ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Ο αήττητος και το… βαπόρι!

Ο Παναθηναϊκός ήρθε ισόπαλος με 0-0 κόντρα στον Αστέρα, αλλά τα σημαντικά ήρθαν με τη λήξη του ματς όταν στα μεγάφωνα έπαιξε «Το βαπόρι απ' την Περσία»...

Ο αήττητος και το... βαπόρι!

Οι πράσινοι έχοντας εξασφαλίσει την πρωτιά στα πλέι οφ από την προηγούμενη αγωνιστική, ξεκίνησαν την αναμέτρηση με πολλές αλλαγές στην σύνθεση τους και με ένα σχήμα 4-4-2.

Το ματς

Με πολλές αλλαγές προτίμησε να ξεκινήσει ο Γιάννης Αναστασίου, στο τελευταίο εντός έδρας ματς του «τριφυλλιού για τη φετινή περίοδο.

Οι «πράσινοι» μπήκαν δυνατά απ το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης και με ασφυκτικό πρέσινγκ, κατάφεραν να έχουν αυξημένη κατοχή μπάλας, παίζοντας αρκετές φορές απ τα πλάγια, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει καταστάσεις μπροστά από τα καρέ του Θεοδωρόπουλου.

Μάρκους Μπεργκ

Μάλιστα οι «πράσινοι» με τον Μάρκους Μπεργκ έφτασαν πολύ κοντά στο να ανοίξουν και το σκορ στην αναμέτρηση στο 18ο λεπτό, όμως ο τερματοφύλακας του Αστέρα είπε «όχι» σε πλασέ του Μπεργκ, μετά από εξαιρετική κάθετη μπαλιά στον κενό χώρο του Ατζαγκούν.

Απ την πλευρά του ο Αστέρας, είχε μείνει σε παθητικό ρόλο με τον Κοτσόλη να είναι θεατής στο ματς, και το «τριφύλλι» με πρωταγωνιστή ξανά τον Σουηδό είχε την ευκαιρία ν’ απειλήσει τους Αρκάδες, όμως το δυνατό σουτ που επιχείρησε κατέληξε ψηλά άουτ στο 24ο λεπτό.

Μάλιστα οι Αρκάδες απείλησαν με στημένη φάση τον Κοτσόλη, όμως το φάουλ που εκτέλεσε ο Μαρτίνες, μετά από λάθος του Ταυλαρίδη δεν βρήκε στόχο στο 28ο λεπτό, φεύγοντας αρκετά μέτρα μακριά από την εστία του Κοτσόλη.

Ατζαγκούν

Στα λεπτά που ακολούθησαν, το κυρίαρχο στο ματς, ήταν τα πολλά νεύρα ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων σε ένα άνοστο πρώτο μέρος από πλευράς φάσεων. Τα σκληρά μαρκαρίσματα ήταν πολλά, με τον Κουκουλάκη να διακόπτει το ματς αρκετές φορές για να κάνει παρατηρήσεις, με τη συμπλήρωση των πρώτων 45 λεπτών να βρίσκει τις δύο ομάδες στο απόλυτο 0.

Χωρίς διορθωτική κίνηση από τους δύο προπονητές ξεκίνησε το β’ ημίχρονο, με τους «πράσινους» να έχουν ναι μεν την κατοχή μπάλας, όμως έκαναν αρκετά λάθη στην τελική προσπάθεια. Απ την πλευρά του οι «Αρκάδες», είχαν μια καλή στιγμή με τον Γιαννιώτα, όμως το πλασέ του στο 55ο λεπτό, πέρασε παράλληλα από την εστία του Κοτσόλη.

Οι δύο ομάδες στη συνέχεια, φάνηκε να ξυπνάνε και δημιούργησαν από μια καλή στιγμή. Πρώτα ο Αστέρας με τον Τσοκάνη να μην μπορεί να σουτάρει όπως επιθυμεί και τον Κοτσόλη να σταματάει τον κίνδυνο, ενώ για το «τριφύλλι», ο Ατζαγκούν από πλεονεκτική θέση έστειλε τη μπάλα άουτ στο 56ο λεπτό.

Μπεργκ

Στη συνέχεια οι δύο προπονητές προσπάθησαν με κινήσεις από τον πάγκο, να αλλάξουν την εικόνα του ματς, όμως τα λάθη συνεχίζονταν και χωρίς κλασική φάση στο β’ μέρος φτάσαμε στο 70ο λεπτό.

Ο Αστέρας προσπάθησε να ανέβει μέτρα στο τερέν και με το φαλτσαριστό σουτ του Παντελιάδη να φεύγει ελάχιστα άουτ κατάφερε να απειλήσει. Απ την πλευρά του ο Παναθηναϊκός απείλησε στο αμέσως επόμενο λεπτό (73’), με την παράλληλη σέντρα του Ζέκα, να μην μπορεί να την βρει ο Μπεργκ προ κενής εστίας.

Το «τριφύλλι» στο 75ο λεπτό, θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ, όμως η σέντρα-σουτ του Καρέλη, δεν ήταν η ιδανική για τον Μάρκους Μπεργκ. Όσο περνούσε η ώρα ο Παναθηναϊκός έβγαινε ολοένα και περισσότερο με αξιώσεις στην επίθεση, με τον Μπεργκ να χάνει ιδανική ευκαιρία για γκολ, έχοντας «πιάτο» την εστία, με τη μπάλα να φεύγει άουτ σε γύρισμα του Ζέκα.

Μπεργκ

Ο Ατζαγκούν θα μπορούσε να μοιράσει στον αμαρκάριστο Μπεργκ, όμως μετά τη βαθιά μπαλιά του Ζέκα, προτίμησε να σουτάρει εν κινήσει, με τη μπάλα να φεύγει απελπιστικά άουτ στο 83ο λεπτό.

Μπαίνοντας στο τελευταίο πεντάλεπτο, ο Αστέρας απείλησε σε δύο-τρεις περιπτώσεις, με τον Κοτσόλη να είναι θετικός στις επεμβάσεις του. Μάλιστα πριν το φινάλε ο Παναθηναϊκός έμεινε και με δέκα ποδοσφαιριστές, αφού ο αποβλήθηκε ο Στάθης Ταυλαρίδης με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Τα εναπομείναντα λεπτά δεν είχαν κάτι το αξιοσημείωτο με το 0-0 να μένει μέχρι το τέλος και τον Αστέρα να φεύγει ξανά αήττητος από τη Λεωφόρο, όπως είχε συμβεί και στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Οι ενδεκάδες των δυο ομάδων

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Κοτσόλης, Μαρινάκης, Νανο, Τριανταφυλλόπουλος, Ταυλαρίδης, Κουτρουμπής, Λαγός (Νίνης 81’), Ατζαγκούν, Δώνης (Ζέκα 60’), Μαυρίας (Καρέλης 68’), Μπεργκ.

Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Παντελιάδης, Αλόκο, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Τσοκάνης, Μουνάφο, Φερνάντες (Μουκάμ 66’), Ιγκλέσιας (Παπαχρήστος 89’), Γιαννιώτας (Ρόλε 58’), Σκούρταϊ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ