ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ρούλα Στεφανάκη

Να χα χίλια μάτια…

Έλα παραδεχτείτε ότι ο Παναθηναϊκός στη σειρά των ημιτελικών με τον ΠΑΟΚ και ιδιαίτερα στον τρίτο στην Πυλαία, ήταν σκέτη απόλαυση! Γράφει η Ρούλα Στεφανάκη.

Να χα χίλια μάτια…

Ποιος θα το φανταζόταν ότι θα έκανε ανετότατα το 3-0, απέναντι σε έναν αντίπαλο, που θα θυμάστε πώς τον… εξαφάνισε εκεί κοντά στα Χριστούγεννα και θα είχε και επιπλέον ημέρες ξεκούρασης έναντι του «αιωνίου» αντιπάλου εν όψει τελικών.

Η ενέργεια που βγάζουν οι «πράσινοι» στο παρκέ, η άμυνα για… σεμινάριο, ο επιθετικός πλουραλισμός και ιδιαίτερα η σταθερά αγωνιστική άνοδος τόσο του Λουκά Μαυροκεφαλίδη, όσο και του Ντε Μάρκους Νέλσον και πολλών άλλων παικτών δεν μπορούν να μην πιστωθούν στο τεχνικό τιμ.

Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα ο Σωτήρης Μανωλόπουλος και ο συνεργάτης του Άρης Λυκογιάννης έχουν παρουσιάσει εξαιρετικά δείγματα γραφής και δεν είναι υπερβολή, αν αναλογιστεί κάποιος τις συνθήκες τις οποίες είχαν και έχουν να αντιμετωπίσουν.

Ειδικά η μεταμόρφωση του Ντε Μάρκους Νέλσον είναι εντυπωσιακή. Ο Αμερικανός έχει λυθεί πραγματικά, νιώθει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αυτό φαίνεται και από τη σχέση που απέκτησε με το καλάθι. Λίγο έλειψε και θα χριζόταν και πρώτος σκόρερ του τρίτου αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Ποιος ο Νέλσον; Που μόνο για το σκοράρισμά του δεν επιλέχθηκε το καλοκαίρι. Ενδεικτικό είναι ότι σημείωσε 19 πόντους, δύο λιγότερους από τον πρώτο σκόρερ Λουκά Μαυροκεφαλίδη που επίσης βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και έχει βοηθήσει τα μέγιστα έως τώρα στη σειρά των πλέι οφ.

Το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό είναι να μπορέσει να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό ενόψει των τελικών, διότι το μεγαλύτερο πρόβλημά του είναι η αστάθεια που παρουσιάζει. Από το ζενίθ στο ναδίρ σε πάει φέτος η ομάδα και αυτό δυστυχώς της έχει στοιχίσει. Το ενθαρρυντικό είναι ότι παρά τις απουσίες, δείχνει ότι βρίσκει λύσεις, ακόμη και όταν λείπει ουσιαστικά ο μεγάλος ηγέτης του Δημήτρης Διαμαντίδης και μπορεί με αξιώσεις να διεκδικήσει και το φετινό πρωτάθλημα, παρόλο που ο Ολυμπιακός φαίνεται να έχει τον πρώτο λόγο. Άλλωστε και σε άλλες περιπτώσεις ο «αιώνιος» αντίπαλος ήταν το φαβορί αλλά…

Ρούλα Στεφανάκη
Ρούλα Στεφανάκη Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο Θεός γελάει, λέει o λαός και η Ρούλα πιστεύει ότι της ταιριάζει γάντι. Η δημοσιογραφία δεν ήταν στα σχέδιά της, ούτε γεννήθηκε με το όνειρο να γίνει δημοσιογράφος. Ααα… να τα λέμε! Στα σχέδιά της ήταν να σπουδάσει και βλέπουμε. Όπως και έγινε. Πέρασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας (ουδεμία σχέση με τη δημοσιογραφία φυσικά) πήρε και βεβαίωση ότι μπορούσε να διδάξει, όμως το συγκεκριμένο χαρτί, καταχωνιάστηκε κάπου στο αρχείο της, διότι πολύ απλά βρέθηκε στο δρόμο της το Sportime! Το μεγάλο της σχολειό της δημοσιογραφίας. Μια δεκαετία στο Sportime έκανε ρεπορτάζ μπάσκετ, ώσπου πιστεύει… το έμαθε πια το «παλιό-επάγγελμα». Στη συνέχεια εργάστηκε στο Derby, όπου βίωσε μια ακόμη ξεχωριστή εμπειρία, σύντομη μεν, αλλά πολύ ιδιαίτερη με εξαιρετικούς συναδέλφους με κάποιους εκ των οποίων εχει τη χαρά να ξανασυνεργαστεί (βλ. Γιάννη Αβραμίδη), εδώ στο Panathinaikos24. Και βέβαια δεν ξεχνάει το πέρασμά της και από το Onsports, από το οποίο επίσης έχει πολύ όμορφες στιγμές να θυμάται..

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ