ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Ιδανικός αυτόχειρας!

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου να χάσει ένα ματς μέσα από τα χέρια του (66-68), για τη 13η αγωνιστική του top 16 της Ευρωλίγκας και θέλει πάση θυσία νίκη στην επόμενη αγωνιστική με τον Ερυθρό Αστέρα, στο Βελιγράδι για την πρόκριση στα πλέι οφ.

Ιδανικός αυτόχειρας!

Ο Παναθηναϊκός ήθελε μόνο νίκη στην προτελευταία αγωνιστική του top-16, για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση στα πλέι-οφ της Ευρωλίγκας. Το εμπόδιο της Άλμπα δεν ήταν κάτι τρομερό αλλά η σοβαρότητα και η συγκέντρωση ήταν απαραίτητη για τους παίκτες του Ιβάνοβιτς ώστε να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα.

Το ματς

Ο Ιβάνοβιτς άρχισε το ματς με τους Διαμαντίδη, Γκιστ, Σλότερ, Γιάνκοβιτς και Μπατίστα και δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερο οιωνό όταν ο Διαμαντίδης άνοιξε το σκορ με ένα τρίποντο.

1228682

Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό για τους «πράσινους» με τη σκορ να φτάνει στο 9-0 και την Άλμπα να χρειάζεται πάνω από 3’30’’ για να «ματώσει» το διχτάκι.  Κάπου εκεί ο Παναθηναϊκός άρχισε τα λάθη και η Άλμπα δεν τα άφησε ανεκμετάλλευτα. Σιγά-σιγά μείωσε τη διαφορά χωρίς να κάνουν εκπληκτικό. Ο Μπατίστα ήταν εκτός ρυθμού και τη θέση του πήρε ο Μαυροκεφαλίδης χωρίς όμως να προσφέρει τα όσα ζητούσε ο προπονητής του Παναθηναϊκού. Από τα μισά σχεδόν του πρώτου δεκαλέπτου δεν λειτουργούσε σχεδόν τίποτα επιθετικά για τους «πράσινους»  και οι Γερμανοί κυρίως με τον Ρενφρό κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια (19-19) αλλά και να περάσουν μπροστά στο τέλος της περιόδου με (21-23).

Το δεύτερο δεκάλεπτο άρχισε με τον ίδιο τρόπο που τελείωσε το πρώτο. Οι παίκτες του Ιβάνοβιτς έμοιαζαν υπνωτισμένοι αλλά με την είσοδο του Διαμαντίδη (παρά τα δύο προσωπικά φάουλ από το πρώτο δεκάλεπτο) σύντομα βρήκαν τον εαυτό τους. Το (21-25) έγινε (28-25) με ένα τρίποντο του Φώτση και δύο ωραία καρφώματα του Μπατίστα έπειτα από ασιστ του Διαμαντίδη. Ο Παναθηναϊκός σε αυτό το σημείο πάτησε γκάζι και έφερε άρχισε να αυξάνει την πίεση του στην άμυνα, μεγαλώνοντας τη διαφορά, ενώ το ημίχρονο τελείωσε με το σκορ στο (40-33).

1228650

Το ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο ήταν και πάλι νωθρό για τον Παναθηναϊκό και η Άλμπα με δύο γρήγορα καλάθια μείωσε στους πέντε πόντους, (40-35). Στον ίδιο ρυθμό συνεχίστηκε το παιχνίδι με τη διαφορά να κυμαίνεται από δύο εώς πέντε πόντους. Τα πολλά λάθη των παικτών του Ιβάνοβιτς δεν τους επέτρεψαν να πάρουν μεγαλύτερη διαφορά και να τελειώσουν το ματς. Ότι δεν έκαναν  οι «πράσινοι» στα  πρώτα εννιά λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου το έκαναν στο τελευταίο λεπτό όπου με απανωτά τρίποντα των Σλότερ και Φώτση  έφτασαν τη διαφορά στο +8 με τη λήξη του ημιχρόνου (54-46).

Στην αρχή του 4ου δεκάλεπτου ο Παναθηναϊκός «κατάφερε» να πετύχει μόλις ένα πόντο στα πρώτα δυόμισι λεπτά και η Άλμπα με μπροστάρη τον Ρέντινγκ έτρεξε ένα σερί 8-0 και έφερε τη διαφορά στον πόντο (55-54).  Το (57 -57) ήταν γεγονός έπειτα από μερικά δευτερόλεπτα αλλά ο «αρχηγός» Διαμαντίδης με ένα τρίποντο έδωσε ξανά ανάσα στους πράσινους. Η ανάσα όμως δεν ήταν αρκετή καθώς τα λάθη στην άμυνα ήταν πολλά και οι παίκτες του Ιβάνοβιτς δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τις αλλαγές στα μαρκαρίσματα δημιουργώντας πολλά miss-match, δίνοντας την ευκαιρία στην Άλμπα να περάσει ακόμα και μπροστά (64-66) στα 2’30’’ πριν από τη λήξη. Ο αρχηγός όμως ήταν πάλι εκεί και με συνεχόμενα καλάθια κράτησε  τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι.

dd3d

Τα τελευταία δευτερόλεπτα ήταν δραματικά με την Άλμπα να είναι δύο πόντους μπροστά 12 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη. Το τρίποντο που επιχείρησε ο Σλότερ ήταν άστοχο και ο Παναθηναϊκός κατάφερε να χάσει με (66-68) και πλέον χρειάζεται νίκη μέσα στην έδρα του Ερυθρού Αστέρα για να μπορέσει να περάσει στα προημιτελικά του θεσμού.

Τα δεκάλεπτα: 21-23, 40-33, 55-46, 66-68.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Σλότερ 12, Γιάνκοβιτς 6, Φώτσης 12 (2), Νέλσον 3, Διαμαντίδης 18 (4), Γκιστ 4, Μπατίστα 11

ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ: Γκίφεϊ 3, Κινγκ 5 (1), Τάμπου 3 (1), Μπάνιτς 4, Ρέντινγκ 14 (2), Ρένφρο 16 (2), Χάμοντς 8 (2), ΜακΛιν 11, Ραντόσεβιτς 4.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ