ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Με «σκούπα» στους τελικούς

Ο Παναθηναϊκός πήρε την νίκη με 65-83 μέσα στο «Παλατάκι» απέναντι στον ΠΑΟΚ, έκανε το 3-0 στην σειρά των ημιτελικών και τώρα περιμένει τον Ολυμπιακό στους τελικούς του πρωταθλήματος. Πρώτος σκόρερ ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης με 21 πόντους, φοβερός Νέλσον με 19.

Με «σκούπα» στους τελικούς

Οι «πράσινοι» έκαναν το μπρέικ στη Θεσσαλονίκη και πήραν την πρόκριση για τους τελικούς, εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό με μειονέκτημα έδρας. Ο Παναθηναϊκός πήρε μία άνετη νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ, με μία εκπληκτική εμφάνιση.

Το ματς

Το κορυφαίο ίσως δεκάλεπτο της σεζόν

Οι πράσινοι ξεκίνησαν ιδανικά τον αγώνα στο «Παλατάκι» και δεν είναι υπερβολή να πούμε πως το πρώτο δεκάλεπτο ήταν το κορυφαίο μέχρι τώρα της σεζόν. Ο Παναθηναϊκός μπήκε από νωρίς ζεστός και με «τρελή» ευστοχία από τα 6, 75 έφτασε πολύ γρήγορα να έχει μία διαφορά 16 πόντων (4-20). Μέχρι το τέλος της περιόδου το τριφύλλι πέτυχε 33 πόντους, με 7/9 τρίποντα και τον ΠΑΟΚ φυσικά να μην έχει απάντηση σε όλο αυτό. Το σκορ μετά τα πρώτα δέκα λεπτά πήγε στο 12-33 και ο νικητής είχε βρεθεί από νωρίς.

ÌÏÑÃÊÁÍ ÌÁÑÃÁÑÉÔÇÓ  ÐÁÏÊ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ(ÐËÅÉ ÏÖ BASKET LEAGUE 2014-2015) MORGAN MARGARITIS   PAOK - PANATHINAIKOS

Ο ΠΑΟΚ με το ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου προσπάθησε να απαντήσει, αλλά γρήγορα ο Παναθηναϊκός του έβαλε και πάλι στοπ. Τρίποντο του Διαμαντίδη για το 17-40 και η διαφορά σε υψηλά επίπεδα και πάλι. Στα μισά της περιόδου η απόσταση των δύο ομάδων ήταν στους 20 πόντους και οι πράσινοι δεν είχαν σκοπό να ρίξουν τον ρυθμό τους. Απόλυτα φυσιολογικά το πρώτο ημίχρονο έληξε με το ταμπλό να γράφει 33-50, με έναν Παναθηναϊκό να «πετάει φωτιές» στην επίθεση.

Προσπάθησε ο ΠΑΟΚ, δεν τον άφησε ο Παναθηναϊκός

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι και ο Όντουμ με τα τρίποντα του, αλλά και ο Κάρτερ με τον Μπρέμερ έκαναν αρχικά την ζημιά και μείωσαν (51-62 ). Ο Παναθηναϊκός στις αρχές του δεκαλέπτου έκανε άστοχα σουτ και μερικά λάθη και έδωσε το δικαίωμα στον «δικέφαλο» να μειώσει. Ένα τρίποντο του Διαμαντίδη όμως στην συνέχεια ανέβασε και πάλι την διαφορά στους 14 (51-65), ενώ και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης με εξαιρετική δουλειά κράτησε το τριφύλλι, για να λήξει τελικά η τρίτη περίοδος με το σκορ στο 53-67.

ÊÁÑÔÅÑ ÌÁÕÑÏÊÅÖÁËÉÄÇÓ ËÁÍÃÊÖÏÑÍÔ  ÐÁÏÊ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ(ÐËÅÉ ÏÖ BASKET LEAGUE 2014-2015) CARTER MAVROKEFALIDIS LANGFORD  PAOK - PANATHINAIKOS

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο οι πράσινοι απλώς τελείωσαν αυτό που είχαν αρχίσει. Με σωστές επιλογές κράταγαν την διαφορά σε ασφαλή επίπεδα και ένα τρίποντο του Διαμαντίδη που έκανε και το 63-80 τελείωσε οριστικά και το παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός βρήκε νικητής στην αναμέτρηση με το τελικό 83-65 να του δίνει την τρίτη νίκη επί του ΠΑΟΚ στη σειρά των ημιτελικών και να του χαρίζει και την πρόκριση στους τελικούς, όπου εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα βρεθεί ο Ολυμπιακός.

Τα δεκάλεπτα: 12-33, 31-50, 53-67, 65-83

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μπρέμερ 10 (6 ασίστ), Λάνγκφορντ 15, Κάρτερ 6, Τσόχλας 3, Δέδας 6, Μαργαρίτης 6, Κώττας, Όντουμ 17 (5 τρίποντα), Χαριτόπουλος 2, Σαλούστρος

Παναθηναϊκός (Μανωλόπουλος): Χαραλαμπόπουλος 2, Σλότερ 5, Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς 8 (5 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Φώτσης 8 (6 ριμπάουντ), Νέλσον 19 (6 ριμπάουντ), Μαυροκεφαλίδης 21 (9 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Διαμαντίδης 11, Μπλουμς, Κούπερ, Μόργκαν 9 (4 ριμπάουντ

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ