ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Έγραψε ιστορία!

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον Εθνικό με 9-7 και προκρίθηκε στους τελικούς της Α1 ανδρών στο πόλο, για πρώτη φορά στην ιστορία του. Μεγάλο ματς ο Καραμπέτσος, άμυνα από «ατσάλι» το «τριφύλλι» στην 4η περίοδο.

Έγραψε ιστορία!

Σε ένα ματς που δεν είχε ρυθμό, ωστόσο είχε μεγάλο ενδιαφέρον, με την διακύμανση του στο σκορ, ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε ωστόσο κέρδισε δίκαια τον μαχητικό Εθνικό, με 9-7. Προς το τέλος του αγώνα υπήρξαν κάποιες μικροεντάσεις, ωστόσο τα πνεύματα ηρέμησαν, με τον προπονητή του Παναθηναϊκού, Κώστα Λούδη ωστόσο να διαμαρτύρεται έντονα στους διαιτητές μετά το τέλος της αναμέτρησης, οι οποίοι απέβαλαν τον Παπαδόγκωνα με κόκκινη κάρτα, κάτι που σημαίνει πως θα χάσει τον πρώτο τελικό με τον Ολυμπιακό, γι΄αυτό προκάλεσε και την έκρηξη του τεχνικού του Παναθηναϊκού.

Το ματς

Χωρίς τον Κομάντινα ξεκίνησε το παιχνίδι ο Λούδης, κάτι που είχε κάνει και στο ματς στον Πειραιά. Ο Παναθηναϊκό άνοιξε το σκορ με τον Καλογεράκο, με τον Δερμιτζάκη να χάνει μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 αμέσως μετά.

Ο Εθνικός απάντησε με τον Κουτσιαλή (1-1), η ομάδα του Λούδη ξαναπήρε το προβάδισμα με τον Δερμιτζάκη, ωστόσο και πάλι με τον Κουτσιαλή, η ομάδα του Κουντουδιού, ισοφάρισε (2-2).

Η περίοδος έληξε με σκορ 3-3, με τους Παπαδόγκωνα (πέναλτι) και Βουλγαράκη να σκοράρουν για Παναθηναϊκό και Εθνικό αντίστοιχα.

Η δεύτερη περίοδος ήταν πιο εντυπωσιακή από την πρώτη, με τον Εθνικό να παίρνει προβάδισμα για πρώτη φορά (3-4), με τον Παναθηναϊκό να απαντάει με ένα σερί 3-0, κάνοντας το 6-4.

Ο Εθνικός έμεινε ωστόσο κοντά στο σκορ, με τον Κουτσιαλή να «πυροβολεί», με τον Παναθηναϊκό να μην έχει βρει λύση στο πως θα τον σταματήσει. Οι δύο ομάδες πήγαν στο ημίχρονο με σκορ 7-6 υπέρ του «τριφυλλιού», με το ματς να είναι ανοικτό.

Η τρίτη περίοδος δεν ήταν καλή, καθώς ο Παναθηναϊκός είχε πολύ άγχος, με αποτέλεσμα τις πολλές χαμένες ευκαιρίες, με τον Εθνικό να βρίσκει το γκολ της ισοφάρισης (7-7), με τον Καρούντζο, 3:51 πριν το τέλος της.

Όσο κυλούσε ο χρόνος τόσο βάραιναν τα χέρια των παικτών του Λούδη, οι ευκαιρίες που χάνονταν στην 3η περίοδο ήταν πολλές και όλα έδειχναν, πως το ματς πήγαινε για μια 4η περίοδο… θρίλερ.

Ο Γιάννης Κουρλιάφτης έλυσε το… γόρδιο δεσμό, με όμορφο γκολ από μακριά, για το 8-7, ενώ ο Καραμπέτσος «έβγαλε» ένα δύσκολο σουτ του Κουτσιαλή, στο τέλος της περιόδου.

Με απόκρουση του Καραμπέτσου άρχισε η τελευταία περίοδος, για τον Παναθηναϊκό. Η τέταρτη περίοδος, είχε ρυθμό, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να πιέσει, ωστόσο η πίεση και το άγχος για όσα διακυβεύονταν στο ματς, δεν άφηναν πολλά περιθώρια.

Οι άμυνες σκλήρυναν, με τον Παναθηναϊκό να έχει σπαταλήσει αρκετές ευκαιρίες να «καθαρίσει» το ματς νωρίτερα, με αποτέλεσμα όλα να είναι ανοικτά. 4:40 πριν τη λήξη του αγώνα ο Χαραλαμπόπουλος έδωσε αέρα δύο τερμάτων στο «τριφύλλι», ο Κουτσιαλής σίγησε, ελέω… Κομάντινα και η ομάδα του Λούδη κρατούσε το ματς στα χέρια της.

Ο Παναθηναϊκός κράτησε το σκορ και έφτασε σε μια μεγάλη και συνάμα ιστορική νίκη, αφού προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του σε τελικούς της Α1.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 7-6, 8-7, 9-7.

Παναθηναϊκός (Λούδης): Καλογεράκος 2, Κουρλιάφτης 2, Δερμιτζάκης 1, Παπαδόγκωνας 1, Θεοδωρόπουλος 1, Αφρουδάκης 1, Χαραλαμπόπουλος 1.

Εθνικός (Κουντουδιός): Κουτσιαλής 4, Βουλγαράκης 1, Γ. Κόχειλας 1, Καρούντζος 1.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ