ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Δεν βρήκε κίνητρο, δεν είχε ψυχή…

Ένας άψυχος και νωθρός Παναθηναϊκός, πραγματοποιώντας μια από τις χειρότερες εμφανίσεις του στη σεζόν, ηττήθηκε από τη Βέροια με 1-0 (Μπεν 26΄), με τον Στιλ να είναι ο κορυφαίος για την ομάδα του Αναστασίου. Δίκαιη νίκη της Βέροιας, καλύτερη σε όλο το ματς.

Δεν βρήκε κίνητρο, δεν είχε ψυχή...

Ο Παναθηναϊκός δεν… μπήκε ποτέ στο ματς, βρέθηκε να κυνηγάει από νωρίς το σκορ (26΄) και μοιραία ηττήθηκε δίκαια από την Βέροια με 1-0 και αν δεν ήταν ο Λουκ Στιλ, το σκορ θα είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις. Ο Γιάννης Αναστασίου προσπάθησε να δοκιμάσει κάποια πράγματα και πρόσωπα, βάζοντας στο αρχικό σχήμα, Νίνη και Μαυρία, κάτι που δεν του βγήκε.

Ο Παναθηναϊκός είχε επί της ουσίας μία καλή φάση στο ματς, με τον Καρέλη στο 57΄και σε όλον τον υπόλοιπο αγώνα… μηδέν στο… πηλίκο. Άνευρος, ασύνδετος, βαρύς και χωρίς διάθεση, δεν μπόρεσε ποτέ να απειλήσει επί της ουσίας, κάνοντας το trsanzition παιχνίδι της Βέροιας, να μοιάζει σαν αυτό της… Μπαρτσελόνα.

Το ματς

Με πολλές αλλαγές και χωρίς τους Μπεργκ και Ζέκα, οι οποίοι ήταν τιμωρημένοι, «κατέβηκε» στο χορτάρι του Δημοτικού γηπέδου Βέροιας ο Παναθηναϊκός, με τον Γιάννη Αναστασίου να χρησιμοποιεί για πρώτη φορά φέτος, τους Νίνη και Μαυρία, μαζί στο αρχικό σχήμα.

Στο 5΄οι γηπεδούχοι, απείλησαν με τον Μπαργκάν, το σουτ του οποίου μπλόκαρε εύκολα ο Λουκ Στιλ. Το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά δεν είχε ιδιαίτερο ρυθμό, με την Βέροια να δείχνει πιο απειλητική, ενώ μάλιστα στο 11΄ο Ταυλαρίδης θα δεχτεί την κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα πάνω στον  Μπαργκάν. Ο ίδιος παίκτης θα εκτελέσει το στημένο από δεξιά, αλλά ο Στιλ και πάλι σε ετοιμότητα θα μπλοκάρει εύκολα τη μπάλα.

«Κιτρινίστηκε» και ο Σίλντενφελντ

Ο Μπαργκάν, όντας σε μεγάλα κέφια, έκανε ότι ήθελε την άμυνα του Παναθηναϊκού, κάνοντας μια μεγάλη κούρσα κερδίζοντας το φάουλ από τον «Σίφο», στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής στο 14΄. Ο Μπαργκάν ωστόσο εκτέλεσε πάνω στο τείχος, ενώ στη συνέχεια της φάσης προσπάθησε εκ νέου, αλλά το σουτ του, κατέληξε ψηλά άουτ.

Οι «πράσινοι» στο πρώτο τέταρτο δεν πατούσαν καθόλου καλά, ο Τριανταφυλλόπουλος δυσκολευόταν στο μαρκάρισμα του Μπαργκάν, που έβγαινε από αριστερά για τη Βέροια, ενώ το «τριφύλλι» την ίδια ώρα, δεν είχε το απαιτούμενο καθαρό μυαλό για να κρατήσει τη μπάλα στη μεσαία γραμμή.

ÅË ÖÁÑÍÔÏÕ ÌÅÍÔÅÓ  ÂÅÑÏÉÁ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ  EL FARDOU MENDES  VERIA - PANATHINAIKOS (SUPERLEAGUE 2014-2015)

Τον έσωσε ο Στιλ

Στο 20΄της αναμέτρησης, η Βέροια με μια ταχύτατη αντεπίθεση, απείλησε τον Παναθηναϊκό, όταν ο Γεωργιάδης ξεκίνησε κούρσα από δεξιά, έβγαλε τον Μπεν που ερχόταν από την άλλη πλευρά, απέναντι στον Στιλ, ωστόσο ο Άγγλος με το δεξί του πόδι απέκρουσε το σουτ, του επιθετικού της Βέροιας, γλιτώνοντας την ομάδα του από το 1-0.

Η ομάδα του Γαϊτάνου φαινόταν πιο φρέσκια, πιο ορεξάτη, ενώ στον αντίποδα, ο Παναθηναϊκός μάλλον ήταν περισσότερο μπερδεμένος, στο τι ακριβώς ήθελε να κάνει μέσα στο γήπεδο, καθώς συνεχώς προσπαθούσε με μακριές και ψηλές μπαλιές να βρει κάποιον… στην περιοχή των γηπεδούχων, μάταια όμως.

Στο 25΄της αναμέτρησης ο Μπραγκάν είχε άλλο ένα σουτ, το οποίο κατέληξε άουτ, δείγμα του ότι η ομάδα του Αναστασίου δεν είχε ούτε συγκέντρωση, ούτε καθαρό μυαλό, αλλά και πλάνο στο γήπεδο… αφού το σχήμα με τους Καρέλη, Μαυρία και Πέτριτς στην επίθεση δεν του έβγαινε, ενώ οι Μέντες, Νίνης και Πράνιτς, δεν είχαν ρυθμό και… ενέργεια.

Ο Αναστασίου προσπαθώντας να αλλάξει κάτι, έφερε τον Πέτριτς πιο πίσω, τοποθετώντας τον Καρέλη στην κορυφή, ούτως ώστε να έχει έναν πιο ποιοτικό παίκτη πιο κοντά στα χαφ του…

Ο Παναθηναϊκός μετά το πρώτο ημίωρο, πήρε κάποια μέτρα, είχε μια μικρή κατοχή μπάλας, ωστόσο δεν έφτασε κοντά στην εστία του Καντιμοίρη, αφού ο τρόπος ανάπτυξης των «πρασίνων», ήταν ανορθόδοξος σε αυτό το διάστημα, με τους Μέντες και Πράνιτς, να δείχνουν να μην μπορούν να συνεννοηθούν καταλλήλως.

Γκάφα και… γκολ

Ο Μπεν άνοιξε το σκορ στο 36΄μετά από μεγάλη γκάφα του Κώστα Τριανταφυλλόπουλου, ο οποίος προσπαθώντας έξω από την περιοχή να πασάρει στον Μέντες, έδωσε την μπάλα στον Μπεν και εκείνος με έναν ελιγμό, βρήκε χώρο έκανε το σουτ από αριστερά και έκανε το 1-0, κάτι που το δικαιούνταν οι γηπεδούχοι βάσει της εικόνας των δύο ομάδων στο πρώτο μέρος.

Στο 43΄σε άλλη μία κούρσα του Μπαργκάν από αριστερά και ενώ έχει αφήσει πίσω του τον Τριανταφυλλόπουλο, ξαφνικά άφησε το… γκάζι, πιάνοντας τον δεξιό του δικέφαλο, με τον  Γαϊτάνο, να πραγματοποιεί την πρώτη του αλλαγή, η οποία ήταν αναγκαστική, βάζοντας μέσα τον Ντουμίτρου, δύο λεπτά αργότερα.

Ο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό, να έχει μία τελική στην εστία του Καντιμοίρη, έναντι εννέα της Βέροιας, πραγματοποιώντας μάλλον το χειρότερο πρώτο 45λεπτο της σεζόν.

ÃÅÙÑÃÉÁÄÇÓ ÊÁÑÅËÇÓ  ÂÅÑÏÉÁ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ  GEORGIADIS KARELIS  VERIA - PANATHINAIKOS (SUPERLEAGUE 2014-2015)

Διόρθωσε την ανορθογραφία…

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Γιάννης Αναστασίου πέρασε στο ματς τον Τάσο Λαγό στη θέση του αρνητικού Μέντες, σε μια προσπάθεια του να κερδίσει το κέντρο, ωστόσο η Βέροια ήταν αυτή που μπήκε δυνατά και στο Β΄ μέρος, με τον Μπεν να απειλεί στο 47΄, ωστόσο το τελείωμα του ήταν άσχημο.

Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» ανακάτευε την «τράπουλα» συνεχώς, ψάχνοντας λύση στο διαρκές πρόβλημα της ομάδας του, στον επιθετικό τομέα, αφήνοντας τον Καρέλη στην κορυφή (το είχε κάνει και στο πρώτο ημίχρονο) και τοποθετώντας τον Πέτριτς πιο πίσω, ενώ υπερφόρτωσε τη δεξιά του πλευρά με τον Μαυρία, ο οποίος πίσω του είχε τον Νίνη.

Ο Μπεν απείλησε εκ νέου στο 49΄, ο Παναθηναϊκός έμενε ψηλά για να πιέσει και να κλέψει μπάλες, αλλά οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα, πολλώ δε μάλλον να απειλήσουν με μια συγχρονισμένη ενέργεια.

Η καλύτερη στιγμή του…

Ο Νίκος Καρέλης στο 57΄σπατάλησε μια μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν μετά από μπαλιά του Πέτριτς, ο Μαυρίας έδωσε με την μία στον Ηρακλειώτη άσο, εκείνος έκανε δύο όμορφες προσποιήσεις, αλλά το σουτ που έκανε ήταν… χλιαρό, με τον Καντιμοίρη να μπλοκάρει εύκολα, σαν σε προπόνηση.

Ο Αναστασίου προχώρησε στην δεύτερη αλλαγή του στο ματς, περνώντας τον Ατζαγκούν στη θέση του επίσης αρνητικού Νίνη στο 58΄, με στόχο να δώσει φρεσκάδα και τρεξίματα στην ομάδα του, για το υπόλοιπο του αγώνα.

Ο προπονητής των «πρασίνων» πραγματοποίησε την τελευταία του αλλαγή στο 69΄, με τον Κλωναρίδη να παίρνει τη θέση του Καρέλη, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αλλάξει κάτι στο ματς, το οποίο κυλούσε με τον ίδιο… ρυθμό.

Στο 71΄η Βέροια παραλίγο να διπλασιάσει τα τέρματά της, με τον Βεργώνη να επιχειρεί κεφαλιά-δυναμίτη… ωστόσο ο Στιλ εκτινάχτηκε και έδιωξε τη μπάλα.

Ο Γαϊτάνος ενίσχυσε και άλλο το κέντρο της ομάδας του, για να κρατήσει αυτό το 1-0 στο τελευταίο τέταρτο, κάτι στο οποίο βοήθησε και ο… Παναθηναϊκός, ο οποίος βρισκόταν… αλλού και όχι στο Δημοτικό γήπεδο της Βέροιας. Στο 88΄ο Πράνιτς εκτέλεσε κόρνερ για τον Παναθηναϊκό, με τον  Καντιμοίρη να διώχνει άτσαλα με τις γροθιές, στέλνοντας τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι της εστίας του.

Το παιχνίδι τελείωσε χωρίς να γίνει κάτι το… διαφορετικό, η Βέροια κέρδισε δίκαια και πλέον ο Παναθηναϊκός στρέφει την προσοχή του στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Οι συνθέσεις:

Βέροια (Γαϊτάνος): Καντιμοίρης, Μαλόν, Μαραγκός, Όστοϊτς, Αμαραντίδης, Μπαλάφας, Βεργώνης, Μπαργκάν (45΄Ντουμίτρου), Γεωργιάδης (64΄Τάτος), Μπεν, Κάμπορα (75΄Νέτο).

Στον πάγκο: Τόρες, Βέρτζος, Νέτο, Αραγονές, Μπατιόν, Τάτος, Ντουμίτρου, Παυλίδης, Ναζλίδης.

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Νάνο, Μέντες (45΄Λαγός), Σίλντενφελντ, Ταυλαρίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Νίνης (58΄Ατζαγκούν), Μαυρίας, Πράνιτς, Πέτριτς, Καρέλης.

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Κουτρουμπής, Χουχούμης, Μπούρμπος, Κλωναρίδης, Ατζαγκούν, Λαγός, Ντίνας.

Διαιτητής: Αρετόπουλος. Βοηθοί: Ακρίβος, Σταθόπουλος.

Γιάννης Μιχαλάκης 

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ