ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Διονύσης Δεσύλλας

Ποντάρεις τα λεφτά σου στον Λουντ…

Με τα όσα έχει δείξει μέχρι στιγμής ο Φινλανδός χαφ, σε πείθει ότι μπορεί να αποτελέσει την αποκάλυψη για τον φετινό Παναθηναϊκό. Γράφει στο panathinaikos24.gr ο Διονύσης Δεσύλλας.

Ποντάρεις τα λεφτά σου στον Λουντ...

Ο, τι καλύτερο είχε να επιδείξει ο Παναθηναϊκός στη χθεσινή φιλική νίκη επί του Λεβαδειακού ήταν αναμφίβολα ο Ρόμπιν Λουντ. Αυτός ο ξανθομάλλης Φινλανδός μέσος, που μας έδειξε στοιχεία του πλούσιου ταλέντου του, χθες, στο εκτός έδρας ματς του «τριφυλλιού» είναι από τις περιπτώσεις που μπορούν να σου βγουν λαχείο και να κάνουν τον Λεωνίδα Βόκολο και τον Τάκη Φύσσα να «πανηγυρίζουν» για την επιλογή τους.

Πάντοτε θα πρέπει να είμαστε συντηρητικοί, σε καιρούς προετοιμασίες και να μη «βαφτίζουμε» παικταράδες ή παλτά. Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, και στη λογική του «κρίνουμε αυτό που έχουμε δει», ο Λουντ είναι από τις περιπτώσεις που μέχρι στιγμής έχουν εντυπωσιάσει αυτές τις πρώτες «πράσινες μέρες» της νέας σεζόν…

Ο νεαρός άσος μπορεί να αποτελέσει τον… πολυπόθητο, από πέρυσι, Αντί –Αμπέντ. Δεν έχει τη δύναμη του Αλγερινού, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπαίνει δυνατά στις φάσεις και δεν δίνει ενέργεια στη μεσαία γραμμή. Είναι καλύτερος τεχνικά, έχοντας ένα εξαιρετικό αριστερό πόδι που βοηθάει πολύ και στα στημένα (σ.σ. από δυο δικά του στημένα προέρχονται τα χθεσινά δυο πρώτα γκολ, ενώ από το δικό του πόδι «ξεκινάει» η φάση του τρίτου) και το κυριότερο απ’ όλα είναι ότι πρόκειται για έναν κοντρολαρισμένο ποδοσφαιριστή. Βλέπει γήπεδο, φτιάχνει παιχνίδι και μαρκάρει. Στο χθεσινό 4-3-1-2, ο Λουντ αγωνίστηκε είτε ως «μέσα δεξιά» και «μέσα αριστερά» στην τριάδα στα χαφ, είτε ως «δεκάρι».

Κατά τα λοιπά, στη χθεσινή αναμέτρηση είδαμε αρκετά θετικά από τον Παναθηναϊκό που βρίσκεται στην τελική ευθεία ενόψει των αγώνων με την Μπριζ. Με εξαίρεση δυο «νεκρά» δεκάλεπτα, ένα για κάθε ημίχρονο, οι «πράσινοι» έδειξαν ζωντάνια, δημιούργησαν φάσεις, σημείωσαν τρια γκολ, αλλά για μια ακόμη φορά δέχθηκαν κι αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να προβληματίζει τον Γιάννη Αναστασίου, κυρίως για το εντός έδρας ματς με τους Βέλγους, εκεί που το μηδέν παθητικό είναι και αναγκαίο.

Ακολούθησε τον Λουντ σε απόδοση ο Νίκος Καλτσάς, που σκόραρε, ήταν μέσα στις φάσεις και έδειξε έναν «ποδοσφαιρικό τσαμπουκά», που μπορεί να αποτελέσει το «όπλο» του για να παίξει με τον Παναθηναϊκό. Σε ό, τι αφορά τον Σάντσεθ, ο οποίος έκανε το ανεπίσημο ντεμπούτο του για ένα ημίχρονο, συμπεράσματα δεν βγάζουμε ακόμη, διότι και νωρίς είναι και οι «πράσινοι» δεν πιέστηκαν πολύ από τους Βοιωτούς. Εχει τα στοιχεία του ποιοτικού στόπερ και φυσικά πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή τον οποίο γνωρίζουμε…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ