ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Να χα χίλια μάτια…

Ο Μάρκους Μπεργκ «φιλοτέχνησε» άλλο ένα έργο τέχνης… και με τον Νίνη να θυμίζει τον παικταρά του παρελθόντος, ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον Ατρόμητο με 2-0 (61΄, 67΄), με τον Viking… του, να σκοράρει δις, ανοίγοντας διάπλατα τον δρόμο για τα... αστέρια.

Να χα χίλια μάτια...

Παρά την προσπάθεια του Αρετόπουλου να κάνει τα… δικά του, κλείνοντας τα μάτια σε πέναλτι στον Καρέλη και ακυρώνοντας γκολ του Ταυλαρίδη (44΄), ο Παναθηναϊκός με τον Μπεργκ στην ενδεκάδα του στο Β΄ μέρος, έδωσε άλλη μια παράσταση, με δύο γκολ ποιήματα, με το “τριφύλλι” πλέον να φτάνει τους 8 βαθμούς, τέσσερις περισσότερους, από τον ΠΑΟΚ.

Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε αρκετά στο πρώτο μισάωρο, ωστόσο έκανε καλό τελείωμα στο πρώτο ημίχρονο και αν δεν υπήρχε ο Αρετόπουλος, η ομάδα του Αναστασίου θα είχε σκοράρει.

Ωστόσο ότι δεν κατάφερε στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο, το κατάφερε μέσα σε ένα δεκάλεπτο… επί της ουσίας το “τριφύλλι”, μ με τον Αναστασίου να περνάει τον Μάρκους Μπεργκ στο 46΄, με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Σουηδό ναθυμίζει σε όλους για άλλη μια φορά, γιατί είναι ο κορυφαίος σκόρερ στην Ελλάδα.

Εξαιρετικός και ο Νίνης για ακόμη μια φορά, δείχνει ότι δουλεύει κάτι που φαίνεται στο γήπεδο. Τρεξίματα, πάθος, ποιότητα στη μεσαία γραμμή και μία ασίστ… ποίημα, στο πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού.

Το ματς

Με σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς «κατέβασε» την ομάδα του ο Νίκος Νιόπλιας ενώ και ο Αναστασίου προχώρησε σε αλλαγές στο βασικό σχήμα, με τον Ατζαγκούν να παίρνει θέση βασικού, με στόχο ο Παναθηναϊκός να «ματσάρει» την πολυκοσμία των φιλοξενούμενων, στο χώρο του κέντρου και πίσω.

Πλην της… πεντάδας στην άμυνα, ο Γιάννης Αναστασίου, επέλεξε τον Ατζαγκούν δίπλα στους Ζέκα και Νίνη και Κουτρουμπή, με τους Καρέλη και Κλωναρίδη μπροστά, στην επίθεση σε ένα 4-3-1-2.

Από την άλλη ο Νίκος Νιόπλιας άφησε τον Ούμπιδες στον πάγκο παίζοντας με 4-3-2-1, θέλοντας κυρίως να κλείσει τους χώρους και να παίξει αμυντικά (χρησιμοποιώντας αμυντικογενείς ποδοσφαιριστές), έχοντας μπροστά τους επικίνδυνους Ναπολεόνι και Μαρσελίνιο, με στόχο να «χτυπήσει» στην κόντρα.

Με τον Νίνη να σουτάρει ένα αδύναμο… πλασέ, στο 4΄, ο Παναθηναϊκός απείλησε για πρώτη φορά στο ματς, ενώ στη συνέχεια της φάσης οι «πράσινοι» μετά από κλέψιμο, βγήκαν στην αντεπίθεση, ωστόσο η κάθετη του Ατζαγκούν δεν ήταν καλή για τον Κλωναρίδη.

Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας στα πρώτα λεπτά, προσπαθώντας να ανεβάσουν ρυθμό κυρίως από αριστερά, με τον Ατρόμητο να παίζει πολλές φορές, όλος κάτω από τη σέντρα.

Ξανά ο Νίνης

Στο 9΄ο Ατζαγκούν κέρδισε φάουλ από τον Φυτανίδη, περίπου 20 μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή του Ατρόμητου, ο Νίνης το πήρε… πάνω του, ωστόσο ο Γκορμπούνοφ, μπλόκαρε εύκολα τη μπάλα.

Παρά την υπεροχή του, το «τριφύλλι» δεν μπορούσε να πλησιάσει εύκολα την περιοχή του Ατρόμητου, καθώς η ομάδα του Νιόπλια, αμυνόταν καλά και σφικτά, κλείνοντας όλους τους χώρους, γύρω από αυτήν.

Η μπάλα περνούσε συνεχώς από τα πόδια του Νίνη, ο οποίος είχε και πάλι… κέφια, ωστόσο η συμπαγής άμυνα του Ατρόμητου, δεν άφηνε περιθώρια στο «τριφύλλι» να δημιουργήσει κάποια καλή στιγμή στο ματς.

Οι «πράσινοι» είχαν υπομονή στο παιχνίδι τους, το αμυντικό «τείχος» του Ατρόμητου, δεν είχε… κενά, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να μην μπορεί να διασπάσει την άμυνα της ομάδας του Νιόπλια, γεγονός που δημιούργησε έναν εκνευρισμό στους παίκτες του Αναστασίου.

Από τον λήθαργο… τέρμα το γκάζι

Παραλίγο οι γηπεδούχοι με τους Νίνη και Κλωναρίδη και μετά με τον κορυφαίο του γηπέδου Νίνη και αποδέκτη αυτή τη φορά τον Καρέλη, να κάνουν το 1-0, σε ένα δίλεπτο «φωτιά» (32’ -34΄), ανεβάζοντας και τον κόσμο στις κερκίδες.

Η ομάδα του Αναστασίου πίεσε περισσότερο, βρήκε διαδρόμους, για πρώτη φορά στο πρώτο ημίχρονο, με την δεξιά πλευρά να είναι αυτή τη φορά, το σημείο από το οποίο ξεκινούσαν οι επιθέσεις της ομάδας, ωστόσο οι «πράσινοι» τα «χαλούσαν» στην τελική προσπάθεια.

Τρομερός Νίνης!

Ο Σωτήρης Νίνης με ένα καταπληκτικό κοντρόλ θα στοπάρει τη μπάλα στο 38΄, μετά από μεγάλη πάσα από την άμυνα, θα δώσει έξυπνα στον Ατζαγκούν, κάθετα στην περιοχή, ο Νιγηριανός θα αποφύγει πανέμορφα τον Λαζαρίδη, θα φέρει τη μπάλα στο δεξί, θα εκτελέσει αλλά ο Γκορμπούνοφ θα διώξει σε κόρνερ στη μεγαλύτερη ευκαιρία του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Νίνης θα εκτελέσει φάουλ από καλό σημείο (το κέρδισε ο Ατζαγκούν), με τη μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Στο 42΄του παιχνιδιού, ο Μπούρμπος σε μια πλαγιοκόπηση από δεξιά, θα σεντράρει, ο Καρέλης θα πηδήξει με τον Φυτανίδη, ο οποίος φανερά τραβάει τη φανέλα του παίκτη του Παναθηναϊκού (δεν έδωσε τίποτα ο Αρετόπουλος), θα πάρει ωστόσο την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει πάλι λίγο άουτ.

Ο Αρετόπουλος στο… προσκήνιο

Μετά το πέναλτι που δεν καταλόγισε ο Αρετόπουλος, ένα σφύριγμά του αυτή τη φορά, έβαλε «φωτιά» στη Λεωφόρο. Μετά από κόρνερ (44΄) ο Ταυλαρίδης «σηκώθηκε» για την κεφαλιά, με τον Φυτανίδη να πηδάει μαζί του, σκόραρε, ωστόσο ο ρέφερι είδε… επιθετικό φάουλ, τινάζοντας το ματς στον αέρα. Μετά από μια μικρή διακοπή δύο λεπτών περίπου, σφύριξε τη λήξη του ημιχρόνου, με τη Λεωφόρο να βράζει.

Με Μπεργκ στο Β΄

Ο Γιάννης Αναστασίου δεν άφησε άλλο χρόνο να πάει χαμένο και έβαλε τον Μάρκους Μπεργκ, στο ματς στη θέση του Κλωναρίδη, με στόχο να φτάσει σε ένα γκολ, καθώς ελέω… Αρετόπουλου, δεν κατάφερε να προηγηθεί στο πρώτο μέρος.

Οι «πράσινοι» με την έναρξη του Β΄ ημιχρόνου, πήραν αμέσως τα ηνία όπως και στο πρώτο (71% κατοχή, 7 τελικές, έναντι 0 του Ατρομήτου).

Παραλίγο ο Μπεργκ

Στα πρώτα δευτερόλεπτα του δευτέρου μέρους, ο Μπεργκ έκανε αισθητή την παρουσία του, όταν μετά από πάσα του Καρέλη, ο Σουηδός βγήκε από δεξιά, εκτέλεσε ωστόσο η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, καταλήγοντας λίγο άουτ, στο 47΄.

Απίστευτος Καρέλης!!

Οι «πράσινοι» πήγαν να βάλουν το γκολ της… χρονιάς, όταν ο Νίνης έστρωσε στον Καρέλη, εκείνος πάνω στην κίνηση έπιασε έναν απίστευτο κεραυνό, δίνοντας πολλά φάλτσα στη μπάλα, αλλά ο Γκορμπούνοφ εκτινάχτηκε και έδιωξε σε κόρνερ, σε μία φάση highlight.

Ο Παναθηναϊκός ήταν πιο αποφασιστικός στις κινήσεις του, έπαιζε και από δεξιά και από αριστερά, δημιουργούσε προϋποθέσεις, αλλά πότε ο Γκορμπούνοφ, πότε η κακή τελική επιλογή από τους παίκτες του Αναστασίου, διατηρούσαν το στείρο… 0-0.

Να χα χίλια μάτια!!!

Ο καλύτερος μακράν του δευτέρου στο χορτάρι, Σωτήρης Νίνης, «ζωγράφισε» έναν… πανάκριβο πίνακα, αν μιλούσαμε για τέχνη… αφού προσπέρασε έναν αντίπαλο, με το εξωτερικό «έσκαψε» τη μπάλα στον Μπεργκ και εκείνος, δεν ήθελε να αφήσει το… έργο τέχνης, ανολοκλήρωτο, «πιάνοντας» έναν κεραυνό, στον αέρα, «σκοτώνοντας» τον Γκορμπούνοφ, για το 1-0, στο 61΄.

1253265

 Τι παικτάρα είσαι…

Ο Μάρκους Μπεργκ μπήκε στο ματς για να σφραγίσει τη νίκη και το έκανε. Αυτή τη φορά, ο Μαυρίας, ήταν αυτός που «σέρβιρε» από δεξιά με τον Μπεργκ να τελειώνει (67΄)και αυτή τη φάση, με τη Λεωφόρο να φλέγεται!

ÌÐÅÑÃÊ ÍÉÍÇÓ  ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ(ÐËÅÉ ÏÖ SUPERLEAGUE 2014-2015)  BERG NINIS  PANATHINAIKOS - ATROMITOS

Η εξέδρα ασχολήθηκε με τον ΠΑΟΚ… οι παίκτες του Αναστασίου με «λυμένα» τα πόδια πλέον, απλά έπρεπε να ελέγξουν το ματς, στο υπόλοιπο εικοσάλεπτο που έμενε.

Μπεργκ και Μαυρίας συνεργάστηκαν στο 73΄, με τον τελευταίο να πιάνει απ΄ ευθείας σουτ, μετά από κεφαλιά πάσα του Σουηδού, ωστόσο ο Γκορμπούνοφ κατάφερε να μπλοκάρει τη μπάλα. Ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, παρότι ο Ατρόμητος πήρε μέτρα, χωρίς ωστόσο να ανησυχήσει τον Στιλ, με τους «πράσινους» να αφήνουν το… γκάζι, καθώς ακολουθεί και η Τούμπα.

Στο 81΄ο Ζέκα έβγαλε μια καταπληκτική μπαλιά στον Μπεργκ, ο Σουηδός μέσα από την περιοχή πλάσαρε, ο Γκορμπούνοφ έδιωξε, «στρώνοντας» όμως στον Μαυρία, ο οποίος πλάσαρε άουτ, σε μια μοναδική φάση για το 3-0. Στο 86΄ο Νάνο με σλάλομ από αριστερά, έφερε τη μπάλα στο δεξί, εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ, ωστόσο ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων μπλόκαρε με δυσκολία, σε μία ακόμα καλή στιγμή του Παναθηναϊκού.

Στα τρία λεπτά των καθυστερήσεων, ο Παναθηναϊκός διατήρησε το υπέρ του 2-0, έχοντας στο μυαλό του πλέον, τον ΠΑΟΚ, με τον οποίο θα παίξει την Τετάρτη στη Τούμπα.

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Κουτρουμπής (Λαγός 76΄), Κλωναρίδης (Μπεργκ 46΄), Ζέκα, Ατζαγκούν, Καρέλης (Μαυρίας 64΄), Ταυλαρίδης, Νάνο, Σίλντενφελντ, Νίνης, Μπούρμπος.

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός, Μπεργκ, Δώνης, Μαυρίας, Πράνιτς.

Ατρόμητος (Νιόπλιας): Γκορμπούνοφ, Κατσουράνης (Μπάλλας 76΄), Κούρος, Αγκουάζι, Φυτανίδης, Ναπολεόνι, Μαρσελίνιο (Καραμάνος 51’), Κιβρακίδης, Δημούτσος (Ούμπιδες 57΄), Λαζαρίδης, Κοντοές.

Στον πάγκο: Μπάρκας, Παπάζογλου, Νάστος, Μπάλλας, Καραμάνος, Ούμπιδες, Καράσκο.

Διαιτητής: Αρετόπουλος Αλέξανδρος. Βοηθοί: Τάτσης-Γεωργαράκος. 4ος : Γιάχος.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ