ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Ασόβαρος!

Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε κάκιστο πρόσωπο στο ματς με τον Κολοσσό και ηττήθηκε 75-73. Μοναδικός που διακρίθηκε από το «τριφύλλι» ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης που τελείωσε το ματς με 23 πόντους και 7 ριμπάουντ. Θετικό ντεμπούτο για Μόργκαν (9 πόντοι, 7 ριμπάουντ), χωρίς πόντο ο Κούπερ.

Ασόβαρος!

Οι «πράσινοι» παρά τις απουσίες (δεν αποτελεί δικαιολογία) παρουσιάστηκαν αδιάβαστοι απέναντι στο συγκρότημα του Άρη Λυκογιάννη, βρέθηκαν να κυνηγάνε το σκορ και χωρίς καθαρό μυαλό σε αρκετές περιπτώσεις, ηττήθηκαν από τον Κολοσσό 75-73, που έκανε το 1-1, με τη σειρά να μεταφέρεται την προσεχή Τρίτη στο ΟΑΚΑ.

Ατυχία ξανά για τον Νίκο Παππά, που αποχώρησε από το Βενετόκλειο τραυματίας.

Το ματς

Οι «πράσινοι» παρουσίασαν αρκετά κακό πρόσωπο στο πρώτο δεκάλεπτο, παρά το σερί 8-0 (3-8) με καλάθια των Μπλουμς και Μόργκαν, οι Ροδίτες επέστρεψαν στο ματς και με τη σειρά τους, έτρεξαν στο παρκέ τους παίκτες του Σωτήρη Μανωλόπουλου για να μείνουν αρχικά κοντά στο σκορ (7-8) με καλάθι του Ουότερς και να πάρουν κεφάλι με δικό τους σερί 7-0 για το (10-8) με εντυπωσιακό καλάθι του Σκοτ.

Η συνέχεια ανήκε εξ ολοκλήρου στου Ροδίτες και με τρία τρίποντα των Μανωλόπουλου, Σμιθ και Ρόμπινσον κατάφεραν να κλείσουν το δεκάλεπτο στο +11 (21-10).

Οι «πράσινοι» χωρίς καθαρό μυαλό στις επιθέσεις τους και στο δεύτερο δεκάλεπτο, έδωσαν το δικαίωμα στον Κολοσσό να προηγηθεί ακόμα και με +15 (29-14). Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης είχε αναλάβει το σκοράρισμα για το «τριφύλλι» κατάφερε να σημειώσει σημαντικούς πόντους για την επιστροφή στο σκορ, με τον Παναθηναϊκό να τρέχει ξανά 10-0 σερί.

Στο σερί του τριφυλλιού, απάντησε άμεσα ο Κολοσσός με τρίποντο του Μανωλόπουλου, με τους παίκτες του Λυκογιάννη να παραμένουν μπροστά στο σκορ μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, αφού ο Ρόμπινσον με σουτ από την περιφέρεια στη λήξη διαμόρφωσε το 43-36.

Στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου, αυτός που ανέλαβε να δημιουργήσει για το τριφύλλι, ήταν ο Νίκος Παππάς πετυχαίνοντας εύκολους πόντους, μειώνοντας τη διαφορά. Όμως ή ατυχία τον χτύπησε ξανά, καθώς σε προσπάθεια για λει άπ είχε άσχημη πτώση στο παρκέ, αφού χτύπησε στο γόνατο και αποσύρθηκε από το υπόλοιπο της αναμέτρησης.

Μετά το αρχικό σοκ, ο Μαυροκεφαλίδης ήταν αυτός που προσπαθούσε για τον Παναθηναϊκό, αφού μείωσε στον πόντο (55-54), με το δεκάλεπτο να κλείνει με τους Ροδίτες μπροστά (61-59).

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο, ο Κολοσσός έτρεξε ένα σερί 6-0, αναλαμβάνοντας εκ νέου τα ηνία του ματς, έχοντας και διαφορά ασφαλείας, όμως το τριφύλλι έκανε την αντεπίθεση του με καλάθια των Μόργκαν και Νέλσον, ενώ πήρε και προβάδισμα με καλάθι του Μαυροκεφαλίδη (68-70).

Οι Ροδίτες όμως είχαν και πάλι απάντηση και με τους Λαρεντζάκη και Τσάμη, πήραν εκ νέου το προβάδισμα +4 (74-70). Φτάνοντας στα τελευταία λεπτά του ματς, ο ρυθμός έπεσε με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν σε επιθέσεις με χαμηλό τέμπο, με τον Νέλσον να αποδεικνύεται μοιραίος γι’ ακόμα ένα ματς, καθώς έχασε μοναδική ευκαιρία να βάλει το τριφύλλι στη θέση του οδηγού, χάνοντας δύο βολές και τη μπάλα από το ριμπάουντ μέσα από τα χέρια του.

Τελικά,  το ματς  ολοκληρώθηκε με τον Κολοσσό να επικρατεί με σκορ 75-73 ισοφαρίζοντας τη σειρά σε 1-1, η οποία πλέον επιστρέφει στο ΟΑΚΑ την προσεχή Τρίτη (19/5).

Τα δεκάλεπτα: 21-10, 43-36, 61-59, 75-73

Κολοσσός (Λυκογιάννης): Τολιόπουλος 2, Λαρεντζάκης 13, Γουότερς 6, Μανωλόπουλος 12, Σμιθ 9, Στεφανίδης, Λίντεν 5, Σκοτ 4, Τσάμης 6, Χάγκινς 9, Ρόμπινσον 9.

Παναθηναϊκός (Μανωλόπουλος): Σλότερ 8, Μποχωρίδης 2, Νέλσον 8, Παππάς 16, Μαυροκεφαλίδης 23, Μπατίστα 5, Μπλουμς 2, Λούντζης, Κούπερ, Μόργκαν 9.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ