ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Το «έπος» της Μπολόνια (pics, vids)

Μια ομάδα με περίσσιο πάθος, ψυχή και καρδιά, τα βάζει με το «θηρίο» και το κερδίζει, μέσα στο σπίτι του. Αυτός ήταν (είναι και θα είναι…) ο Παναθηναϊκός, ο οποίος σαν σήμερα, στις 5/5/2002, έγραφε το… «έπος» της Μπολόνια.

Το «έπος» της Μπολόνια (pics, vids)

Ανάσταση πριν την Ανάσταση…

Οι «πράσινοι» λίγες ώρες πριν την Ανάσταση, έχουν κερδίσει την Μακάμπι Τελ Αβίβ με 83-75, με έναν τρομερό και φοβερό Μίντλετον, έναν Αλβέρτη να τα βάζει από παντού και τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα να οργανώνει μαεστρικά την ομάδα και τον Κουτλουάι να βάζει… τετράποντα…, θα προκριθεί στον μεγάλο τελικό, της 5ης Μαΐου.

panathinaikos24.gr-μπολονια 3ο Ευρωπαικό

Οι «πράσινοι» με τη βοήθεια του Ελληνικού προξενείου στην Ιταλική πόλη, θα βρουν Ορθόδοξη εκκλησία, ούτως ώστε να παρευρεθούν στην τελετή της Ανάστασης, με τον κόσμο στην πατρίδα μας, να μην δίνει και πολλές πιθανότητες στην ομάδα του Ομπράντοβιτς στον τελικό της επόμενης μέρας.

Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024
Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024 1.265 ΠΡΟΒΟΛΕΣ
panathinaikos24.gr-Θανασης Γιαννακοπουλος Μπολόνια 2002

Ανήμερα του Πάσχα…

Ο Παναθηναϊκός «κατεβαίνει» στο «Παλαμαγκούτι» ως το απόλυτο αουτσάιντερ, γεγονός που επιβεβαιώνεται στα πρώτα κιόλας λεπτά του αγώνα. Η ομάδα του Έτορε Μεσίνα, με παίκτες όπως ο Τζινόμπιλι, Ριγκοντό, Σμόντις, Άντερσεν, Γιάριτς, Μπετσίροβιτς και άλλους… είναι το απόλυτο φαβορί και ετοιμάζεται… για ένα πάρτι μέσα στην έδρα της.

Τα… μαχαίρια ακονίστηκαν, οι σούβλες… βγήκαν και ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έμοιαζε σαν τον… οβελία, έτοιμος να κατασπαραχθεί από την Ιταλική αρμάδα, έχει άλλη άποψη.

panathinaikos24.gr-Πάυλος Γιαννακοπουλος Ομπράντοβιτς Μπολόνια

Στο πρώτο ημίχρονο το «τριφύλλι» έμοιαζε πελαγωμένο και χωρίς λύσεις, με την Κίντερ να παίρνει διαφορά 14 πόντων (45-31), με τον Παναθηναϊκό με ένα καλό φίνις στο εικοσάλεπτο, να την μαζεύει (48-40), πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με -8. Ουδείς φανταζόταν τι θα επακολουθούσε.

Το χρονικό της ανατροπής

Το κρυφό χαρτί του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, άκουγε στο όνομα, Λάζαρος Παπαδόπουλος. Οι «πράσινοι» παρότι βρίσκονταν πίσω στο σκορ, στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, αποκοίμισαν την Κίντερ, η οποία θεώρησε ότι το ματς έχει τελειώσει. Μεγάλο λάθος…

panathinaikos24.gr-Μποντιρόγκα Μπολόνια

Η διαφορά σιγά-σιγά εξανεμίστηκε και ο Παναθηναϊκός με μεγάλα τρίποντα του Ιμπραίμ Κουτλουάι, λίγο πριν το τέλος της 3ης περιόδου πέρασε μπροστά στο σκορ. Στην τελευταία περίοδο το ματς έγινε ντέρμπι.

Ο Τζόνι Ρότζερς και ο «Λάζος» κράτησαν τον Παναθηναϊκό σε ένα κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού με προσωπικά καλάθια, ενώ λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ο Κουτλουάι, με τρίποντο μαχαιριά, θα δώσει προβάδισμα στον Παναθηναϊκό πέντε πόντων (85-80).

panathinaikos24.gr-Κουτλουάι

Τελικό σκορ, 83-89, υπέρ του «τριφυλλιού», στο πιο μάγκικο Ευρωπαϊκό στην ιστορία του και σε ένα από τα πιο μάγκικα στην ιστορία της διοργάνωσης. Το 3ο αστέρι ράφτηκε την βραδιά της 5ης Μαΐου του 2002, ανήμερα του Πάσχα.

panathinaikos24.gr-Αλβέρτης Μπολόνια 2002

Τα δεκάλεπτα: 23-23, 48-40, 61-64, 83-89

Kίντερ (Μεσίνα): Τζινόμπιλι 27, Μπετσίροβιτς 4, Γρέιντζερ 10, Φρόζινι, Αντερσεν 3, Ριγκοντό 3, Γκρίφιθ 2, Σμόντις 23, Γιάριτς 11.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης 11, Καλαϊτζής, Ρότζερς 7, Μουλαομέροβιτς 6, Μποντιρόγκα 21, Μίντλετον 10, Κουτλουάι 22, Παπαδόπουλος 12, Σάντσες.

Γιάννης Μιχαλάκης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.