Μπάσκετ

Μίντλετον: «Ο Παναθηναϊκός θα τα δώσει όλα»

Έναν πιο βελτιωμένο Παναθηναϊκό περιμένει να δει ο Ντάριλ Μίντλετον απέναντι στην ΤΣΣΚΑ την Πέμπτη.

Την αντίδραση του Παναθηναϊκού περιμένει την Πέμπτη στο δεύτερο αγώνα της σειράς με την ΤΣΣΚΑ ο Ντάριλ Μίντλετον. Ο συνεργάτης του Δημήτρη Ιτούδη κι άλλοτε παίκτης των «πρασίνων» απέδωσε στην εκπληκτική εμφάνιση της ομάδας του την άνετη νίκη στον πρώτο αγώνα, ενώ αναφέρθηκε στην κακή μέρα του Διαμαντίδη, την έκπληξη με τον Χαραλαμπόπουλο, την απουσία του Σλότερ, αλλά και τις μεγάλες βλέψεις της ρωσικής ομάδας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: 

Για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού:

«Κάναμε εκπληκτικό πρώτο παιχνίδι. Στην αρχή επιθετικά και εν συνεχεία στην άμυνα. Ειδικά στη δεύτερη περίοδο, όταν ο Παναθηναϊκός πέτυχε μόλις έξι πόντους. Μπήκαμε γεμάτοι ενέργεια και κίνητρο και με τη διαφορά να παίρνει μεγάλες διαστάσεις από νωρίς οι παίκτες μας γέμισαν αυτοπεποίθηση. Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε στην τρίτη και την τέταρτη περίοδο, κάτι που φυσικά περιμέναμε, από μια τόσο μεγάλη ομάδα, όπως βέβαια περιμένουμε πως θα αντιδράσει και στο δεύτερο μεταξύ μας αγώνα αύριο (16/04). Ο Παναθηναϊκός δεν είναι ομάδα που θα τα παρατήσει, έχει «μέταλλο» νικητή. Με ρωτάτε εάν περίμενα τόσο άνετη επικράτηση για εμάς. Όχι, σε καμία περίπτωση δεν πίστευα πως θα ήταν τόσο εύκολο». 

Για τα απίθανα στατιστικά της ΤΣΣΚΑ (14/27 τρίποντα, 36 ριμπάουντ, 27 ασίστ):

«Είχαμε 52% ευστοχία έξω από τα 6,75μ. Ξέρουμε ότι αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει κάθε φορά. Θα θέλαμε, βέβαια, αλλά οι πιθανότητες να επαναληφθεί δεν είναι με το μέρος μας. Τα αρκετά περισσότερα ριμπάουντ μας δεν οφείλονται μόνο στο γεγονός πως διαθέτουμε ψηλότερους σέντερ, αλλά περισσότερο στην αστοχία του Παναθηναϊκού. Τα 26 από τα 36 που μαζέψαμε ήταν αμυντικά. Όσο για τις ασίστ, είναι η απόδειξη του ομαδικού πνεύματος που έχει εμφυσήσει στην ομάδα ο Δημήτρης Ιτούδης». 

Για το «μηδέν» του Διαμαντίδη:

«Αγαπάω τον Διαμαντίδη. Είναι το «κλειδί» του Παναθηναϊκού. Η ομάδα του τον χρειάζεται και ξέραμε πως εάν είχαμε την ευκαιρία να τον σταματήσουμε θα αποκτούσαμε άμεσα πλεονέκτημα για το 1-0. Δεν περίμενα σε καμία περίπτωση πως θα έμενε χωρίς πόντο. Τον αγαπάω! Δεν μπορώ, όμως, να πω πως λυπάμαι κιόλας (σ.σ. γελάει)». 

Για την απουσία του Σλότερ:

«Ίσως να έκανε μια μικρή διαφορά, αλλά, όπως γνωρίζετε, οι μεγάλες ομάδες διαθέτουν παίκτες που μπορούν να καλύψουν τις απουσίες. Και ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα. Κι εμείς αντιμετωπίσαμε αρκετά προβλήματα απουσιών όλη τη σεζόν, αλλά σήμερα είμαστε εδώ και διεκδικούμε την πρόκριση στο Final Four. Όταν έχεις φθάσει ένα βήμα πριν από το Final Four δεν υπάρχουν δικαιολογίες». 

Για τη χρησιμοποίηση του 17χρονου Χαραλαμπόπουλου:

«Μείναμε έκπληκτοι! Έπαιξε καλά! Όχι μόνο εκείνος, αλλά και ο Μιχάλης Λούντζης. Για την ηλικία και την εμπειρία τους πρόσφεραν ό,τι μπορούσαν. Έχουν λαμπρό μέλλον μπροστά τους και τα δύο αυτά παιδιά». 

Για την παρουσία του Κιριλένκο:

«Όταν ήρθε είχαμε ήδη διανύσει τους πρώτους έξι μήνες της σεζόν. Όλοι οι παίκτες είχαν ήδη τους ρόλους τους. Επιπλέον, προερχόταν από αγωνιστική απραξία και δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση. Ήταν πρόκληση η προσαρμογή του στην ομάδα και της ομάδας σε εκείνον. Ξέρει, όμως, μπάσκετ και σήμερα μπορεί να βοηθήσει σημαντικά την ομάδα μας. Τώρα, είναι παίκτης «κλειδί» και θα μας βοηθήσει πολύ». 

Για τη βελτίωση του Κάουν:

«Ο Ιτούδης ξέρει πώς να δώσει κίνητρο σε κάθε παίκτη. Φέτος, ο Σάσα είναι γεμάτος αυτοπεποίθηση. Θέλει να πάει στο Final Four και το πιστεύει. Και ο Κάιλ Χάινς, ο Γουίμς και όλοι οι παίκτες μας. Πιστεύουν στον εαυτό τους και την ομάδα τους». 

Για το ματς της Πέμπτης:

«Αύριο (16/04) ο Παναθηναϊκός θα παίξει με μεγαλύτερο πάθος και δύναμη. Ο Διαμαντίδης θα βγει μπροστά. Το ίδιο κι ο έμπειρος Φώτσης. Θα τα δώσει όλα για το 1-1. Αυτό περιμένουμε εμείς. Και επομένως δεν έχουμε δικαίωμα να χαλαρώσουμε. Εμείς θα μπούμε ο σαν να ήταν η σειρά στο 0-0. Και ξέρετε; Κάναμε κι εμείς λάθη. Κυρίως στην άμυνα. Σήμερα (15/04), λοιπόν, θα δούμε βίντεο για να μην τα επαναλάβουμε αύριο (16/04) και να φθάσουμε στο 2-0». 

Για τη μεταφορά της σειράς στο ΟΑΚΑ: 

«Λάτρεψα τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού αυτά τα πέντε χρόνια που αγωνίστηκα στην ομάδα. Αυτοί είναι το «κλειδί». Ξέρω τι μας… περιμένει την ερχόμενη Δευτέρα (20/04). Και οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ το γνωρίζουν. Είναι να σαν να σε ρίχνουν σε αρένα με λιοντάρια, γιατί ο κόσμος τραγουδάει, φωνάζει, σφυρίζει. Ασκούν τεράστια πίεση στον αντίπαλο. Εμείς θα πρέπει να μείνουμε ήρεμοι, είτε ακολουθούμε στο σκορ είτε προηγούμαστε. Γιατί οι παίκτες του Παναθηναϊκού αντλούν τόση ενέργεια από τον κόσμο τους που δεν τα παρατάνε ούτε για ένα δευτερόλεπτο». 

Για το κοινό της ΤΣΣΚΑ:

«Η ημέρα με τη νύχτα! Έχουν χαλαρή διάθεση, δεν είναι επιθετικοί. Δεν φωνάζουν, δεν γιουχάρουν. Απλώς χειροκροτούν την ομάδα τους. Οι παίκτες λειτουργούν καλύτερα με πιο φανατικό κοινό σε γεμάτο γήπεδο. Ειδικά στα πλέι οφ. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να πετούν αντικείμενα και χαρτιά τουαλέτας στο παρκέ, πάντως. Ως παίκτης αισθάνεσαι την ενέργεια του κόσμου, αισθάνεσαι καλά και παίζεις με περισσότερο πάθος. Βλέπετε, πώς να μην νιώθεις έτοιμος για… μάχη σε ατμόσφαιρα όπως αυτή που δημιουργούν οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ;». 

Για το στόχο της κατάκτησης της Ευρωλίγκας από την ΤΣΣΚΑ: 

«Πρώτα πρέπει να προκριθούμε στο Final Four. Προσωπικά για εμένα θα ήταν όνειρο, στην πρώτη μου σεζόν εδώ, να φθάσουμε στον τελικό και να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Υπάρχουν παίκτες στην ΤΣΣΚΑ που δεν έχουν κατακτήσει ποτέ τον τίτλο της Ευρωλίγκας». 

Για τον Τεόντοσιτς: 

«Ο Τεόντοσιτς θέλει με όλη την καρδιά του να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης με την ΤΣΣΚΑ. Ανήκει στην ελίτ των Ευρωπαίων παικτών και δεν έχει γευτεί την κορυφή. Είναι πολύ σημαντικό για εκείνον. Όπως και για όλους τους παίκτες μας». 

Για τη μεταγραφή του Τεόντοσιτς στην ΤΣΣΚΑ:

«Πολλοί παίκτες θέλουν τα χρήματα. Νομίζω πως οι περισσότεροι θέλουν να συνδυάσουν κα τα δύο, χρήματα και τίτλους. Όσον αφορά σε εμένα, όταν ήμουν παίκτης πήγα στον Παναθηναϊκό για να κερδίσω τίτλους. Δεν με ενδιέφερε τίποτε άλλο. Ούτε τα χρήματα ούτε κάτι άλλο». 

Για τη συνεργασία με τον Ιτούδη:

«Όχι, δεν το φανταζόμουν. Όπως δεν φανταζόμουν κι ότι θα έπαιζα μια ημέρα αντίπαλος της πρώην ομάδας μου στο δρόμο για το Final Four της Ευρωλίγκας. Ήξερα πάντα, όμως, πως ο Ιτούδης ήταν εκπληκτικός προπονητής. Την πίστωση εύλογα την έπαιρνε ο Ομπράντοβιτς, ως πρώτος. Πίστευα, όμως, από τότε, βλέποντας τη δουλειά του Ιτούδη, πως μια ημέρα θα αναλάμβανε πρώτος. Πραγματικά αισθάνομαι ευλογημένος που είμαι τώρα εδώ, στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, δίπλα σε δύο μεγάλους Έλληνες προπονητές, το Δημήτρη (σ.σ. Ιτούδης) και τον Ανδρέα (σ.σ. Πιστιόλης). Το τεχνικό τιμ της ΤΣΣΚΑ κάνει πολύ καλή δουλειά. Για εμένα είναι μόλις η πρώτη χρονιά μου ως προπονητής και που καλύτερα θα μπορούσα να μαθητεύσω παρά δίπλα σε ανθρώπους που γνωρίζουν τόσο καλά το μπάσκετ». 

Exit mobile version