ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Απλά και Παναθηναϊκά!

Με... Παναθηναϊκή εμφάνιση, ο Παναθηναϊκός νίκησε 83-58 τον ΠΑΟΚ και έκανε το 1-0 στη σειρά των ημιτελικών της basket league. Πρώτος σκόρερ για το τριφύλλι, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 16 πόντους, 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Την Πέμπτη (με κόσμο) η συνέχεια της σειράς.

Απλά και Παναθηναϊκά!

Με τους Γιάνκοβιτς, Φώτση, Μαυροκεφαλίδη, Σλότερ και Νέλσον επέλεξε να ξεκινήσει την αναμέτρηση ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, που τον Εστεμπάν Μπατίστα λόγω ενός τραυματισμού.

Την Πέμπτη (29/05) το δεύτερο ματς της σειράς στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων με κόσμο αυτή τη φορά, καθώς ο Παναθηναϊκός εξέτισε την ποινή της έδρας του.

Το ματς

Οι «πράσινοι» πήραν απ’ την αρχή κεφάλι στο σκορ, αφού ο Γιάνκοβιτς μπήκε ιδιαίτερα ζεστός και με δικούς του πόντους έκανε το (4-0). Το «τριφύλλι» εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των παικτών του ΠΑΟΚ και με τον Μαυροκεφαλίδη ανέβασε κι άλλο τη διαφορά στο (6-0).

Απ την πλευρά του ο Δικέφαλος κατάφερε να σημειώσει καλάθι με τον Όντουμ, όμως οι Νέλσον και ο Μαυροκεφαλίδης αύξησαν το προβάδισμα σχετικά εύκολα για το (12-6), με τους Μπρέμερ και Λάνγκφορντ να βρίσκουν εξίσου στόχο.

Στη συνέχεια σκορ από πλευράς «τριφυλλιού» βρήκε ο Σλότερ για το (14-6), όμως ο Αμερικανός γκαρντ ήταν άστοχος από την περιφέρεια με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να μειώσει ξανά με τον Όντουμ (14-8).

Οι «πράσινοι» θέλησαν να Τρέξουν τον ΠΑΟΚ και με εκφραστές τους Μαυροκεφαλίδη και Φώτση έστειλα το ματς ξανά στο +6 (16-10). Ο ΠΑΟΚ μετά από το τάιμ άουτ που ζήτησε ο Μαρκόπουλος, εμφανίστηκε αλλαγμένος στο παρκε, ρίχνοντας άμεσα τη διαφορά με πόντους του Όντουμ και του Δέδα στο τέλος του δεκαλέπτου για το (18-18).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Ρέιμαρ Μόργκαν έδωσε ξανά το προβάδισμα για το «τριφύλλι» (20-18) μετά από ωραία ενέργεια κάτω από το καλάθι, με τους «πράσινους» να είναι αποτελεσματικοί και στην άμυνα με  τα συνεχόμενα ριμπάουντ που κέρδιζαν.

Ο Παναθηναϊκός έβρισκε ελεύθερα σουτ από την περιφέρεια, όμως ήταν ιδιαίτερα άστοχος. Οι άμυνες συνέχιζαν να βγαίνουν για το «τριφύλλι» με τον Φώτση παράλληλα στην επίθεση να ανεβάζει ξανά στο +4 τη διαφορά (22-18), για να έρθει ο Λάνγκφορντ να μειώσει στο καλάθι για υο (22-20).

Το πρώτο τρίποντο του «τριφυλλιού» ήρθε δια χειρός Μπλουμς για το (25-20) με τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί να βρει σκορ, αφού η άμυνα των παικτών του Μανωλόπουλου, ήταν ιδιαίτερα σκληρή. Ο ΠΑΟΚ βρήκε λύσεις με τους Μαργαρίτη και Μπρέμερ, αφού η άμυνα του Παναθηναϊκού παρουσίασε κενά μέσα στη ρακέτα για το (25-24), ακριβώς στα μέσα του δεκαλέπτου.

Το +3 για το «τριφύλλι» το δημιούργησε ο Μαυροκεφαλίδης με τις πρώτες βολές για την ομάδα του (27-24), όμως το έμμεσο τρίποντο του Μαργαρίτη έφερε ξανά τις ομάδες ισόπαλες (27-27), με τον Χαραλαμπόπουλο στη συνέχεια να σημειώνει το (29-27), για λίγο όμως, καθώς ο Μπρέμερ από τα 6,75, έβαλε για πρώτη φορά τον Δικέφαλο μπροστά στο σκορ (29-30).

Με τον ίδιο τρόπο, απάντησε ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (32-30), όμως ο ΠΑΟΚ έτρεξε ένα μικρό σερί 5-0 για το (32-35), με τους Μπρέμερ και Μαργαρίτη (τρίποντο). Το σερί του ΠΑΟΚ, διέκοψε με βολές ο Μποχωρίδης για το -1 (34-35), με τον Μπρέμερ στη συνέχεια να κάνει λάθος και τον Παναθηναϊκό να έχει ένα λεπτό πριν το φινάλε την ευκαιρία να το περάσει ξανά στο σκορ. Οι δύο βολές του Σλότερ έφερε ξανά το ισχνό προβάδισμα για τους «πράσινους» (36-35), με τον Μαυροκεφαλίδη 33’’ πριν το φινάλε του δεκαλέπτου να δίνει ξανά το +3 (38-35) στην ομάδα του, το οποίο ήταν και το σκορ με την ολοκλήρωσε του ημιχρόνου.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την άσχημη εικόνα του ΠΑΟΚ και με τον Σλότερ να πυροβολεί από τη περιφέρεια κατάφερε να ξεφύγει +7 (42-35), όμως δεν υπήρξε συνέχεια και ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και ξαναμπήκε στο ματς με τον Μαργαρίτη να κάνει πολλά πράγματα σε άμυνα και επίθεση για να ισοφαρίσει για το Δικέφαλο (45-45).

Με τον Μποχωρίδη να αποδεικνύεται σε παίκτη «κλειδί» και τον Μαυροκεφαλίδη να σκοράρει, ο Παναθηναϊκός πέρασε ξανά μπροστά με (53-45) λίγο πριν το φινάλε του δεκαλέπτου, ενώ το σκορ με τη λήξη του δεκαλέπτου να διαμορφώνεται σε (55-49) υπέρ των «πρασίνων».

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός με δυο μακρινά σουτ του Φώτση και βολές του Νέλσον, έστειλε το σκορ στο (61-49) και κάπου εκεί όλα τελείωσαν, αφού ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να αντιδράσει και πέταξε λευκή πετσέτα. Εν αντιθέσει με τους «πράσινους» που έτρεξαν ένα επιμέρους (35-8), για να έρθει το τελικό (83-58).

Τα δεκάλεπτα: 18-18, 38-35, 55-49, 83-58.

Παναθηναϊκός (Μανωλόπουλος): Χαραλαμπόπουλος 8, Σλότερ 11, Μποχωρίδης 7, Γιάνκοβιτς 12 (5 ασίστ), Φώτσης 12 (11 ριμπ.), Νέλσον 10, Μαυροκεφαλίδης 16 (7 ριμπ., 5 ασίστ), Μπλουμς 3, Παπαγιάννης, Κούπερ 2 (3 ριμπ., 2 ασίστ), Μόργκαν 2 (4 ριμπ.).

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μπρέμερ 9, Λάνγκφορντ 4, Λιάπης 3, Κάρτερ 5, Τσόχλας, Δέδας 3, Μαργαρίτης 18 (8 ριμπ.), Κώττας 3, Όντουμ 13, Χαριτόπουλος, Σαλούστρος.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ