ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

ΠΑΟ… στ’ αστέρια!

Με εκπληκτική εμφάνιση ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, έγινε η πρώτη ομάδα που κάνει 3Χ3 στον πρώτο γύρο των πλέι οφ και είναι έτοιμος για τα αστέρια του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ταυλαρίδης (43’) το γκολ.

ΠΑΟ… στ’ αστέρια!

Ο Γιάννης Αναστασίου επέλεξε την ίδια συνταγή για το ντέρμπι, αλά υπήρξε αλλαγή προσώπων με τον Μαυρία να παίρνει την θέση του Κλωναρίδη και τον Πράνιτς εκείνη του Ατζαγκούν, σε ένα σύστημα που έμοιαζε με 4-2-2-2.

 Το ματς

 Από την αρχή για το γκολ

 Οι πράσινοι έδειξαν από την αρχή τις διαθέσεις τους και ήδη στα πρώτα λεπτά είχαν χαθεί τρεις μεγάλες ευκαιρίες για γκολ. Με την συμπλήρωση δέκα λεπτών ο Καρέλης έκανε το σουτ, αλλά είδε την μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια του Ιτάνζ.

11271093_872494116145221_812741422_n

 Ο Νίνης λίγο αργότερα με νέο σουτ προσπάθησε να κάνει την ζημιά, αλλά ο κίπερ του ΠΑΟΚ έκανε την επέμβαση. Ένα λεπτό αργότερα ο Μαυρίας είχε εκείνος την ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, αλλά το σουτ που έπιασε μέσα από την περιοχή το έβγαλε πάλι ο Ιτάνζ, που ήταν ο πρωταγωνιστής των γηπεδούχων στα πρώτα λεπτά.

Σούπερ Νίνης

Στο 20′ ο ΠΑΟΚ απείλησε για πρώτη φορά με το σουτ του Κίτσιου και μετά ανέλαβε δράση ο Νίνης που τον τελευταίο καιρό δείχνει να είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Δύο λεπτά αργότερα με δυνατό σουτ είδε τον Ιτάνζ να αποκρούσει δύσκολα, ενώ εκείνος κέρδισε και το φάουλ με το οποίο απείλησε ο Νάνο.

ÍÏÌÐÏÁ ÍÉÍÇÓ  ÐÁÏÊ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ(ÐËÅÉ ÏÖ SUPERLEAGUE 2014-2015) NOBOA NINIS PAOK - PANATHINAIKOS

Ο Έλληνας μέσος έβγαλε την σέντρα στον Καρέλη, την κεφαλιά του οποίου μπλόκαρε και πάλι ο Ιτάνζ στο 29′, ενώ λίγο αργότερα ήρθε ίσως η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους «πράσινους». Ο Νίνης με εντυπωσιακό σουτ προσπάθησε να ανοίξει το σκορ, αλλά ο Καμερουνέζος τερματοφύλακας έκανε την επέμβαση του αγώνα και έβγαλε σε κόρνερ.

“Ταύλα” και γκολ

Ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να απειλεί και να προσπαθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ιτάνζ και αφού τα σουτ δεν έμπαιναν, έπρεπε να έρθει μία στημένη φάση για να ανοίξει το σκορ στην αναμέτρηση. Οι «πράσινοι» στο 43′ κέρδισαν το κόρνερ και ο Ταυλαρίδης μετά την εκτέλεση του Νάνο πήδηξε πιο ψηλά από όλους και έκανε το 1-0, που ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους.

11324062_872494129478553_1528305695_n

Οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου έκαναν ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, με πρωταγωνιστή τον ορεξάτο Σωτήρη Νίνη, ο οποίος σε 2-3 περιπτώσεις θα μπορούσε να έχει χριστεί σκόρερ.

 Ξεκίνημα με δοκάρι για τον ΠΑΟΚ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να χάνει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Κίτσιου βρήκε το κενό από τα δεξιά, δέχτηκε την μπάλα με το σουτ του να πηγαίνει στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού.

Ο Αναστασίου κατευθείαν έκανε την πρώτη του κίνηση και πέρασε τον Ατζαγκούν στην θέση του Πράνιτς, βλέποντας τον ΠΑΟΚ να είναι βελτιωμένος στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου.

11349841_872494122811887_6337433_n

Καρέλης έξω, Μπεργκ μέσα

Το δεύτερο ημίχρονο δεν ήτα το ίδιο καλό για τον Παναθηναϊκό, με τον ΠΑΟΚ να έχει ανέβει αρκετά. Αυτό ανάγκασε τον Γιάννη Αναστασίου σε δεύτερη αλλαγή αρκετά γρήγορα. Ο Καρέλης έδωσε την θέση του στον Μάρκους Μπεργκ στο 63′ και ο σκοπός ήταν οι «πράσινοι» να απειλήσουν και πάλι την εστία του Ιτάνζ.

Η ώρα πάντως πέρναγε, ο Παναθηναϊκός κράταγε άνετα το σκορ και πλέον άρχισε να ανεβαίνει και άλλο, βλέποντας τον ΠΑΟΚ κουρασμένο. Στην συνέχεια ο ρυθμός έπεσε ακόμα περίσσότερο και ο Αναστασίου φαινόταν να θέλει απλά να κρατήσει το 0-1.

 Με Λαγό για να κρατήσει το σκορ

Η τελευταία κίνηση από το τεχνικό του τριφυλλιού, ήταν ο Τάσος Λαγός ο οποίος μπήκε στην θέση του κουρασμένου Σωτήρη Νίνη. Παράλληλα με την είσοδο του ο Παναθηναϊκός είχε σκοπό να αμυνθεί καλύτερα στον άξονα, για να εξασφαλίσει την νίκη, που θα του έδινε μεγάλο προβάδισμα για την πρώτη θέση.

ÌÐÅÑÃÊ ÔÆÁÂÅËËÁÓ ÐÁÏÊ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ(ÐËÅÉ ÏÖ SUPERLEAGUE 2014-2015) BERG TZAVELAS  PAOK - PANATHINAIKOS

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα  ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Μπεργκ με κεφαλιά από κοντά δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Ιτάνζ για να κάνει το 2-0. Στα λεπτά που έμεναν δεν άλλαξε κάτι στο παιχνίδι και το τελικό σφύριγμα βρήκε το τριφύλλι να φεύγει με ένα μεγάλο διπλό, που του δίνει διαφορά επτά βαθμών από τον δεύτερο ΠΑΟΚ.

ΠΑΟΚ (Γεωργιάδης): Ίτανζ, Κίτσιου, Ρ. Κόστα, Τζαβέλας, Ρατς, Τζιόλης, Κάτσε, Νομπόα, Μακ, Παπαδόπουλος (46′ Αθανασιάδης, 68′ Λ. τρ. Κουλούρης), Πόζογλου (46′ Περέιρα).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπος, Ταυλαρίδης, Σίλντεντφελντ, Νάνο, Κουτρουμπής, Ζέκα, Νίνης (77′ Λαγός), Πράνιτς, Μαυρίας, Καρέλης (63′ Μπεργκ).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ