ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

«Βασιλιάς» στο σπίτι του!

Ο Παναθηναϊκός με άμυνα για... σεμινάριο, έναν Νίκο Παππά (22 πόντους) από άλλο πλανήτη και έναν πολύ καλό Νέλσον (16 πόντους) πήρε τη νίκη με 85-69 απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης και έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας.

«Βασιλιάς» στο σπίτι του!

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Σλότερ, Μπατίστα, Γκιστ, Διαμαντίδης και Γιάνκοβιτς. Οι «πράσινοι» μπήκαν με μόνο στόχο τη νίκη καθώς βρίσκονταν με την πλάτη στον τοίχο.

Το ματς

Πολύ καλή άμυνα και συγκέντρωση στην επίθεση

Το «τριφύλλι» μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και έκανε το 4-0 με καλάθια των Διαμαντίδη και Μπατίστα. Στη συνέχεια η Ρεάλ μείωσε σε 4-3 με τρίποντο. Στα highlight του αγώνα μπήκε το κόψιμο του Γκιστ στον Ρέγες, 7 λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου.

Την ίδια στιγμή οι δύο ομάδες συνέχιζαν να είναι κοντά στο σκορ στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης. Η πολύ καλή άμυνα του Παναθηναϊκό είχε ως αποτέλεσμα ο Γκιστ με κάρφωμα έδωσε αέρα τριών πόντων στους «πράσινους» 4’24” πριν τη λέξη του δεκαλέπτου.

 ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÑÅÁË  (TOP 16 - ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2014-2015)

Πρωταγωνιστής ο Τζέιμς Γκιστ που με 3 δικούς του πόντους(3/4 βολές) έκανε το 15-10 στο 8ο λεπτό της πρώτης περιόδου. Η πληγή του Παναθηναϊκού ήταν τα τρίποντα και αυτά ήταν που κράταγαν την διαφορά σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Τη σκυτάλη μετά τον Γκιστ πήρε ο Νίκος Παππάς και με 4 συνεχόμενους πόντους έστειλε την διαφορά στην μεγαλύτερη τιμή της(+6) και έκανε το 19-13. Τελικά η περίοδος ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 19-15.

Συνέχισε δυνατά με μπροστάρηδες Γκιστ, Παππά

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε όπως τελείωσε με τον Παναθηναϊκό να είναι κυρίαρχος και με  ένα επιμέρους σκορ 6-2 έστειλε την διαφορά στο +8 (25-17).Στη συνέχεια ο Νέλσον με μία εντυπωσιακή ενέργεια και ένα εντυπωσιακό κάρφωμα στο πρόσωπο του Νοτσιόνι έκανε το 27-19 και έβαλε… φωτιά στο ΟΑΚΑ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης όμως αντέδρασε και με ένα σερί 7-0 έστειλε την διαφορά στον πόντο και ανάγκασε τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς να πάρει το Τάιμ-άουτ. Μετά το τάιμ-αουτ ο Παναθηναϊκός πέτυχε το πρώτο του τρίποντο με τον Σλότερ να κάνει το (32-29) 4 λεπτά πριν το ημίχρονο. Την ίδια στιγμή ο Νίκος Παππάς ήταν… καυτός και με καλάθι του έφτασε τους 8 πόντους.

 ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÑÅÁË  (TOP 16 - ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2014-2015)

Οι εντυπωσιακές φάσεις δεν είχαν τελειωμό για τον Παναθηναϊκό με τον Σλότερ να πασάρει και τον Λαουάλ να καρφώνει και να κάνει το 36-29, 3 λεπτά πριν το τέλος. Οι «Μαδριλένοι» αντέδρασαν και πάλι και με ένα επιμέρους σκορ (5-2) μείωσαν την διαφορά στους -4 με ένα λεπτό να μένει.

Τελικά το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με (41-35).

Περίπατο με Παππά από …άλλο πλανήτη

Με τρίποντο Τζέιμς Γκιστ ξεκίνησε η τρίτη περίοδος και το σκορ έγινε 44-35 9 λεπτά πριν από το τέλος της περιόδου. Στο σημείο αυτό «χτύπησε» και ο Μπλουμς και έστειλε την διαφορά στο +11 (47-36).Τα κακά μαντάτα για τους «πράσινους» ήταν ότι σε 2 λεπτά παιχνιδιού είχαν συμπληρώσει 4 ομαδικά φάουλ ήδη.

Ο βομβαρδισμός από την γραμμή των τριών πόντων συνεχιζόταν και αυτή τη φορά με τον Νίκο Παππά να κάνει το (52-41) και τους προσωπικούς του πόντους στους 11. Ο Νίκος Παππάς με ένα εντυπωσιακό καλάθι και φάουλ έστειλε την διαφορά στο +12 4 λεπτά πριν το τέλος και απέδειξε για άλλη μία φορά σε πόσο καλή κατάσταση είναι. Άκρως εντυπωσιακό ήταν και το γεγονός ότι ο Παππάς σε 15 λεπτά συμμετοχής είχε ήδη 16 πόντους.

 ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÑÅÁË  (TOP 16 - ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2014-2015)

Το «τριφύλλι» δεν σταμάταγε να είναι εντυπωσιακό στην επίθεση ενώ έμενα τρία δευτερόλεπτα και ο Μαυροκεφαλίδης είχε κλειστεί πέταξε την μπάλα στον Νέλσον και όντας στον αέρα έκανε το (65-51) στο τελευταίο λεπτό του δεκαλέπτου. Τελικά το προτελευταίο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με (69-53) υπέρ των «πρασίνων».

Το διαδικαστικό δεκάλεπτο

Τι και αν σταμάτησαν για το δεκάλεπτο για να ξεκουραστούν ο Παππάς συνέχιζε το… χαβά του και με νέο καλάθι έκανε το (73-56). Βέβαια το σημαντικότερο απ΄όλα ήταν απίστευτη άμυνα του Παναθηναϊκού με πολλά κοψίματα. Στο 34ο λεπτό ο Μαυροκεφαλίδης με δίποντο έκανε το (78-58,) 5 λεπτά πριν το τέλος με την διαφορά στην μεγαλύτερη τιμή της.

Οι «πράσινοι» είχαν σταθερό προβάδισμα +15 πόντους 2 λεπτά πριν το τέλος αλλά χρειαζόταν προσοχή από τους «πράσινους». Τα τελευταία λεπτά ήταν τυπική διαδικασία και τελικά οι «πράσινοι» πήραν τη νίκη με (85-69).

Τα δεκάλεπτα: 19-15, 41-35, 69-53, 85-69.

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Σλότερ 5, Γιάνκοβιτς 4, Φώτσης, Νέλσον 16, Παππάς 22, Μαυροκεφαλίδης 8, Διαμαντίδης 2, Γκιστ 13, Μπατίστα 8, Μπλουμς 3, Λαουάλ 4.

Ρεάλ (Λάσο): Ρίβερς 3, Φερνάντες 12, Νοτσιόνι, Ματσιούλις 2, Ρέγιες 11, Ροντρίγκες 4, Αγιόν 4, Κάρολ 16, Γιούλ 11, Μπουρούσης 2, Σλότερ 4.

Θάνος Νικολογιάννης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ