ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Απασφαλισμένος….

Θεαματικός, μαχητικός, απολαυστικός, χορταστικός, απλά... Παναθηναϊκός. Η ομάδα του Αναστασίου με φόρα από τα τρία προηγούμενα ματς, έκανε φύλλο και φτερό τον ΠΑΟΚ (2-0, Μαυρίας 10΄, Καρέλης 28΄), «κλειδώνοντας» και μαθηματικά την πρωτιά στα play offs της Σούπερ Λιγκ.

Απασφαλισμένος....

Δείχνοντας ποιος είναι το αφεντικό από την αρχή του ματς, ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, «κρύβοντας» τη μπάλα, με τους Μαυρία και Νίνη να κάνουν κυριολεκτικά… πάρτι, φτάνοντας σε δύο γκολ, ενώ θα μπορούσε και περισσότερα.

Διαχείριση και συντήρηση στο μεγαλύτερο μέρος του Β΄ μέρους, χωρίς να κινδυνεύσει η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, η οποία για άλλη μία φορά απέδειξε, ότι απέχει πολύ από τους αντιπάλους του…

Το ματς

Με την ίδια ενδεκάδα με την οποία ξεκίνησε στην Τούμπα, «κατέβηκε» στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός, σε ένα σχήμα 4-2-3-1, με τον Καρέλη σέντερ φορ και τους Κουτρουμπή, Ζέκα αμυντικά χαφ, με τον Νίνη σε ρόλο «10αριού», με τους Πράνιτς και Μαυρία στα άκρα. Από την άλλη ο Γεωργιάδης «κατέβασε» την ομάδα του σε 4-4-2, σε σχήμα ρόμβου.

Με τον Σωτήρη Νίνη κεφάτο και απόψε, ξεκίνησε το ματς, χωρίς ωστόσο στο πρώτο τρίλεπτο να δημιουργηθεί κάποια καλή φάση, για το «τριφύλλι».

Στο 6΄ήρθε η πιο καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό, με πρωταγωνιστή τον Νίνη με ένα σουτ που δοκίμασε έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα δεν είχε δύναμη και κατέληξε άουτ, χωρίς να ανησυχήσει τον Ιτάνζ.

Δυναμικό ξεκίνημα

Ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ νωρίς (10΄) με τον Χάρη Μαυρία να χρίζεται σκόρερ, όταν πάλι ο Νίνης «άνοιξε» τη μπάλα ωραία στον Πράνιτς, εκείνος «άδειασε» τον αντίπαλό του, σούταρε, ο Ιτάνζ απέκρουσε, η μπάλα έκανε γκελ… ανάποδα και ο Μαυρίας προς κενής εστίας έκανε το 1-0, με τη Λεωφόρο να παίρνει «φωτιά» και τον Μαυρία να το πανηγυρίζει «χτυπώντας» με δύναμη το τριφύλλι στη φανέλα του.

Στο 17΄της αναμέτρησης, ο Μαυρίας μετά από όμορφη ενέργεια, ανάμεσα σε δύο αντιπάλους, ζήτησε πέναλτι με τον Μήτσιο να το αρνείται, ωστόσο φαίνεται πως υπήρχε παράβαση εκτός περιοχής, με τον ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού να διαμαρτύρεται έξαλλα στο ρέφερι.

Οι «πράσινοι» είχαν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, ο ΠΑΟΚ δεν απειλούσε, με την ομάδα του Αναστασίου να είναι φανερά σε καλύτερη κατάσταση από τους φιλοξενούμενους. Το πρέσινγκ του Παναθηναϊκού ήταν πιεστικό, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να χάνει τη μπάλα συχνά-πυκνά και το «τριφύλλι» να έχει την κατοχή της μπάλας και να απειλεί, πότε από δεξιά, πότε από αριστερά.

«Απασφαλισμένος» Καρέλης!

Στο 28΄της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός «ρευστοποίησε» την υπεροχή του, όταν μετά από σουτ του Νίνη, ο Ιτάνζ απέκρουσε και πάλι με αστάθεια, ο Καρέλης πήρε το «ριμπάουντ», σούταρε από πλάγια αριστερά, η μπάλα κόντραρε στα πόδια του Κόστα και κατέληξε στα δίχτυα, με τον Παναθηναϊκό να είναι και απόψε απολαυστικός και ουσιαστικός στο παιχνίδι του και τον ΠΑΟΚ να τα έχει χαμένα.

Οι ποδοσφαιριστές του Αναστασίου, είχα πάθος, απολάμβαναν το παιχνίδι κάθε λεπτό που κυλούσε, δημιουργώντας ανά πάσα στιγμή κινδύνους στην εστία του Ιτάνζ.

Οι «πράσινοι» είχαν εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας και αν ήταν πιο προσεκτικοί θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει περισσότερα τέρματα, ωστόσο και πάλι ήταν χάρμα ιδέσθαι στο χορτάρι, κατά διαστήματα.

Την έκρυψαν…

Μαυρίας και Νίνης (38΄) έκρυψαν τη μπάλα μέσα στην περιοχή του Ιτάνζ, ο πρώτος με τακουνάκι έδωσε στον Νίνη και εκείνος με τη σειρά του, πραγματοποιώντας μια εξαιρετική προσποίηση απελευθερώθηκε από τον αντίπαλό του, σούταρε αλλά ο Ιτάνζ έβγαλε σωτήρια σε κόρνερ.

Ο Σωτήρης Νίνης ήταν μακράν ο κορυφαίος του γηπέδου, ζητούσε συνεχώς μπάλα, έμπαινε δυναμικά σε όλες τις διεκδικήσεις, απειλούσε, έτρεχε και γενικά αποτελούσε τον «εγκέφαλο» του Παναθηναϊκού στο χορτάρι της Λεωφόρου στο πρώτο 45λεπτο.

Ο Νίκος Καρέλης λίγο έλειψε να βάλει ένα απίστευτο γκολ, στο 45΄, όταν μετά από ωραίο «άνοιγμα» του Μαυρία, έπιασε έναν κεραυνό απ΄ ευθείας, με τη μπάλα στον αέρα, ωστόσο η εκείνη δεν του έκανε το χατίρι και κατέληξε ψηλά άουτ, σε ένα χορταστικό πρώτο μέρος.

Χωρίς αλλαγές και για τις δύο ομάδες ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, με τον ΠΑΟΚ να είναι στη σέντρα αυτή τη φορά.

Παραλίγο…

Με φόρα από το πρώτο μέρος… μπήκε ο Παναθηναϊκός, με τον Νίνη μετά από άλλη μια εξαιρετική «απαλλαγή» από αντίπαλο, έδωσε κάθετα στον Μαυρία, απέναντι από τον Ιτάνζ, εκείνος πλάσαρε, αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ έδιωξε σε κόρνερ, στο 48΄, στην πρώτη καλή στιγμή των «πράσινων» στο Β΄ μέρος.

Ο Παναθηναϊκός έδωσε χώρο στον ΠΑΟΚ, ωστόσο οι «πράσινοι» κυριαρχούσαν στο χορτάρι, έκλεβαν μπάλες, παίζοντας τον «δικέφαλο», σαν τη… γάτα με το ποντίκι.

Με μπροστάρηδες τους Νίνη και Μαυρία, ο Παναθηναϊκός «χτυπούσε» στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ συνεχώς, με τον  Αναστασίου, να δίνει άλλη… διάσταση στο ματς στο 55’ όταν έβαλε στη θέση του Καρέλη τον Μπεργκ, με τον Κρητικό άσο να αποθεώνεται, όπως και ο Σουηδός φυσικά. Ο Γεωργιάδης απλό την άλλη, στο 58΄άλλαξε τον Τζαβέλα με τον Ρατς, με σκοπό να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του.

Η ομάδα του Αναστασίου έριξε τον ρυθμό του αγώνα, με δεδομένο το προβάδισμα, ωστόσο είχε εξαιρετική προσήλωση στην άμυνα και δεν κινδύνευε από τον ΠΑΟΚ, παίζοντας στην κόντρα, στο πρώτο εικοσάλεπτο του Β΄ μέρους.

Ο ΠΑΟΚ με τον Σαββίδη στο 65΄απείλησε για πρώτη φορά στο ματς, αλλά το σουτ του ποδοσφαιριστή του «δικεφάλου» έφυγε λίγο άουτ, με τους φιλοξενούμενους να έχουν πλέον την κατοχή της μπάλας.

Στο 71΄ο Μπεργκ έβαλε μια απίστευτη γκολάρα (έμοιαζε με το 2ο γκολ στον Ατρόμητο), ωστόσο ο βοηθός λανθασμένα σήκωσε τη σημαία του για οφ σάιντ (1,5μέτρο πίσω ο Σουηδός), στερώντας από το «τριφύλλι» το 3ο γκολ. Ο Γιάννης Αναστασίου στο 80΄έβγαλε από το ματς τον Μπούρμπο, βάζοντας τον Νίκο Μαρινάκη, ο οποίος πήρε το «βάπτισμα του πυρός» στη φετινή σεζόν.

Στο υπόλοιπο της αναμέτρησης δεν δημιουργήθηκε κάποια αξιοσημείωτη φάση, με τον Παναθηναϊκό να έχει δώσει όλο… το γήπεδο στον ΠΑΟΚ, χωρίς να κινδυνεύσει ούτε λεπτό, κάνοντας μια εξαιρετική διαχείριση, «κλειδώνοντας» την πρώτη θέση στα πλέι οφ και τη συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ο Εσιέν είναι στο δρόμο…

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Κουτρουμπής (Δώνης 66΄), Ζέκα, Καρέλης (Μπεργκ 55΄), Ταυλαρίδης, Νάνο, Σίλντενφελντ, Μαυρίας, Νίνης, Μπούρμπος (Μαρινάκης 80΄), Πράνιτς.

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Λαγός, Μπεργκ, Μαρινάκης, Ατζαγκούν, Δώνης, Ντίνας.

ΠΑΟΚ (Γεωργιάδης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Τζαβέλας (Ρατς 58΄), Μαντούρο, Περέιρα, Βίτορ, Κουλούρης, Κόστα, Κάτσε, Κίτσιου (Κωνσταντινίδης 63΄), Σαββίδης (Πούγγουρας 80΄).

Στον πάγκο: Γιακουμής, Ρατς, Παπαδόπουλος, Μακ, Κωνσταντινίδης, Πούγγουρας, Πόζογλου.

Διαιτητής: Μήτσιος, βοηθοί: Γκάγκας, Κούλα Χασάν. 4ος: Λαμπρόπουλος.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ