ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Και στον τελικό, θα γίνει της Πανάθας!

Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 10-6 τον Υδραϊκό, στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας πόλο ανδρών και πήρε για πρώτη φορά στην ιστορία του την πρόκριση στον τελικό!

Και στον τελικό, θα γίνει της Πανάθας!

Ο Κώστας Λούδης ζήτησε από τους παίκτες του ένα καλό ξεκίνημα στο ματς και αυτό ακριβώς έγινε, με τον Παναθηναϊκό να ανοίγει από νωρίς το σκορ στην αναμέτρηση και να δείχνει πως είναι έτοιμος να πάρει την πρόκριση στον τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Δυνατό ξεκίνημα με Αφρουδάκη

Ο Υδραϊκός ήταν αυτός που πήρε την πρώτη κατοχή του αγώνα, αλλά οι δύο επιθέσεις που πραγματοποίησε δεν απείλησαν τους «πράσινους». Ο Αφρουδάκης από την άλλη μεριά όμως έδειξε τα «δόντια του» και μετά από πάσα του Παπαδόγκωνα έβαλε το «τριφύλλι» μπροστά στο σκορ με 1-0, με ένα εντυπωσιακό γυριστό σουτ.

ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÕÄÑÁÉÊÏÓ (ÖÁÉÍÁË ÖÏÑ ÊÕÐÅËËÏÕ 2014-2015)

Ο Κομάντινα προς το τέλος του πρώτου οκταλέπτου έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα, καθώς εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας του Υδραϊκού. Το τέλος της πρώτης περιόδου βρήκε τον Παναθηναϊκό να έχει το προβάδισμα με το σκορ στο 2-0 και να δείχνει πως η πρόκριση στον τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία, είναι εφικτός στόχος.

Και πάλι μίλησε ο αρχηγός

Με το ξεκίνημα του δευτέρου οκταλέπτου, ο Υδραϊκός έχασε σημαντική ευκαιρία για να μειώσει, με τον Βλοντάκη να σημαδεύει το δοκάρι του Καραμπέτσου. Λίγο αργότερα μάλιστα ήρθε και το τρίτο δοκάρι για τον Υδραϊκό, πριν «μιλήσει» και πάλι ο Αφρουδάκης και κάνει το 3-0. Ωστόσο οι τυπικά φιλοξενούμενοι απάντησαν γρήγορα και στο επόμενο λεπτό μείωσαν σε 3-1 με σκόρερ τον Εμμανουηλίδη.

Προς το τέλος του ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός έφτασε και σε τέταρτο τέρμα με τον Θεοδωρόπουλο αυτή την φορά να σημειώνει το 4-1. Ο Υδραϊκός ωστόσο είχε απάντηση και στα τελευταία δευτερόλεπτα του πρώτου μέρους, κατάφερε και πάλι να μειώσει στα δύο γκολ διαφορά, με τον Στελλάτο να κάνει το 4-2, σκορ με το οποίο έληξε και το πρώτο ημίχρονο.

1243819

Ασταμάτητοι

Ο Παναθηναϊκός με την έναρξη της τρίτης περιόδου πήρε προβάδισμα τριών γκολ, με τον Θεοδωρόπουλο να σημειώνει ένα πολύ όμορφο τέρμα και να γράφει το 5-2. Ο Υδραϊκός ωστόσο λίγο αργότερα εκμεταλλεύτηκε τον παίκτη παραπάνω και με τον Καϊάφα μείωσε και πάλι.

Οι «πράσινοι» όμως και πάλι αύξησαν την διαφορά, όταν μετά από πέναλτι που κέρδισαν ο Παπαδόγκωνας έκανε το 6-3 και έδωσε νέο σημαντικό προβάδισμα. Μάλιστα λίγο αργότερα ο Θεοδωρόπουλος έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 7-3, με το σουτ του να σταματάει στο δοκάρι Φλέγκα.

Αφού σε εκείνο το σημείο ο Παναθηναϊκός δεν μεγάλωσε την διαφορά, ο Υδραϊκός βρήκε την ευκαιρία να μειώσει και πάλι με τον Καϊάφα να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του γκολ. Η εμπειρία του Αφρουδάκη όμως «μίλησε» και πάλι, με τον αρχηγό του «τριφυλλιού» να κάνει το 7-4, περίπου τρία λεπτά πριν την λήξη της τρίτης περιόδου.

ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÕÄÑÁÉÊÏÓ (ÖÁÉÍÁË ÖÏÑ ÊÕÐÅËËÏÕ 2014-2015)

Ο Παναθηναϊκός μάλιστα έφτασε και σε ακόμα ένα τέρμα, με τον Χαραλαμπόπουλο να γράφει και αυτός το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ και να κάνει το 8-4, με την ομάδα του Λούδη να έχει πάρει ένα μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό, με ένα οκτάλεπτο να απομένει.

Και στον τελικό…

Οι «πράσινοι» είχαν κάνει την μισή δουλειά και δεν θα άφηναν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Ο Χαραλαμπόπουλος με εκτέλεση πέναλτι έκανε το 9-4 και με διαφορά πλέον πέντε τερμάτων ο Υδραϊκός ήταν φανερό πως δεν μπορούσε να πάρει κάτι καλύτερο από το παιχνίδι. Ωστόσο ο Καϊάφας και ο Εμμανουηλίδης μείωσαν σε 9-6, τρία λεπτά περίπου πριν την λήξη του αγώνα, με το τελικό 10-6 να γράφεται από τον Κουρλιάφτη, μετά από πέναλτι το οποίο κέρδισε ο Γιώργος Αφρουδάκης.

Ο Παναθηναϊκός έτσι πέρασε στον μεγάλο τελικό μετά από εφτά αποτυχημένες προσπάθειες στο παρελθόν, έγραψε ήδη ιστορία και τώρα κοιτάει να κατακτήσει και το τρόπαιο.

Τα οκτάλεπτα: 2-0, 2-2, 4-2, 2-2

Παναθηναϊκός: Αφρουδάκης 3, Θεοδωρόπουλος 2, Χαραλαμπόπουλος 2, Κομάντινα 1, Παπαδόγκωνας 1, Κουρλιάφτης 1.

Υδραϊκός: Καϊάφας 3, Εμμανουηλίδης 2, Στελάτος 1.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ