ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Παπαγιάννης:«Προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό»

Ευτυχισμένος στον Παναθηναϊκό δηλώνει ο Γιώργος Παπαγιάννης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Πράσινη».

Παπαγιάννης:«Προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό»

Ο Γιώργος Παπαγιάννης παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Πράσινη» και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο στόχο κατάκτησης του πρωταθλήματος, στη συμμετοχή του στην ομάδα ανδρών του Παναθηναϊκου, αλλά και στη μεγάλη επιτυχία των εφήβων.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Παπαγιάννη:

Σε μία σεζόν δίπλα σε έμπειρους παίκτες που έχουν κατακτήσει πολλούς τίτλους εντός κι εκτός συνόρων, ποια είναι τα πρώτα πράγματα που έχεις μάθει; Αγωνιστικά και όχι μόνο…

«Το βασικό που έχω μάθει είναι να δίνω το 100% σε κάθε αγώνα. Να παίζω δυνατά από την αρχή τόσο στα παιχνίδια όσο και τις προπονήσεις. Επίσης, έχω μάθει να είμαι σωστός αθλητής, να προσέχω το σώμα μου, τη διατροφή μου και να είμαι συνεπείς σε όλες τις υποχρεώσεις μου».

Ο Παναθηναϊκός θέλει να δώσει χώρο και χρόνο στα νέα ταλέντα που έχει στο ρόστερ του. Πώς το ζεις εσύ όλο αυτό;

«Εγώ προσωπικά έχω πάρει χρόνο συμμετοχής σε παιχνίδια, στη διάρκεια της σεζόν. Το τελευταίο διάστημα ο κόουτς Μανωλόπουλος μου δίνει ευκαιρίες στους αγώνες και τον ευχαριστώ γι’ αυτό. Επίσης παίρνουμε όλοι μέρος στην προπόνηση, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό. Στόχος μου είναι να δουλεύω και να είμαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή».

ΣΟΚ για Μακάμπι πριν το ΟΑΚΑ!
ΣΟΚ για Μακάμπι πριν το ΟΑΚΑ! 210.048 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πώς είναι ν’ αγωνίζεσαι σε ματς της Α1 με συμπαίκτες τους συνομηλίκους σου και σε μία ομάδα που θέλει πάντα να βρίσκεται στην κορυφή;

«Είναι περίεργο το συναίσθημα να παίζουμε όλο μαζί με την ανδρική ομάδα του Παναθηναϊκού. Είναι μια όμορφη εμπειρία κι ελπίζω όλοι να κάνουμε αυτό που πρέπει για την ομάδα».

Σε όσα ματς έχεις κληθεί να παίξεις, προσπαθείς να δίνεις τον καλύτερο εαυτό σου. Αποτελεί πρόκληση για σένα ν’ αποδεικνύεις στην πράξη ότι αξίζεις να παίζεις σε υψηλό επίπεδο;

«Αυτό που κάνω κάθε μέρα είναι να βάζω έναν στόχο και προσπαθώ να τον πετύχω με όλες μου τις δυνάμεις. Δίνω τα πάντα και ανταγωνίζομαι τον εαυτό μου, ώστε να κάνω βήματα προόδου και ν’ ανταποκρίνομαι στις απαιτήσεις».

Το χειροκρότημα του κόσμου είναι μια δικαίωση για σένα, τόσο για την επιλογή σου να παίξεις στον Παναθηναϊκό, όσο και για τη δουλειά που έχεις κάνει τη φετινή σεζόν;

«Ακόμα δεν έχω καταφέρει τίποτα. Τώρα ξεκινάμε… Το χειροκρότημα σίγουρα μου δίνει δύναμη για να συνεχίσω τη σκληρή δουλειά αλλά ακόμα έχω δρόμο μπροστά μου, ώστε να φτάσω στο επιθυμητό επίπεδο».

Το Πρωτάθλημα μπαίνει στην τελική ευθεία. Νιώθεις έτοιμος για τα κρίσιμα ματς που έρχονται;

«Τώρα κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι και θα προετοιμαστούμε για τη συνέχεια, προκειμένου να είμαστε πανέτοιμοι να παλέψουμε για το Πρωτάθλημα. Ο καθένας θέλει να είναι έτοιμος για να προσφέρει».

Με τι θα είσαι ευτυχισμένος στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου; Σε συλλογικό και σε ατομικό επίπεδο… Ποιος είναι ο στόχος σου;

«Βασικός στόχος είναι να πάρουμε το Πρωτάθλημα! Γι’ αυτό δουλεύει σκληρά όλη η ομάδα. Σίγουρα θέλω να έχω κάνει βήματα μπροστά και να δικαιώσω όσους με πιστεύουν».

Aγωνίζεσαι σε μία ομάδα που έχει κατακτήσει πολλούς τίτλους σε Ελλάδα και Ευρώπη με τεράστια ιστορία. Είσαι ευτυχισμένος στο περιβάλλον το οποίο έχεις συναντήσει στον Παναθηναϊκό;

«Στην αρχή ήταν λίγο δύσκολο να συνηθίσω αφού είχα μάθει αλλιώς. Στη πορεία της σεζόν όμως, τα πράγματα έγιναν εξαιρετικά καθώς διατηρώ καλή σχέση με όλους τους παίκτες τόσο τους Έλληνες όσο και τους ξένους. Και βέβαια είμαι ευτυχισμένος στον Παναθηναϊκό».

Θέλεις να παραμείνεις ώστε να συνεχίσεις αυτό το οποίο ξεκίνησες;

«Αυτό που προέχει τώρα για όλους μας είναι πάρουμε το Πρωτάθλημα. Εκεί είναι το μυαλό μου όπως και όλης της ομάδας. Εγώ προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό εαυτό στον χρόνο συμμετοχής που έχω. Τι θα γίνει μετά θα δείξει. Έχω πολύ χρόνο μπροστά μου για ν’ αποφασίσω».

Ένιωσες πως ήσουν ο ηγέτης της ομάδας των Εφήβων;

«Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω τον Κώστα Παπαδόπουλο και όλους τους συνεργάτες του, που στάθηκαν δίπλα σε εμένα και όλα τα παιδιά για φτάσουμε τον στόχο μας. Ο κόουτς με βοήθησε πάρα πολύ στη διάρκεια της σεζόν. Υπήρξε κατανόηση, ειδικά όταν ήμασταν κουρασμένοι από τις συνεχόμενες προπονήσεις, δουλέψαμε σωστά και φτάσαμε στο τέλειο αποτέλεσμα καθώς πήραμε το Πρωτάθλημα αήττητοι».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.