ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημήτρης Στρατής

Ξεκινά από την αρχή

Πρώτο μέλημα του Παναθηναϊκού πρέπει να είναι οι σωστές επιλογές ξένων που μαζί τους θ’ «αναπτυχθούν» ομαλά οι πιτσιρικάδες. Γράφει ο Δημήτρης Στρατής.

Ξεκινά από την αρχή

Πριν καν προλάβουμε ν’ αναφερθούμε στο τι μας αφήνει μπασκετικά αυτή η σεζόν άρχισαν οι προεργασίες για την επόμενη. Σλούκας, Μπαλτάκος, Πρίφτης, Βεζένκοφ, Σάσα Ομπράντοβιτς και δεν συμμαζεύεται…

Φέτος η διοίκηση πλήρωσε το γεγονός ότι δεν έμεινε προσκολλημένη στο πλάνο ελληνοποίησης που εξήγγειλε για να δικαιολογήσει το «κόψιμο» Λάσμε, Ματσιούλις. Η επική πρόκριση επί του Ολυμπιακού κι οι «πτήσεις» στην Ευρωλίγκα τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβρη αναπροσάρμοσαν τα πλάνα, ο Λαουάλ έφτασε Αθήνα «για το 7ο» και στην πορεία ο Ιβάνοβιτς παύτηκε επειδή δεν έβαζε να παίζουν οι έφηβοι παρότι -στο μέτρο του εφικτού- αγωνίστηκαν Χαραλαμπόπουλος, Λούντζης, Παπαγιάννης, Διαμαντάκος, Μποχωρίδης.

Ο ιδιοκτήτης μετά τον τελικό του κυπέλλου δήλωνε την σιγουριά του για την κατάκτηση ΚΑΙ του πρωταθλήματος φορτώνοντας τις πλάτες των πιτσιρικάδων βάρη που ακόμα δεν αντέχουν, το αναφέρουμε επειδή διαβάσαμε απόψεις γκρίνιας για τον… Μποχωρίδη που (σε σεζόν προσαρμογής) κλήθηκε να βγάλει «τα κάστανα από τα φωτιά» γιατί οι Αμερικανοί κι ο Μπλουμς αποδείχθηκαν ανεπαρκείς.

Η σάρωση της αγοράς το περασμένο καλοκαίρι ήταν στη σωστή κατεύθυνση το μόνο που έμενε ήταν να «προστατεύσεις» τους πιτσιρικάδες και να τους αφήσεις σιγά-σιγά να «μεγαλώσουν» ώστε ν΄ ανεβάσουν το κλαμπ σε μεγαλύτερο επίπεδο! Σαφώς ο Παναθηναϊκός δεν έχει την πολυτέλεια να «περιμένει» χρόνια απέχοντας από τις κούπες όμως ακόμα και φέτος η εύκολη παράδοση στον Ολυμπιακό ήταν προϊόν ατυχίας και κακών επιλογών ξένων. Όσο κι αν βλέπουμε το ρόστερ του φιναλίστ της Ευρωλίγκας αντίστοιχους Παππά, Γιάνκοβιτς, Χαραλαμπόπουλο (ακόμα και … Παπαγιάννη) δεν βλέπουμε!

Rebuilding (χωρίς διάθεση να «ματώσεις» οικονομικά για παίκτες-διαφοράς) σημαίνει και ήττες εκτός προγράμματος (σαν αυτή της Πυλαίας που εν πολλοίς στέρησε το πλεονέκτημα έδρας) ή «σβουριχτές» σφαλιάρες. Στο τριφύλλι υπήρχε δυσφορία ακόμα και μετά τις ήττες των θερινών…φιλικών (!!!), ενώ με έκπληξη διαβάζαμε ότι η πρόκριση επί του ΟΣΦΠ «χάρισε χρόνο» στον Ιβάνοβιτς.

Σύμφωνοι, ο Μαυροβούνιος δεν «κόλλησε» με τον σύλλογο μα είναι ανεπίτρεπτο να ξεκινάς προσπάθεια να γαλουχήσεις τους μικρούς κι απ’ το φθινόπωρο ν’ ακούγονται δυνατά φωνές δυσπιστίας λες και δεν είχε μαλλιάσει η γλώσσα κοτζάμ Διαμαντίδη να επαναλαμβάνει πως τούτη η περίοδος ήταν σεζόν μάθησης για πολλούς.

Κατά την ταπεινή μας άποψη η μεγαλύτερη αποτυχία δεν ήταν η απώλεια του τίτλου αλλά ο μηδενισμός του πρότζεκτ. Οι παίκτες απλώς πρόσθεσαν ένα έτος στη ζωή τους δουλεύοντας με τρεις προπονητές δίχως ποτέ να μοιραστούν ρόλοι (εδώ αποκτήθηκαν παίκτες λίγο πριν αρχίσουν οι τελικοί), χωρίς να έχουν μπει καν βάσεις. Κάποτε η ομάδα αναζητούσε την τεχνογνωσία της επικράτησης επί του Ολυμπιακού! Κατόπιν της σάρωσης της Ευρώπης! Τα κατάφερε όλα αφού επένδυσε ένα σκασμό λεφτά, μαζεύοντας προηγουμένως ηχηρά χαστούκια, κάνοντας αμέτρητη υπομονή.

Τώρα η ΚΑΕ βαδίζει σε νέα μονοπάτια αφού θέλει να «βγάλει» παίκτες τοπ επιπέδου, γαλουχώντας τους από τα μικράτα τους, πρώτη φορά θυμόμαστε κάτι τέτοιο στην ιστορία του συλλόγου. Τον χειμώνα οι οπαδοί γκρίνιαζαν για τις εύκολες ευρωπαϊκές ήττες εκτός ΟΑΚΑ όμως πόσοι από τους αθλητές είχαν διανύσει «χιλιόμετρα» στην Ευρωλίγκα εκτός απ’ τους αρχηγούς;

Του χρόνου πρώτο μέλημα του οργανισμού πρέπει να είναι οι σωστές επιλογές έμπειρων αθλητών που θα δημιουργήσουν το ιδανικό πλαίσιο για ν’ αναπτυχθούν ομαλά οι πιτσιρικάδες.

Δημήτρης Στρατής
Δημήτρης Στρατής Για τον Δημήτρη Στρατή το panathinaikos24 αποτελεί το τρίτο πράσινο μετερίζι στο οποίο θ' ασχολείται με το ομορφότερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή του.
Η διαδρομή ξεκίνησε από το balla.gr, συνεχίστηκε στο leoforos.gr, τώρα όντας ο 13ος (προφανώς σημαδιακό μιας κι ο αριθμός -για προφανείς λόγους- είναι ο αγαπημένος του) συνεργάτης του site θ' ασχολείται (σχεδόν) καθημερινά με τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο! Θεωρεί τη γενιά του προνομιακή αφού έζησε live τα σπουδαιότερα επιτεύγματα των τμημάτων του κλαμπ, πλην Γουέμπλεϊ. Μια ζωή θα τον στοιχειώνει ο χαμένος προημιτελικός με την Πόρτο του Μουρίνιο το 2003 , όταν χάθηκε τελικός-φαντασίωση για όλους τους πράσινους πιστούς απανταχού Γης! Φαντάζεστε τι θα γινόταν σε συναπάντημα ΠΑΟ και...Σέλτικ;

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ