ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Τα ρεκόρ των «αρχηγών»

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται αύριο τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ (20/3, 20:00), με τους δύο… αρχηγούς να ετοιμάζονται για νέα ρεκόρ. Οι κοινοί «παρανομαστές» των δύο μεγάλων αντιπάλων.

Τα ρεκόρ των «αρχηγών»

Ένα μεγάλο ντέρμπι… έρχεται αύριο, με δύο ομάδες που συνολικά έχουν κατακτήσει 14 κούπες Ευρωλίγκας (και πρωταθλητριών). Παναθηναϊκός και Ρεάλ αποτελούν ένα από τα πιο… καυτά ζευγάρια της διοργάνωσης.

Ο «σουτέρ» Διαμαντίδης και ο «ιπτάμενος» Φώτσης

Ο αρχηγός του «εξάστερου», Δημήτρης Διαμαντίδης χρειάζεται ένα εύστοχο τρίποντο, για να πιάσει τον Μάρκους Μπράουν στην 6η θέση της σχετικής λίστας, με 327. Στην 5η θέση βρίσκεται ο πρώην άσος της ΤΣΣΚΑ, Τράιαν Λάνγκτον με 339. Συνεπώς ο «3D» χρειάζεται 13 τρίποντα για να φτάσει στην Πέμπτη θέση και συνεχίζει…

Σκάει το… μπαμ με Μαρίνκοβιτς!
Σκάει το… μπαμ με Μαρίνκοβιτς! 22.142 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο «υπαρχηγός» των «πρασίνων», Αντώνης Φώτσης, ισοφάρισε την προηγούμενη αγωνιστική τον Αλεξέι Ζαβρασένκο στα επιθετικά ριμπάουντ, με 294, στην 9η θέση. Πλέον κυνηγάει τον Ντέιβιντ Άντερσεν στην 8η (301), υπολειπόμενος έξι επιθετικά «σκουπίδια».

Πράσινο και… κυανόλευκο

Από την τωρινή ομάδα του Παναθηναϊκού, υπάρχουν στο ρόστερ τέσσερις παίκτες που έχουν φορέσει τη φανέλα και των δύο ομάδων.

Ο Αντώνης Φώτσης φόρεσε τη φανέλα της «βασίλισσας» τη διετία 2003-2005, όντας παίκτης-κλειδί της ισπανικής ομάδας στο δρόμο για τον τελικό του Eurocup, αλλά και της κατάκτησης του πρωταθλήματος.

Ο Εστεμπάν Μπατίστα υπέγραψε στη Ρεάλ τη σεζόν 2003-2004, ωστόσο δόθηκε δανεικός στην Ποζουέλο, συνεπώς δεν αγωνίστηκε ποτέ με τη φανέλα της μαδριλένικης ομάδας, «χάνοντας» την ευκαιρία να υπάρξει συμπαίκτης με τον τωρινό του… Αντώνη Φώτση.

Ένα ακόμα… κοινό των δύο ομάδων, ακούει στο όνομα, Νίκος Παππάς. Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού μεταγράφηκε στην ισπανική Μπιλμπάο τη σεζόν το 2008, από την οποία δόθηκε δανεικός στη δεύτερη ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης. Στην Ισπανία έμεινε για έναν χρόνο, επιστρέφοντας στην Ελλάδα και στον  Κολοσσό.

Γιάννης Μιχαλάκης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.