ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Διονύσης Δεσύλλας

Ελα ρε Σωτήρη…

Αν οι φίλοι του Παναθηναϊκού ψάχνουν για μεταγραφή αεροδρομίου, τότε ο Σωτήρης Νίνης μπορεί να αποδειχθεί τέτοια τη νέα σεζόν. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Ελα ρε Σωτήρη…

Να ξεκαθαρίσω εξ’ αρχής, ότι θα προσπαθήσω στο παρακάτω κείμενο να είμαι όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικός γίνεται. Κι’ αυτό γιατί, ο Σωτήρης Νίνης αποτελεί μια από τις μεγαλύτερές μου ποδοσφαιρικές συμπάθειες. Συνεπώς, ίσως και να το παρακάνω λιγάκι… Στο «ζουμί»…

Οι τελευταίες εμφανίσεις του μέσου του Παναθηναϊκού σκορπούν ξανά χαμόγελα. Το «Σωτήρης Νίνης, οε, οε, οε», που ακούστηκε από τις θύρες 6-7 της Λεωφόρου, στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, μετά την τρομερή πάσα πάρε – βάλε του 24χρονου στον Μάρκους Μπεργκ, μας γύρισε σε άλλες εποχές. Σ’ εκείνες, που ο «Σωτηράκης», τότε, ξεσήκωνε το ΟΑΚΑ με τις ενέργειές του και τις ασίστ του στον Σισέ ή έκανε ένα Ολίμπικο να παραμιλάει σ’ εκείνο το μαγικό βράδυ της νίκης – πρόκρισης του «τριφυλλιού» απέναντι στη Ρόμα. Στις εποχές, που ο Νίνης αποδείκνυε μέρα με την ημέρα γιατί θα εξελιχθεί στον πιο ποιοτικό Ελληνα ποδοσφαιριστή.

Στη συνέχεια, αυτό κάπου χάθηκε. Κάτι οι λάθος επιλογές του, κάτι οι τραυματισμοί, κάτι ο μυστήριος παραγκωνισμός του στον ΠΑΟΚ, έστειλαν τον Νίνη στην ανεργία. Εστειλαν αυτόν τον ποιοτικότατο παίκτη να κάνει ατομικές προπονήσεις και να γυμνάζεται μόνος του, μέχει να βρει ομάδα. Και τότε, λοιπόν, ήρθε ο Παναθηναϊκός. Ισως η μόνη «ποδοσφαιρική στέγη», μέσω της οποίας ο Νίνης είχε και έχει την ελπίδα – πιθανότητα να επιστρέψει.  Οι λόγοι δεν θέλουν ιδιαίτερη ανάλυση. Σαν την πρώτη αγάπη, πουθενά…

Ο Σωτήρης έχει ρίξει σκληρή δουλειά από την ώρα που φόρεσε ξανά τα πράσινα. Δουλεύει, δουλεύει, δουλεύει, με σκοπό να αναγεννηθεί και να βοηθήσει τον εαυτό του, τον Παναθηναϊκό, αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο, που τον έχει ανάγκη. Νιώθει, επίσης, ασφάλεια, γιατί είναι σε ένα περιβάλλον που του δείχνει εμπιστοσύνη.  Τον πιστεύει πολύ. Και τον περιμένει να γίνει ξανά ο «παλιός, καλός Νίνης». Κι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό για τον ποδοσφαιριστή. Να μη φοβάται, να μην έχει ένα πιστόλι στο κρόταφο και μια πίεση του τύπου «πρέπει να επιστρέψεις γρήγορα, αλλιώς…».

Τα τελευταία του κατορθώματα δείχνουν ότι ο δρόμος της επιστροφής είναι κοντά. Ο Νίνης… ξαναγεννιέται στον Παναθηναϊκό! Κι’ αυτό είναι ένα πολύ σπουδαίο νέο, ενόψει της νέας σεζόν, με τους «πράσινους», επί της ουσίας, να έχουν μια ακόμη μεταγραφή. Και τι μεταγραφή ε; Αεροδρομίου, σαν κι’ αυτές που θέλει ο κόσμος.

Ελα ρε Σωτήρη. Καλώς ήρθες ξανά. Γερός να’ σαι και να κάνεις την καριέρα που σου αξίζει… Σε περιμέναμε καιρό…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ