ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Ν Τ Ρ Ο Π Η!

Εδώ δεν μασάμε τα λόγια μας. Σήμερα γράφτηκε μια μαύρη σελίδα στην ιστορία του μπασκετικού Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» διασύρθηκαν (93-66) από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και άπαντες στη διοίκηση πρέπει, το λιγότερο, να προβληματιστούν με αυτό που είδαν.

Ν Τ Ρ Ο Π Η!

Ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε στη Μόσχα με σκοπό να διεκδικήσει ότι καλύτερο μπορούσε κόντρα στην ανώτερη και πιο πλήρης ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όμως η βραδιά ήταν εφιαλτική και την Πέμπτη θα έχει δεύτερη ευκαιρία ώστε να αποσπάσει κάτι θετικό.

Οι «πράσινοι» δεν άγχωσαν σε κανένα σημείο του αγώνα τους παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη και γνώρισαν την βαριά ήττα με 93-66. Πρώτοι σκόρερ για το τριφύλλι οι Παππάς και Γκιστ με 16 και 14 πόντους αντίστοιχα. Τους πρώτους του πόντους στο θεσμό σημείωσε ο Μιχάλης Λούντζης.

1232770

Το ματς

Οι αδυναμίες που έδειξε το «τριφύλλι» από το τζάμπολ της αναμέτρησης ήταν προμήνυμα για ότι θα συνέβαινε στη συνέχεια του ματς. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας με τη διαφορά ποιότητας που διαθέτει πήρε γρήγορα διψήφια διαφορά πόντων (17-5) στο 5’ και τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν χειρότερα αν δεν ήταν ο Νίκος Παππάς που με προσωπικούς πόντους έσωσε κάπως τα προσχήματα στο φινάλε του 1ου δεκαλέπτου (29-21).

ÌÐÁÔÉÓÔÁ ÐÁÐÐÁÓÔÓÓÊÁ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2014-2015)

Η εικόνα του Παναθηναϊκού ήταν αποκαρδιωτική, ήταν εικόνα διάλυσης, ήταν εικόνα πως οι παίκτες του είχαν παρατήσει το ματς πρόωρα. Δεν μπορούσαν να κάνουν το παραμικρό, ούτε στην επίθεση, ούτε στην άμυνα. Και προφανώς η ομάδα του Ιτούδη το επωφελήθηκε, τρέχοντας σερί 16-0 και στέλνοντας το ματς στο (51-25).

Μετά από 6′, ο Γκιστ έδωσε σκορ στους κυπελλούχους Ελλάδας, αλλά πλέον η διαφορά είχε φτάσει στους 29 πόντους (56-27 στο ημίχρονο) με επιμέρους σκορ 27-6 στην περίοδο και μοιραία το τριφύλλι ήταν κοντά σε έναν ιστορικό διασυρμό για τα δεδομένα του και την ιστορία του.

ÌÐÁÔÉÓÔÁ ÔÓÓÊÁ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2014-2015)

Τον νικητή τον ξέραμε. Το εύρος της ήττας του Παναθηναϊκού ήταν αυτό που πλέον απασχολούσε. Παππάς και Γκιστ έδειχναν οι μόνοι που κάπως προσπαθούσαν να κρατήσουν τη σημαία ψηλά και παρά το «ξέσπασμα» του Τζάκσον, η διαφορά μειώθηκε στους -21 (63-41), με την ΤΣΣΚΑ φυσικά να ‘χει κατεβάσει ταχύτητα. Ο Ιτούδης που είχε παράπονα για την αδιαφορία που έδειχναν οι παίκτες του κάλεσε τάιμ-άουτ και αμέσως μετά, έριξε στον αγώνα τον Τεόντοσιτς που με δικούς του πόντους έγραψε το (71-41).

Ο Ιβάνοβιτς δεν δίστασε να ρίξει στον αγώνα τον 17χρονο Λούντζη να «ψηθεί» σε μια βαριά ήττα της ομάδας του. Ωστόσο, οι πράσινοι πέτυχαν μόλις έναν πόντο σε 4’30” και φυσιολογικά η διαφορά ανέβηκε για το (77-42) στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου.

ÉÂÁÍÏÂÉÔÓ ÔÓÓÊÁ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2014-2015)

Στο 4ο δεκάλεπτο τα πράγματα ήταν πιο απελευθερωμένα και για τις δύο πλευρές. Εκατέρωθεν τρίποντα από ΤΣΣΚΑ και Παναθηναϊκό, έφεραν το σκορ στο (84-54) στο 35′. Τυπική διαδικασία το τελευταίο πεντάλεπτο της αναμέτρησης και χάρη στον Μαυροκεφαλίδη (και τα συνεχόμενα καλάθια του), ο Εξάστερος δεν γνώρισε την πιο βαριά ευρωπαϊκή ήττα της ιστορίας του (το -30 πέρσι πάλι απ’ την ΤΣΣΚΑ, 74-44), με μια βολή του Χαραλαμπόπουλου να διαμορφώνει το τελικό (93-66).

Τα δεκάλεπτα: 29-21, 56-27, 77-42, 93-66.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ιτούδης): Ντε Κολό 7 (1), Τεόντοσιτς 18 (4), Νίκολς 13 (3), Τζάκσον 7 (1), Μαρκοϊσβίλι 13 (3), Κορόμπκοφ 4, Ουίμς 2, Βοροντσέβιτς 7 (1), Κάουν 6, Χριάπα 2, Χάινς 2, Κιριλένκο 12 (1).

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 4 (1), Γιάνκοβιτς 7 (2), Φώτσης 3 (1), Νέλσον 2, Παππάς 16 (2), Μαυροκεφαλίδης 10, Διαμαντίδης, Γκιστ 14 (1), Μπατίστα 8, Μπλουμς, Παπαγιάννης, Λούντζης 2.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ