ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ρούλα Στεφανάκη

Ο ηγέτης Παππάς και ο Νέλσον που… ήρθε κι ας άργησε

Με τον Νίκο Παππά να βγάζει… μάτια και να αποθεώνεται από 17.000 φίλους του Παναθηναϊκού και τον Ντε Μάρκους Νέλσον να δείχνει επιτέλους γιατί βρε αδελφέ αποκτήθηκε, ο Παναθηναϊκός πήρε το… στέμμα της Βασίλισσας με συνοπτικές διαδικασίες και έκανε το 6-5 στο top 16 της Ευρωλίγκας.

Ο ηγέτης Παππάς και ο Νέλσον που… ήρθε κι ας άργησε

Ο Παναθηναϊκός μετά τις τρεις συνεχόμενες ήττες επανήλθε δυναμικά στις επιτυχίες, προσφέροντας παράλληλα και θέαμα. Πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις του (βέβαια το έχουμε ξαναπεί μέσα στο ΟΑΚΑ, είναι άλλη ομάδα) και πήρε μια σημαντικότατη νίκη απέναντι στην πρωτοπόρο του ομίλου Ρεάλ, που τη χρειαζόταν για πολλούς λόγους.

Η αλήθεια είναι ότι τα μαύρα σύννεφα είχαν αρχίσει να πυκνώνουν στην ομάδα όσον αφορά το το φετινό ευρωπαϊκό της μέλλον, μετά τις τελευταίες αποτυχίες και μία ακόμη ήττα, ειδικά μέσα στην έδρα της, θα προκαλούσε ενδεχομένως… καταιγίδα. Αυτό όμως αποφεύχθηκε το τριφύλλι ξαναμπήκε σε τροχιά πρόκρισης και πλέον ο ουρανός έγινε πιο καθαρός.

Ο τρόπος με τον οποίο μπήκαν οι πράσινοι στο παρκέ από το πρώτο κιόλας λεπτό του αγώνα κόντρα στη Ρεάλ, σε προδιέθετε ότι αυτή τη φορά είναι αποφασισμένοι να μη… χύσουν την καρδάρα με το γάλα στο φινάλε, αλλά να ολοκληρώσουν με επιτυχία το έργο τους. Όπως και έγινε. Ήταν εκπληκτικοί στην άμυνα, είχαν απίστευτη ενέργεια, ήταν διαβασμένοι, απέφυγαν τα λάθη και παρέμειναν σοβαροί και συγκεντρωμένοι μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Φυσικά μεγάλοι πρωταγωνιστές της αναμέτρησης ήταν οι Νίκος Παππάς και Ντε Μάρκους Νέλσον. Ο Έλληνας γκαρντ, αν και διανύει περίοδο αγωνιστικής φόρμας εδώ και καιρό (και από τους πλέον σταθερούς παίκτες), κόντρα στη Ρεάλ πραγματοποίησε αν μη τι άλλο την πιο ώριμη εμφάνισή του. Κάθε του ενέργεια ήταν μετρημένη και αποτελεσματική. Δεν είναι τυχαίο ότι ολόκληρο το ΟΑΚΑ είχε σηκωθεί όρθιο και τον αποθέωνε σε κάθε του προσπάθεια. Πραγματικά ηγετική εμφάνιση.

Για τελευταίο άφησα το Ντε Μάρκους Νέλσον για τον οποίο πολύς λόγος είχε γίνει τελευταία. Ειδικά μετά τους αγώνες με Μπαρτσελόνα και Ζαλγκίρις, άκουσε τα εξ αμάξης.

Ο Αμερικανός παρόλο που ήρθε στην ομάδα με τις καλύτερες προδιαγραφές, το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπισε στην κνήμη, τον άφησε πολύ πίσω και σε φυσική κατάσταση και σε προετοιμασία με αποτέλεσμα να μην έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να δείξει τις πραγματικές του δυνατότητες και να δικαιολογήσει την επιμονή της τεχνικής ηγεσίας να τον κρατήσει παρά το μεγάλο διάστημα που χρειάστηκε να απουσιάσει.

Πιστεύω όμως ότι στο ματς με τη Ρεάλ, έδειξε το λόγο για τον οποίο αποκτήθηκε. Όχι φυσικά για να σουτάρει αλλά να κάνει όλα τα άλλα… Και όπως είπε και ο Ιβάνοβιτς στη συνέντευξη Τύπου: «Αυτός είναι ο Ντε Μάρκους Νέλσον»!

Καλώς ήρθε λοιπόν κι ας άργησε! Άλλωστε η κρίσιμη περίοδος και τα ματς φωτιά είναι ακόμη μπροστά…

Ρούλα Στεφανάκη
Ρούλα Στεφανάκη Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο Θεός γελάει, λέει o λαός και η Ρούλα πιστεύει ότι της ταιριάζει γάντι. Η δημοσιογραφία δεν ήταν στα σχέδιά της, ούτε γεννήθηκε με το όνειρο να γίνει δημοσιογράφος. Ααα… να τα λέμε! Στα σχέδιά της ήταν να σπουδάσει και βλέπουμε. Όπως και έγινε. Πέρασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας (ουδεμία σχέση με τη δημοσιογραφία φυσικά) πήρε και βεβαίωση ότι μπορούσε να διδάξει, όμως το συγκεκριμένο χαρτί, καταχωνιάστηκε κάπου στο αρχείο της, διότι πολύ απλά βρέθηκε στο δρόμο της το Sportime! Το μεγάλο της σχολειό της δημοσιογραφίας. Μια δεκαετία στο Sportime έκανε ρεπορτάζ μπάσκετ, ώσπου πιστεύει… το έμαθε πια το «παλιό-επάγγελμα». Στη συνέχεια εργάστηκε στο Derby, όπου βίωσε μια ακόμη ξεχωριστή εμπειρία, σύντομη μεν, αλλά πολύ ιδιαίτερη με εξαιρετικούς συναδέλφους με κάποιους εκ των οποίων εχει τη χαρά να ξανασυνεργαστεί (βλ. Γιάννη Αβραμίδη), εδώ στο Panathinaikos24. Και βέβαια δεν ξεχνάει το πέρασμά της και από το Onsports, από το οποίο επίσης έχει πολύ όμορφες στιγμές να θυμάται..

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ