ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Έβγαλε την… υποχρέωση

Ματς αγγαρεία για τον Παναθηναϊκό απόψε στο Περιστέρι, με τον Ατρόμητο να τον κερδίζει με 2-0 (41’ , 61΄Κατσουράνης), με την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου να παρουσιάζεται ασύνδετη, λόγω και της «πειραματικής» ενδεκάδας.

Έβγαλε την… υποχρέωση

Με πολλές απουσίες και νέα πρόσωπα αγωνίστηκε ο Παναθηναϊκός στο Περιστέρι στην τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ. Οι «πράσινοι» δεν είχαν την απαραίτητη χημεία (λογικό), είδαν το ματς ως… αγγαρεία και μοιραία ηττήθηκαν από τον Ατρόμητο, ο οποίος είχε κίνητρο και ήθελε περισσότερο τη νίκη. Η ομάδα του Αναστασίου δέχτηκε τα δύο πρώτα της γκολ στα πλέι οφ και υποχρεώθηκε στην πρώτη της ήττα, σε ένα… αδιάφορο όμως παιχνίδι.

Στα θετικά της αναμέτρησης, η συμμετοχή των Αγγελόπουλου και Στάικου, παικτών που αποτελούν το μέλλον της ομάδας, καθώς οι συστάσεις που τους συνοδεύουν αμφότερους κάνουν λόγο για σπουδαία ταλέντα.

Το ματς

Με σχηματισμό σε 4-2-3-1, με τον Καρέλη στην κορυφή της επίθεσης και πίσω του τον Νίνη, ξεκίνησε το ματς ο Παναθηναϊκός, με τον Ατρόμητο να αρχίζει με 3-5-2, σε αντίθεση με το 4-4-2 όπως συνηθίζει ο Νίκος Νιόπλιας.

Ο Ατρόμητος ξεκίνησε πιο δυνατά το παιχνίδι προσπαθώντας από την αριστερή πλευρά, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει κάποιο κίνδυνο προς την εστία του Κοτσόλη, με τον Μαρινάκη να κάνει δύο πολύ όμορφα κοψίματα σε κάθετες του Καραμάνου.

Οι «πράσινοι» πρέσαραν αρκετά, έκλεβαν μπάλες στα πρώτα λεπτά, ωστόσο είχαν πολύ κακές μεταβιβάσεις, με αποτέλεσμα οι παίκτες του Ατρόμητου, να έχουν κατοχή, αλλά η ομάδα του Αναστασίου είχε καλή αμυντική συνοχή, απαγορεύοντας στους γηπεδούχους να «τρυπήσουν» την άμυνα της.

Στο 14΄σε μια πλαγιοκόπηση του Κοντοέ, ο Μπάλλας βρέθηκε ανενόχλητος στο ύψος του πέναλτι, σούταρε ωστόσο η μπάλα κατέληξε άουτ, με τον Κοτσόλη να μην μπορεί να ελέγξει τη φάση, με το «τριφύλλι» να γλιτώνει το 1-0.

Στο 19΄και πάλι ο Ατρόμητος απείλησε, με τον Πίτου Γκαρσία να κάνει το σουτ έξω από την περιοχή, ωστόσο το κεφάλι του Παπάζογλου, βρήκε την μπάλα στην πορεία της προς το τέρμα και κατέληξε άουτ.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε στο 23΄να απειλήσει, όταν βγήκαν στη κόντρα οι «πράσινοι» με τον Μαυρία και τον Καρέλη, με τον τελευταίο όμως να είναι εκτεθειμένος και τον Αναστασίου από τον πάγκο να απορεί με τους παίκτες του, γιατί έπαιζαν με μεγάλες μπαλιές και όχι με κοντινές πάσες.

Ξανά ο Ατρόμητος

Στο 30΄οι γηπεδούχοι απείλησαν εκ νέου, με σουτ του Κατσουράνη έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να καταλήγει άουτ και τους Αναστασίου και Ρούτερ να… εκρήγνυνται αμφότεροι, από την υπερβολική αδράνεια των ποδοσφαιριστών τους στο ματς, επιτρέποντας στον Ατρόμητο να απειλεί, επί της ουσίας άκοπα.

Αστόχησε ο Κοντοές

Στο 38΄ο Ατρόμητος έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν ο Κοντοές μπήκε στην περιοχή του Παναθηναϊκού, απέφυγε ωραία τον Μαρινάκη, σούταρε, ωστόσο έχοντας χάσει την ισορροπία του, δεν είχε δύναμη, με αποτέλεσμα ο Κοτσόλης να μπλοκάρει εύκολα.

Φυσιολογική εξέλιξη

Στο 40΄ο Ατρόμητος πήρε αυτό που δικαιούται μέχρι στιγμής, με τον Κατσουράνη να σκοράρει μετά από σέντρα του Πίτου Γκαρσία, μέσα από την μικρή περιοχή, με τον Παναθηναϊκό να δέχεται το πρώτο του γκολ στα πλέι οφ.

Ο Παναθηναϊκός ήταν άνευρος, ασύνδετος κάτι το οποίο οφειλόταν σε έναν βαθμό και στην «πειραματική» ενδεκάδα, ωστόσο στο πρώτο ημίχρονο δεν βρήκε σε καμία στιγμή ρυθμό, με αποτέλεσμα το 1-0 υπέρ των γηπεδούχων, να είναι απολύτως δίκαιο.

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για τις δύο ομάδες, ωστόσο και οι δύο προπονητές, είχαν σηκώσει αρκετούς ποδοσφαιριστές για ζέσταμα.

Στην αρχή του δεύτερου μέρους, το σκηνικό άλλαξε, με τον Παναθηναϊκό να κρατάει περισσότερο μπάλα και τον Ατρόμητο να παίζει στην κόντρα, χωρίς να υπάρχουν ιδιαίτερες συγκινήσεις στα πρώτα δέκα λεπτά.

Πρώτη απειλή με Μαυρία

Η πρώτη τελική του Παναθηναϊκού (μετά από 43 λεπτά) ήρθε στο 56΄με τον Μαυρία, σε σουτ που έκανε από δεξιά ο παίκτης του «τριφυλλιού», με την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων και τον Ατρόμητο να απαντάει ένα λεπτό αργότερα με τον Ούμπιδες, σε μια καλή στιγμή για τους γηπεδούχους (το σουτ μέσα από την περιοχή κόντραρε στον Κουτρουμπή) με το ματς να έχει αποκτήσει έναν καλύτερο ρυθμό.

Ξανά ο Κατσουράνης…

Μετά από ένα τεράστιο λάθος του Μαρινάκη, ο Ατρόμητος στο 61΄με τον Κατσουράνη με σουτ στην κίνηση, «έγραψε» το 2-0. Ο Μπάλλας έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Μαρινάκης έδιωξε λανθασμένα ο Κατσουράνης επωφελήθηκε, έπιασε το σουτ στην κίνηση και έλανε το 2-0 στο ματς, σκορ το οποίο με την εικόνα του Παναθηναϊκού στο ματς, δύσκολα θα άλλαζε.

Ο Αναστασίου αμέσως μετά απέσυρε τον Νίνη, έβαλε τον Μέντες στο ματς, μεταφέροντας τον Κουτρουμπή στα χαφ και τον Ολλανδό στην άμυνα.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε στο ίδιο τέμπο, με τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να δημιουργήσει φάσεις, τον Ατρόμητο να έχει… καθίσει στο 2-0, παίζοντας μόνο στην κόντρα, με το «τριφύλλι» έχοντας ανεβάσει ψηλά την άμυνά του, έδινε τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να βγαίνουν επικίνδυνα σε αντεπιθέσεις.

Ο Παναθηναϊκός με τον Κουρουμπή στα χαφ πήρε μέτρα στο γήπεδο αλλά πότε ο Δώνης, πότε ο Κουτρουμπής και ο Καρέλης, είχαν κακά τελειώματα, με αποτέλεσμα να μην εκμεταλλευτούν τις κάποιες στιγμές αδράνειας της άμυνας των γηπεδούχων.

Οι περισσότεροι στο γήπεδο, είχαν το νου τους στην… Τρίπολη, καθώς ο Ατρόμητος με «διπλό» του ΠΑΟΚ θα έπαιρνε τη 2η θέση (τελικά κέρδισε ο Αστέρας…) και μοιραία το παιχνίδι είχε απολέσει το όποιο ενδιαφέρον είχε, αφού και ο Παναθηναϊκός, είχε εξασφαλίσει την πρωτιά στο μίνι πρωτάθλημα.

Ο Καρέλης στο 89΄συνεργάστηκε με τον Αγγελόπουλο, ωστόσο δεν κατάφερε να σκοράρει μέσα από την μικρή περιοχή, στην μεγαλύτερη φάση του Παναθηναϊκού στο ματς.

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (Νιόπλιας): Γκορμπούνοφ, Πίτου Γκαρσία, Κατσουράνης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Μπάλλας (Δημούτσος 67΄), Κιβρακίδης, Κοντοές, Ουμπίδες, Καραμάνος (Μπρίτο 77’), Παπάζογλου (Ναπολεόνι 58΄).

Στον πάγκο: Μπάρκας, Μαρσέλο, Ναπολεόνι, Μπρίτο, Δημούτσος, Νάστος, Καράσκο.

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Κοτσόλης, Νάνο, Μαρινάκης, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Λαγός, Δώνης (Στάικος), Ντίνας (Αγγελόπουλος 81΄), Νίνης (Μέντες 61΄), Καρέλης, Μαυρίας.

Στον πάγκο: Αναγνωστόπουλος, Σπυρόπουλος, Αγγελόπουλος, Σταματάκης, Στάικος, Μέντες, Μπερίσα.

Διαιτητής: Κύζας Γιώργος.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ