ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Διονύσης Δεσύλλας

Ανέτοιμος, αλλά πιο ώριμος

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο panathinaikos24.gr για τη νίκη - ανατροπή επί της Κλαμπ Μπριζ και εξηγεί γιατί η ωριμότητα είναι αυτή που έφερε το αποτέλεσμα, παρά τις αντιξοότητες.

Ανέτοιμος, αλλά πιο ώριμος

Η χθεσινή βραδιά στη Λεωφόρο είναι απ’ αυτές που μένουν στην ιστορία. Απ’ αυτές που όσα χρόνια κι αν περάσουν θα τις θυμάσαι. Θα πληκτρολογείς στο ματς στο youtube, θα χαζεύεις και θα σκέφτεσαι τι έζησες εκείνο το ζεστό βράδυ του Ιούλη, στην κατάμεστη Λεωφόρο.

Ολα τα είχε το μενού στο Απόστολος Νικολαϊδης. Και ανατροπή και χαμένο πέναλτι και κόκκινη κάρτα και φυσικά μια κολασμένη ατμόσφαιρα. Μια ατμόσφαιρα που θύμισε τις παλιές καλές εποχές στο πιο ιστορικό γήπεδο της Ελλάδας. Ο κόσμος ακόμη και στα δύσκολα ήταν εκεί, φώναζε και έσπρωχνε τους παίκτες της αγαπημένης του ομάδας προς τη νίκη. Μια νίκη σημαντική, μια νίκη που δείχνει πολλά, ενόψει της συνέχειας και όχι απλά ενόψει του επαναληπτικού στο Βέλγιο.

Η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν είναι ακόμη έτοιμος. Αυτό φάνηκε χθες, κυρίως σε δυο τομείς. Στον αμυντικό, όπου τα λάθη και οι αδράνειες στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολλές, αλλά και σ’ αυτό το περίφημο 4-2-2-2 που προσπαθεί να μάθει ο Γιάννης Αναστασίου στους ποδοσφαιριστές του. Οταν κατάλαβε ότι ακόμη αυτό δεν είναι εφικτό, πήρε πίσω το λάθος του και το άλλαξε σε 4-4-2, που είναι και πιο… γνώριμο στους “πράσινους”.

Από την άλλη, υπήρξαν και θετικά κι αυτά έχουν να κάνουν κυρίως με την άριστη τακτική αντιμετώπιση του παιχνιδιού στην επανάληψη, όταν παρά το γεγονός πως η ομάδα έπαιζε με παίκτη λιγότερο, κατάφερε και να σκοράρει και να μη δεχθεί γκολ. Εκεί ο Αναστασίου και οι παίκτες του πήραν… 10 με τόνο!

Δεν ήταν, όμως, μόνο αυτό που έφερε τη νίκη, έστω και με αυτό το ρευστό 2-1. Ηταν και η ωριμότητα που έδειξε η ομάδα. Θυμηθείτε το περσινό παιχνίδι με τη Σταντάρ Λιέγης και συγκρίνετέ το με το χθεσινό. Πλέον, η ομάδα είναι πιο ώριμη να διαχειριστεί τέτοια ματς και μάλιστα με δυσκολίες, όπως αυτές που παρουσιάστηκαν χθες. Υποθετικά, αν όλα όσα συνέβησαν χθες, συνέβαιναν πέρυσι τέτοια εποχή, τότε θα ερχόταν μια βαριά ήττα. Τώρα, όμως, είναι αλλιώς…

Υπάρχουν κενά διαστήματα, αλλά και καλά. Υπάρχουν λάθη, αλλά και σωστά. Το ζήτημα για τον Παναθηναϊκό, πια, είναι να διαχειριστεί το χθεσινό αποτέλεσμα και να πάει στο Βέλγιο βελτιωμένος και καλύτερος, έχοντας παρακαταθήκη τη νίκη. Μια νίκη, η οποία δεν του διασφαλίζει τίποτα, διότι δεν είναι καθαρή. Αλλά που είναι ένα πρώτο βήμα, μέχρι το επόμενο που επιβάλλεται να γίνει εκτός έδρας.

Y.Γ1: Συγκλονιστική η εμφάνιση του Ντάνιελ Πράνιτς, που ως αριστερός μπακ, έτρεχε συνεχώς από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Εκπληκτικός, ξανά, ο Κάρλος Ζέκα, στους κορυφαίους και ο Γιώργος Κουτρουμπής. Πολύ καλός και ο Νίνης, στα 45 λεπτά που έπαιξε. Από τα πόδια του άρχισαν οι φάσεις του πέναλτι και του γκολ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ