ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημήτρης Στρατής

Αν τους το πάρει και φέτος…

Μάλλον φεύγουν... δια παντός οι Αγγελόπουλοι αν χάσουν ΚΑΙ το φετινό πρωτάθλημα. Γράφει ο Δημήτρης Στρατής.

Αν τους το πάρει και φέτος...

Ολοκληρώθηκαν οι διορθωτικές κινήσεις του μόνιμου πρωταθλητή με την ιδιοκτησία να προσφέρει στον Σωτήρη Μανωλόπουλο, Κούπερ-Μόργκαν ώστε να «χτυπήσει» τον Ολυμπιακό.

Ο Παναθηναϊκός μπαίνει σε φάση rebuilding για χρονικό ορίζοντα ενός (και κάτι!) μήνα, δείγμα του πόσο «άρρωστος» με την ομάδα είναι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος που το καλοκαίρι έλεγε για «χτίσιμο», «ελληνοποίηση», «πιθανή αποχή από τίτλους» μα τώρα φανερώνει πως στον «εχθρό» δεν χαρίζει ούτε τον πυρετό του!

Λαμβάνοντας υπόψη το παντελώς ακατάλληλο του χρόνου που η ομάδα βγήκε στο παζάρι, τις προσθήκες άσχημες δεν τις λες, ιδίως του Ντι Τζέι Κούπερ που είναι πιο οικείος ελέω του περάσματός του από τον ΠΑΟΚ κι οι φήμες τον ήθελαν κοντά στον σύλλογο το καλοκαίρι. Τον Μόργκαν περιμένουμε να τον δούμε αν και σίγουρα το παιδί αδικείται από το χρονικό διάστημα το οποίο καλείται να «δείξει».

Περιγράφεται ως εκρηκτικός/δυναμικός αμυντικός που ωστόσο δοκιμάζεται πρώτη φορά σε τόσο υψηλό επίπεδο και σίγουρα χρειάζεται χρόνο να δέσει με τους υπολοίπους, εδώ κοτζάμ Λάσμε- Γκιστ (με απείρως περισσότερα χιλιόμετρα στα ευρωπαϊκά γήπεδα) χρειάστηκαν μήνες ώσπου να νιώσουν βολικά.

Οι καινούργιοι Αμερικανοί δεν ευνοούνται κι από το γεγονός ότι μπαίνουν σ΄ ένα σύνολο που θα χτιστεί ίσα-ίσα για να βγάλει ανταγωνιστικά τη σεζόν κόντρα στον Ολυμπιακό, δεν απορροφούνται από ομάδα με συγκεκριμένες αρχές και φιλοσοφία, με ευχέρεια να τους εντάξει ομαλότερα και να «κρύψει» τις όποιες αδυναμίες τους.  Βλέπουμε π.χ τον Μπλουμς, τον Νέλσον, τον Παπαγιάννη να παίρνουν  περισσότερο χρόνο στην μετά Ιβανοβιτς εποχή.

Το έργο του Μόργκαν π.χ θα είναι ακόμα πιο δύσκολο αφού έρχεται να γίνει αντι-Γκιστ, να μπει στα παπούτσια του δεύτερου κομβικότερου αθλητής του Εξάστερου μετά τον αρχηγό του. Ο 27χρονος (που από άποψη κινήτρου, «φλόγας», ταχύτητας είναι προτιμότερος από τους «ξεζουμισμένους» Χάισλιπ, Μάρτιν) προορίζεται για αμυντικός «σύρτης», ελεγκτής της εναέριας κυκλοφορίας για να προσφέρει το σίγουρο αμυντικό ριμπάουντ που μόνο από τον Φώτση έχει αυτή τη στιγμή η ομάδα.

Ο ΠΑΟ πάει να πάρει το 3ο διαδοχικό του νταμπλ δίχως τους προηγούμενους μήνες να έχει φτιάξει κορμό, με μεταγραφές «μπαλώματα», προπονητή από το… βάθος πάγκου, χωρίς τον δεύτερο κορυφαίο του αθλητή (Γκιστ) στο παρκέ. Θα είναι απίστευτο για να είναι αληθινό να μπουν γρήγορα στο πνεύμα της ομάδας οι καινούργιοι ξένοι, οικοδομώντας με το καλημέρα διαφορά υπέρ του τριφυλλιού που απλώς περιμένει πολλά απ΄όσους αθλητές νιώθουν πιο απελευθερωμένοι μετά την αποχώρηση του Μαυροβούνιου.

Αν ούτε φέτος αλλάξει ο ρους της ιστορίας τα λαϊκά δικαστήρια του Οκτώβρη έξω από το ΣΕΦ θα ωχριούν μπροστά σ’ αυτά που θα εκτυλιχθούν αν ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ, Δημήτρης Διαμαντίδης και σία σκαρώσουν ακόμα ένα ριφιφί…

Δημήτρης Στρατής
Δημήτρης Στρατής Για τον Δημήτρη Στρατή το panathinaikos24 αποτελεί το τρίτο πράσινο μετερίζι στο οποίο θ' ασχολείται με το ομορφότερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή του.
Η διαδρομή ξεκίνησε από το balla.gr, συνεχίστηκε στο leoforos.gr, τώρα όντας ο 13ος (προφανώς σημαδιακό μιας κι ο αριθμός -για προφανείς λόγους- είναι ο αγαπημένος του) συνεργάτης του site θ' ασχολείται (σχεδόν) καθημερινά με τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο! Θεωρεί τη γενιά του προνομιακή αφού έζησε live τα σπουδαιότερα επιτεύγματα των τμημάτων του κλαμπ, πλην Γουέμπλεϊ. Μια ζωή θα τον στοιχειώνει ο χαμένος προημιτελικός με την Πόρτο του Μουρίνιο το 2003 , όταν χάθηκε τελικός-φαντασίωση για όλους τους πράσινους πιστούς απανταχού Γης! Φαντάζεστε τι θα γινόταν σε συναπάντημα ΠΑΟ και...Σέλτικ;

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ