ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Με πατημένο το γκάζι…

Οι πράσινοι καθάρισαν το παιχνίδι, με τον αξιόμαχο Κόροιβο, στο δεύτερο ημίχρονο και τελικά πήραν την νίκη με 79-64. Αρκετούς μικρούς χρησιμοποίησε και πάλι ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Πολύ καλή παρουσία και από τον Τζέιμς Γκιστ στο πρώτο ημίχρονο. Ιστορία έγραψε ο Διαμαντίδης, που έγινε ο πρώτος αμυντικός ριμπάουντερ στην ιστορία του πρωταθλήματος του ΕΣΑΚΕ καθώς ξεπέρασε τον Τσαρτσαρή.

Με πατημένο το γκάζι...

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τους Σλότερ, Μποχωρίδης, Νέλσον, Γκιστ και Μπατίστα.Οι πράσινοι μετά τη νίκη επί της Ρεάλ ήθελαν να συνεχίσουν τις θετικές εμφανίσεις και τα κερδοφόρα αποτελέσματα και το κατάφεραν.

Το ματς                                    

Μόνος του ο Γκιστ

Ο Παναθηναϊκός  μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και πήρε προβάδισμα με 7-0 απέναντι στον Κόροιβο. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Γκιστ είχε πετύχει τους 5 από τους 7 πόντους του Παναθηναϊκού. Όμως ο Κόροιβος δεν τα παράτησε, μείωσε άμεσα, έκανε το 7-6 και έστειλε το παιχνίδι στο καλάθι.  Οι δύο ομάδες συνέχισαν να είναι κοντά στο σκορ για αρκετή ώρα και αυτό λόγω στην μαχητικότητα της ομάδας από την Αμαλιάδα. Παρ’ όλα αυτά ο Γκιστ στο πρώτο δεκάλεπτο είχε φτάσει ήδη τους 10 πόντους χωρίς να έχει αποτυχημένη προσπάθεια. Τελικά η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 18-14.

Χτυπούσε στις αντεπιθέσεις αλλά δεν μπορούσε να ξεφύγει

Την δυναμική του εμφάνιση συνέχισε ο Κόροιβος που δεν επέτρεπε στον Παναθηναϊκό να ξεφύγει. Στο 5ο λεπτό του δευτέρου δεκαλέπτου Διαμαντίδης με καλάθι έκανε το 27-22 και έδωσε αέρα 5 πόντων στους «πράσινους». Για αρκετή ώρα ο Κόροιβος μείωνε συνεχώς αλλά δεν κατάφερε ποτέ να πάρει το προβάδισμα. Τα αρκετά λάθη των φιλοξενούμενων στο τελευταίο λεπτό έδωσαν την ευκαιρία στο «τριφύλλι» να πάει στα αποδυτήρια με 10 πόντους διαφορά (39-29).

Πάτησε γκάζι και το τελείωσε

Στο τρίτο δεκάλεπτο το «τριφύλλι» μπήκε αποφασισμένο να καθαρίσει το παιχνίδι. Έτσι με ένα σερί 6-0 έστειλε το σκορ στο 45-29 και έβαλε τις βάσεις για μία εύκολη νίκη.Ο Τζέιμς Γκιστ συνέχισε να είναι «καυτός» και με τρίποντο έκανε το 48-30 και έστειλε την διαφορά στο +18.Ο Διαμαντίδης έγραψε ιστορία  καθώς έγινε ο πρώτος αμυντικός ριμπάουντερ στην ιστορία της basket league και ξεπέρασε τον Κώστα Τσαρτσαρή. Αυτό συνέβη καθώς πήρε 2 ριμπάουντ και έμεινε για άλλον ένα λόγο στην ιστορία του Ελληνικού μπάσκετ. Ταυτόχρονα η διαφορά έμενε σε ψηλά επίπεδα και δεν άλλαζε για αρκετή ώρα. Ταυτόχρονα ο Λούτζης με τους πρώτους 2 πόντους στην αναμέτρηση έκανε το 53-34.Τελικά η Τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε το σκορ να φτάνει στο 58-40 υπέρ των «πρασίνων».

Το δεκάλεπτο των μικρών

Το τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης είχε διαδικαστικό χαρακτήρα καθώς οι «πράσινοι» κράταγαν την διαφορά από τους 20 πόντους και πάνω. Ταυτόχρονα ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς χρησιμοποίησε πολλούς νεαρούς παίκτες στο τελευταίο δεκάλεπτο παρ’ όλα αυτά η ομάδα λειτουργούσε πάρα πολύ καλά. Στα highlight της βραδιάς η τάπα του Διαμαντάκου στο Ρούμπιο, με τον νεαρό του Παναθηναϊκού να βρίσκεται σε καλή μέρα.Τελικά το «τριφύλλι» πήρε τη νίκη με με 79-64.

Τα δεκάλεπτα: 18-14, 39-29, 58-40, 79-64

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 8(1), Σλότερ 10(2), Μποχωρίδης 8(1), Φώτσης, Νέλσον 6, Παππάς 12(1), Διαμαντίδης 4, Γκιστ 13(1), Μπατίστα 1, Διαμαντάκος 5, Λούντζης 6, Λαουάλ 6

Κόροιβος Αμαλιάδας (Μαρκόπουλος): Μαγκέτ 9(1), Μάρσαλ 13, Γιαννακίδης 5(1), Αγγελόπουλος, Παπαπέτρου 5, Μπάουερς 6, Βασίλιεβιτς, Κανονίδης 12(2), Φιλιππάκος, Τέρνερ 2, Ρούμπιο 9(1), Γαλιώτος 3

Θάνος Νικολογιάννης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ