ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Του χρόνου καλύτεροι

Ο Παναθηναϊκός πάλεψε για την υπέρβαση απέναντι στην πανίσχυση ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά γνώρισε την ήττα με 55-74 και αποχαιρέτησε την Ευρώπη. Εχθρική η διαιτησία για τους "πράσινους". Συγκλονιστικός ο κόσμος.

Του χρόνου καλύτεροι

Ο Παναθηναϊκός πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις για το 2-2, το πίστεψε, όμως η πάνοπλη ΤΣΣΚΑ ήταν αυτή που έφυγε νικήτρια από το κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Συγκλονιστικός ο κόσμος στο φινάλε της αναμέτρησης, αποθέωσαν τους πράσινους και έστειλαν μήνυμα για πρωτάθλημα.

Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας, μπάσκετ-ευρωλίγκα

Το ματς

Με τους Χαραλαμπόπουλο, Διαμαντίδη, Γκιστ, Γιάνκοβιτς και Μπατίστα επέλεξε να ξεκινήσει την αναμέτρηση ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς και οι «πράσινοι» απ’ την πρώτη επίθεση έδειξαν τα αμυντικά «δόντια» τους, καθώς ο Μπατίστα έβγαλε άμυνα και στην επίθεση πρόσφερε το πρώτο highlight της βραδιάς για το 2-0.

Η ΤΣΣΚΑ παρά την αρχική δυσκολία να βρει σκορ, τα κατάφερε με τον Βοροντσέβιτς στο 2’ (2-2), αλλά ο Διαμαντίδης απάντησε άμεσα για το 4-2, με τον Ντε Κολό στη συνέχεια να βάζει μπροστά τους Ρώσους με δύο τρίποντα για το (4-8).

Το σκορ διεύρυνε στη συνέχεια ο Κάουν για το (4-10) στο 4’, με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς να βλέπει τις αμυντικές ανισορροπίες και να καλεί σε τάιμ άουτ. Ο Γκιστ με τις γνωστές φάσεις που βγάζει με τον Διαμαντίδη, κάρφωσε στο καλάθι της ΤΣΣΚΑ για το (6-10), με τον Παππά να είναι άστοχος σε σουτ τριών πόντων στη συνέχεια. Το ματς πήγε στις βολές σε δύο φάσεις, με τον Μπατίστα να ευστοχεί σε μία για το (7-10) αλλά και για την ΤΣΣΚΑ, ο Κιριλένκο ευστόχησε στο δικό του «ζευγάρι» για το (7-12) στο 6’.

Η ΤΣΣΚΑ με τον Κιριλένκο να ευστοχεί από τα 6,75 πήρε για πρώτη φορά διαφορά +10 (7-17) και ο Ιβάνοβιτς βλέποντας τα αδύνατα σημεία της ομάδας του, έριξε στο παρκέ τον Μαυροκεφαλίδη, όμως η διαφορά αντί να μειωθεί, αυξήθηκε με τον Ντε Κολό για το +12 (7-19), δύο λεπτά πριν το φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου.

Οι δύο ομάδες, έχοντας συμπληρώσει πέντε ομαδικά φάουλ, οδηγήθηκαν στις βολές, με τον Παππά πρώτο να ευστοχεί σε δύο για (9-19), ενώ στη συνέχεια ο Μαυροκεφαλίδης από κοντά μείωσε για το (11-19) ένα λεπτό πριν το φινάλε. Η διαφορά όμως με καλάθι του Βοροντσέβιτς παρέμεινε στο +10 (11-21) στη λήξη του δεκαλέπτου.

Παναθηναϊκός-Γιάνκοβιτς-ευρωλίγκα

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με άστοχο σουτ του Νέλσον, αλλά στη συνέχεια έκλεψε τη μπάλα και πήρε το πρώτο φάουλ του Χάινς. Ο Κιριλένκο το είχε πάρει προσωπικά και με δικό του κάρφωμα, έφτασε γρήγορα τους έντεκα δικούς του πόντους για το (11-23). Από ένα καλάθι για τις δύο ομάδες, με τους Παππά και Χάινς, το σκορ διαμορφώθηκε (15-25) στο 13’.

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς ψήλωσε το σχήμα του «τριφυλλιού» με τους Γκιστ, Μπατίστα και Μαυροκεφαλίδη στην πεντάδα, ενώ σκορ για τους «πράσινους» έδωσε ο Διαμαντίδης από τα 6,75 για το (18-25), πριν έρθει ξανά ο ίδιος και με περιπετειώδη τρόπο και εκτός ισορροπίας, έγραψε το (20-25) με τον Ιτούδη να καλεί σε τάιμ άουτ.

Οι «πράσινοι» έχοντας το μομέντουμ του ματς μείωσαν με κάρφωμα του Μπατίστα για το (22-25), όμως ο Χάινς έδωσε «αέρα» στην ΤΣΣΚΑ, καθώς σκόραρε μετά από αρκετά λεπτά για το (22-27). Ενώ ο Ουίμς έστειλε ξανά τη διαφορά στο +7 για το (22-29) στο 16’, με τον Γκιστ να απαντά άμεσα για το (24-29).

Ο Τζέιμς Γκιστ σε μεγάλα κέφια, πρόσφερε από ένα highlight και στα δύο πλευρές του γηπέδου, καθώς αρχικά σκόραρε για το (26-29), ενώ στη συνέχεια πρόσφερε μεγαλοπρεπέστατο «στοπ» στον ανυποψίαστο Ουίμς.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης με δυο βολές, μείωσε στο τρίποντο για το (28-31). Η ΤΣΣΚΑ με δικό της 5-0 σερί, έστειλε το ματς στο +7 για το (28-35), πριν έρθει ο Γιάνκοβιτς στο φινάλε της επίθεσης να μειώσει για το (30-35), 33,7’’ για το φινάλε του ημιχρόνου. Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» με δύο βολές, μείωσε ακόμα περισσότερο για τον Παναθηναϊκό για το (32-35), όμως το φινάλε του ημιχρόνου βρήκε την ΤΣΣΚΑ ξανά στους +5 για το (32-37) με καλάθι του Ντε Κολό.

Μαυροκεφαλίδης-ευρωλίγκα

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με το «τριφύλλι» να βγάζει μια απ τις πολλές γνωστές φάσεις του, με δημιουργό τον Διαμαντίδη και εκτελεστή τον Μπατίστα για το (34-37), όμως ο Ντε Κολό με τρίποντο «έγραψε» το (34-40), για να έρθει στη συνέχεια ο Κιριλένκο να σημειώσει το (34-42) στο 23’.

Οι «πράσινοι» ήταν κάπως εγκλωβισμένοι και νευρικοί στις πρώτες τους προσπάθειες, όμως ο Νίκος Παππάς έδωσε σκορ στην ομάδα του για το (36-42), διάστημα στο οποίο οι άμυνες βγήκαν και η ΤΣΣΚΑ είχε κολλήσει στο σκορ. Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης πήρε προσπάθεια στη συνέχεια για το (38-42), όμως στην άμυνα υπέπεσε σε φάουλ στον Χάινς που έβαλε και το καλάθι για το (38-45).

Ο Νίκος Παππάς που είχε αναλάβει τη θέση του ηγέτη σε εκείνο το σημείο, με τρίποντο «έγραψε» το (41-45), για να έρθει ο Ντε Κολό και να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο για το (41-48), στο 37’. Η ΤΣΣΚΑ όμως βρήκε αποθέματα και έκανε γρήγορα το +9 (41-50) μετά το κλέψιμο του Τεόντοσιτς και καλάθι του ίδιου στον αιφνιδιασμό.

Ο Χάινς φρόντισε να στείλει το ματς ξανά σε διψήφιο αριθμό πόντων για το +11 (41-52), πριν έρθει ο Τεόντοσιτς για το +15 (41-55). Το ματς άνοιξε με τις δύο ομάδες να πετυχαίνουν από ένα τρίποντο με Φώτση και Ουίμς για το (44-58), ενώ ο Χάινς με τη λήξη του δεκαλέπτου, σημείωσε το (44-60).

Γκιστ-νέλσον-ευρωλίγκα

Το τέταρτο δεκάλεπτο, ξεκίνησε με λάθος του Παππά, ενώ η ΤΣΣΚΑ ήταν άστοχη  με τον Τεόντοσιτς από την περιφέρεια. Το καλάθι και φάουλ του Χάινς, ήταν μαχαιριά στην καρδιά για τους «πράσινους» που έστειλε τη διαφορά στο +19 για το (44-63).

Οι «πράσινοι» βρήκαν σουτ από τα 6,75 με τον Φώτση για το (47-63), όμως έπρεπε να βελτιώσουν την άμυνά τους για να κάνουν άλματα ανατροπής. Ο Μαυροκεφαλίδης από κοντά μείωσε για το (49-65), όμως κάτι τα «περίεργα» σφυρίγματα των διαιτητών, δεν άφηναν περιθώρια για κάτι καλύτερο.

Το ματς έδειχνε να έχει κριθεί, καθώς τα λάθη για τους «πράσινους» σε άμυνα και επίθεση, έδωσαν δικαίωμα στους Ρώσους να κρατήσουν ψηλά το σκορ για το (49-67) με πέντε λεπτά να απομένουν για το φινάλε.

Τα τελευταία δύο λεπτά ήταν διαδικαστικά, με τον κόσμο να αποθεώνει το «τριφύλλι» και να τραγουδάει συνθήματα με το σκορ να είναι στο (53-72). Εν τέλει η κόρνα της γραμματείας, βρήκε το ματς να λήγει (55-74) υπέρ των Ρώσων και τον Παναθηναϊκό να αποχαιρετά τη διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι.

παππάς-διαμαντίδης-τσσκα-ευρωλιγκα

Τα δεκάλεπτα: 11-21, 42-37, 44-60, 55-74

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος, Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς 2, Φώτσης 6 (2), Νέλσον, Παππάς 11 (1/8 τρίπ.), Μαυροκεφαλίδης 10, Διαμαντίδης 9 (1), Γκιστ 10, Μπατίστα 7, Μπλουμς.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ιτούδης): Ντε Κολό 18 (4), Τεόντοσιτς 5 (1), Νίκολς 5 (1), Τζάκσον 4, Μαρκοϊσβίλι, Κορόμπκοφ 2, Γουίμς 11 (1), Βοροντσέβιτς 2, Καούν 2, Χριάπα, Χάινς 12, Κιριλένκο 13 (1).

Πάνος Καραουλάνης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ