ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ρούλα Στεφανάκη

Αλλάζει επίπεδο

Ο Νικ Καλάθης επέστρεψε και μαζί και τα χαμόγελα στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού που βλέπουν το πλάνο τους να υλοποιείται έστω και με καθυστέρηση. Γράφει η Ρούλα Στεφανάκη.

Αλλάζει επίπεδο

Κάλλιο αργά παρά ποτέ, λέει μια παροιμία και κάπως έτσι είναι τα πράγματα για τον Νικ Καλάθη που επιστρέφει με ένα χρόνο καθυστέρηση στον Παναθηναϊκό και μαζί και οι ελπίδες των «πρασίνων» για ακόμη καλύτερες μέρες.

Οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» έχουν κάθε λόγο να χαμογελούν, μιας και βλέπουν τη χρονιά να ξεκινάει ιδανικά και όπως την είχαν φανταστεί πριν από ένα χρόνο. Τότε, που στήριξαν όλο το πλάνο τους στον Νικ Καλάθη, προσφέροντάς του… γη και ύδωρ για να τον κάνουν δικό τους, αποσπώντας τη θετική του απάντηση και τη δέσμευσή του, ότι ο Παναθηναϊκός θα ήταν η μοναδική ομάδα που θα αγωνιζόταν, αν έφευγε από το ΝΒΑ.

Όμως, για τους χιλιοειπωμένους λόγους το πλάνο δεν προχώρησε όπως είχε σχεδιαστεί πέρυσι, διότι πολύ απλά δεν ήταν αποκλειστικά στο χέρι του να φύγει από την άλλη άκρη του ατλαντικού. Φέτος, όμως που η απόφαση για το μέλλον του ήταν σε μεγάλο βαθμό στο χέρι του και από τη στιγμή που δεν υπήρχε άλλη πρόταση να ανταγωνιστεί εκείνη του «τριφυλλιού», ο δρόμος άνοιξε διάπλατα και η επιστροφή του στην Ευρώπη και τον Παναθηναϊκό ήταν η αναμενόμενη εξέλιξη και ουχί «είδηση».

Η επιστροφή του Καλάθη, σηματοδοτεί και την επιστροφή του Παναθηναϊκού στην κορυφή. Ο πήχης έχει ανέβει, σε σχέση με την περσινή σεζόν και τα δείγματα γραφής φαίνονται ήδη. Η επιλογή του Σάσα Τζόρτζεβιτς στο… τιμόνι, η απόκτηση του Πάβλοβιτς ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευχέρεια στις θέσεις «2» και «3», η μεγάλη επιστροφή του Καλάθη που θα προσφέρει τα μέγιστα στη θέση του πόιντ γκαρντ, αλλά και η απόκτηση του Ραντούλιτσα (μένει η επίσημη ανακοίνωση) που θα ενισχύσει τη γραμμή των ψηλών, αν μη τι άλλο δείχνουν ότι πρόθεση των ανθρώπων της ομάδας είναι να αποδείξουν ότι η περσινή σεζόν ήταν μια… κακή παρένθεση και μόνο.

Αναμφισβήτητα, καλύτερη εικόνα θα έχουμε όταν ολοκληρωθεί το ρόστερ της ομάδας, το οποίο έχει ακόμη κενά, αλλά και όταν φυσικά δούμε πώς θα λειτουργήσει ως σύνολο, διότι δεν αρκεί μόνο να κάνει καλές επιλογές σε παίκτες, αλλά και να δέσουν μεταξύ τους.

Όσον αφορά τις επόμενες μεταγραφές, το πιθανότερο είναι οι «πράσινοι» να κινηθούν για την απόκτηση ενός ακόμη περιφερειακού, ενώ στο θέμα των ψηλών, εκτός από τον Ραντούλιτσα, θα ενισχυθούν με έναν ακόμη ψηλό με τον Αλεξ Τάιoυς να θέτει σοβαρή υποψηφιότητα να προστεθεί στο ρόστερ. Είναι πλέον εμφανές ότι με τις κινήσεις που ήδη έχουν γίνει, αλλά και εκείνες που εξετάζονται, ο Παναθηναϊκός αλλάζει επίπεδο και το μέλλον διαγράφεται αισιόδοξο.

Ρούλα Στεφανάκη
Ρούλα Στεφανάκη Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο Θεός γελάει, λέει o λαός και η Ρούλα πιστεύει ότι της ταιριάζει γάντι. Η δημοσιογραφία δεν ήταν στα σχέδιά της, ούτε γεννήθηκε με το όνειρο να γίνει δημοσιογράφος. Ααα… να τα λέμε! Στα σχέδιά της ήταν να σπουδάσει και βλέπουμε. Όπως και έγινε. Πέρασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας (ουδεμία σχέση με τη δημοσιογραφία φυσικά) πήρε και βεβαίωση ότι μπορούσε να διδάξει, όμως το συγκεκριμένο χαρτί, καταχωνιάστηκε κάπου στο αρχείο της, διότι πολύ απλά βρέθηκε στο δρόμο της το Sportime! Το μεγάλο της σχολειό της δημοσιογραφίας. Μια δεκαετία στο Sportime έκανε ρεπορτάζ μπάσκετ, ώσπου πιστεύει… το έμαθε πια το «παλιό-επάγγελμα». Στη συνέχεια εργάστηκε στο Derby, όπου βίωσε μια ακόμη ξεχωριστή εμπειρία, σύντομη μεν, αλλά πολύ ιδιαίτερη με εξαιρετικούς συναδέλφους με κάποιους εκ των οποίων εχει τη χαρά να ξανασυνεργαστεί (βλ. Γιάννη Αβραμίδη), εδώ στο Panathinaikos24. Και βέβαια δεν ξεχνάει το πέρασμά της και από το Onsports, από το οποίο επίσης έχει πολύ όμορφες στιγμές να θυμάται..

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ