ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

«Φρένο» στους δανεικούς

Τις δικές του προτάσεις κατέθεσε ο Παναθηναϊκός στη SuperLeague σε συνέχεια αιτήματος της διοργανώτριας αρχής για την τροποποίηση του Κανονισμού Ιδιότητας και Μετεγγραφών της ΕΠΟ.

«Φρένο» στους δανεικούς

Οι «πράσινοι» στις προτάσεις τους, κάνουν λόγο για περιορισμό των δανεικών ποδοσφαιριστών που έχει γίνει μάστιγα στο ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια, αλλά και τον περιορισμό των ρόστερ, ώστε να βοηθηθεί σε βάθος χρόνου και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και να μην υπάρχουν αυτές οι αρπαγές που έχουν παρατηρηθεί από άλλες μεγάλες ΠΑΕ.

Αναλυτικά οι βασικές αλλαγές που πρότειναν οι «πράσινοι»:

1) Περιορισμός δανεικών ποδοσφαιριστών. Η ίδια πρόταση είχε παρουσιαστεί από την ΠΑΕ και πέρυσι με βασικά σημεία κάθε ομάδα να μπορεί να έχει έως έξι δανεικούς, να μην μπορεί να δανείσει πάνω από δύο δανεικούς σε άλλη ομάδα του πρωταθλήματος, ούτε και να δανείσει ποδοσφαιριστές σε πάνω από 2 ομάδες του πρωταθλήματος.

2) Περιορισμός στα ρόστερ. Η συζήτηση είχε ξεκινήσει από το 2009 στη Superleague, αλλά ποτέ δεν έχει καταλήξει σε κανονισμό. Σχετικές διατάξεις υπάρχουν στα περισσότερα μεγάλα πρωταθλήματα και στις διοργανώσεις UEFA. Η πρόταση μας είναι κάθε ομάδα να μπορεί να δηλώσει έως 25 ποδοσφαιριστές άνω των 21 ετών και απεριόριστους κάτω από αυτήν την ηλικία. Για την προσαρμογή των ομάδων στο νέο δεδομένο, την 1η αγωνιστική περίοδο εφαρμογής θα έχουν δικαίωμα να δηλώσουν 27 και τη 2η 26.

Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ
Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ 283.503 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

3) Προσαρμογή διατάξεων για Συνεισφορά Αλληλεγγύης & Αποζημίωση Κατάρτισης και στις εθνικές μετεγγραφές. H πρόταση μας προβλέπει οι ομάδες που συμβάλλουν στην κατάρτιση ενός ποδοσφαιριστή να λαμβάνουν ένα ποσοστό επί του ποσού μετεγγραφής ή κάποιο ποσό όταν υπογράφει ο ποδοσφαιριστές το 1ο επαγγελματικό συμβόλαιο. Προσαρμόζει ότι ισχύει διεθνώς και στο ελληνικό σύστημα και θα ευνοήσει στην ανάπτυξη όλων των ομάδων που καταρτίζουν ποδοσφαιριστές. Πρόθεση της ΠΑΕ είναι να βοηθηθούν όλα τα σωματεία, ερασιτεχνικά και επαγγελματικά, που συμβάλουν στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου, μέσω της κατάρτισης ποδοσφαιριστών.

4) Εξορθολογισμός και προσαρμογή στους διεθνείς κανονισμούς, όσον αφορά την αποζημίωση των ποδοσφαιριστών σε περιπτώσεις λύσης συμβολαίου.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.