ακόμα και με διαιτησία κόντρα -το τριφύλλι θα ήταν «από πάνω» στη βαθμολογία ή τουλάχιστον σε απόσταση βολής κι όχι στο…-6!

Αν του χρόνου εξασφαλιστεί το τέλος της ασυδοσίας και η παύση κυριαρχίας του Ολυμπιακού στα κέντρα αποφάσεων ο νέος του προπονητής θα έχει δυσκολότατο έργο για μια ομάδα που θα χρειαστεί (ξανά) +10 μεταγραφές! Με τους λιμανίσιους αραχτούς δύο εβδομάδες και κάτι παιδάκια απέναντι τους στο αχανές ΟΑΚΑ (που ποτέ των ποτών δεν θα γίνει έδρα ακόμα κι αν έχει μέσα 90.000 κόσμο) οι…«γκαλάκτικος» ήταν για κλωτσιές.

Τεχνικές και τακτικές κινήσεις ΜΗΔΕΝ. Οι πρώτες είναι εύκολες στο μάτι, παίρνεις το τόπι, αρχίζεις ντρίμπλες, πιρουέτες, σουτ και κάποιος εντυπωσιάζεται στο άψε-σβήσε! Αυτά μόνο ο Τσόρι τα κάνει, έλα όμως που βαδίζει στο τέλος της καριέρας του και δεν είναι για πολλά-πολλά. Όσο για τις τακτικές κινήσεις πως να περιμένεις να δεις κάτι άπαξ και ο ΟΣΦΠ παραμένει αργή/ αγύμναστη ομάδα, με μηδενικές κινήσεις χωρίς μπάλα, κάτι αναμενόμενο αφού οι Αργεντινοί κι ο Φορτούνης θέλουν την «ασπρόμαυρη» στα πόδια για να φανούν, Μιλιβόγιεβιτς-Μανιάτης είναι δύσκαμπτοι κι ο Αφελάι καιρό τώρα σκέφτεται τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Το ποδόσφαιρο γίνεται απλό όταν ξέρεις να κοντρολάρεις χώρο, αν έχεις διδαχθεί σωστά τα βασικά μπορείς να βραχυκυκλώσεις ομάδες πιο τεχνικές απ’ τη δική σου. Για …179 λεπτά σε Πειραιά, Μαρούσι η ΑΕΚ πήρε καλό βαθμό κάνοντας τους υπερτιμημένους αντιπάλους της να την «ακούσουν» εντελώς, στερώντας τους την ευχέρεια ν’ αναπτυχθούν όπως έχουν «μάθει»! Πάει να πει με τους ρέφερι να «σπρώχνουν» αβέρτα και τους «προσκυνημένους» της Λίγκας να τους αφήνουν διαρκώς μπάλα στα πόδια.

Ο Δέλλας άπλωσε ψηλά τους ποδοσφαιριστές του (πόσες φορές δεν είδαμε τον Αραβίδη να κυνηγά ακόμα και τα ελεύθερα των γκολκίπερ;) ξέροντας ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει παίκτη με ΤΗΝ επινόηση που θα κατέβει χαμηλά και με 2-3 έξυπνες μπαλιές θα δημιουργήσει επιθετικό πλεονέκτημα, «καταργώντας» τους αντιπάλους που μαρκάρουν έξω από την περιοχή του Ανέστη. Σ’ αυτή την περίπτωση βγάζεις κόντρα με 3-4 ποδοσφαιριστές κι ο αντίπαλος τρέχει και δεν φτάνει! Η ΑΕΚ έπεσε θύμα της απειρίας της αφού στο τέλος οι άμαθοι στον πρωταθλητισμό ποδοσφαιριστές της έδειχναν να λυγίζουν από την πίεση του ΠΡΕΠΕΙ, με το χρονόμετρο ν’ ακουμπά το 90′ και την εξέδρα να μετρά ένα-ένα τα δευτερόλεπτα. Ομολογουμένως έχουν δημιουργήσει ενδιαφέρουσα βάση γηγενών, συν ότι αυτός ο Γιόχανσον δείχνει κελεπούρι, θα είναι γερός αντίπαλος του χρόνου! Η πλάκα είναι πως αν εξαιρέσουμε τις αβάντες (;) στους απέναντι ενδεχομένως οι Ενωσίτες θα βρεθούν σε καλύτερο σημείο χημείας, ετοιμότητας όταν αρχίσει το καινούργιο πρωτάθλημα. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό για τον Παναθηναϊκό που είναι ο μόνος που (προς το παρόν) μπορεί να τους αμφισβητήσει! Εδώ το έκανε πέρσι μ’ ένα σωρό αμούστακα να παίρνουν το βάπτισμα του πυρός τόσο σε ντέρμπι όσο και σε επίπεδο Α’ εθνικής!

Δημήτρης Στρατής
Δημήτρης Στρατής Για τον Δημήτρη Στρατή το panathinaikos24 αποτελεί το τρίτο πράσινο μετερίζι στο οποίο θ' ασχολείται με το ομορφότερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή του.
Η διαδρομή ξεκίνησε από το balla.gr, συνεχίστηκε στο leoforos.gr, τώρα όντας ο 13ος (προφανώς σημαδιακό μιας κι ο αριθμός -για προφανείς λόγους- είναι ο αγαπημένος του) συνεργάτης του site θ' ασχολείται (σχεδόν) καθημερινά με τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο! Θεωρεί τη γενιά του προνομιακή αφού έζησε live τα σπουδαιότερα επιτεύγματα των τμημάτων του κλαμπ, πλην Γουέμπλεϊ. Μια ζωή θα τον στοιχειώνει ο χαμένος προημιτελικός με την Πόρτο του Μουρίνιο το 2003 , όταν χάθηκε τελικός-φαντασίωση για όλους τους πράσινους πιστούς απανταχού Γης! Φαντάζεστε τι θα γινόταν σε συναπάντημα ΠΑΟ και...Σέλτικ;

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ