ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Διονύσης Δεσύλλας

Γιατί δεν πωλείται ο Μπεργκ…

Τι ισχύει και τι όχι στην περίπτωση του Μάρκους Μπεργκ και γιατί ο Παναθηναϊκός δεν συζητά το ενδεχόμενο πώλησης του Σουηδού. Γράφει στο panathinaikos24.gr ο Διονύσης Δεσύλλας.

Γιατί δεν πωλείται ο Μπεργκ…

Τις τελευταίες ημέρες τα δημοσιεύματα και οι φημολογίες σχετικά με τον Μάρκους Μπεργκ δίνουν και παίρνουν. «Φλερτ» ομάδων, κρούσεις στον Παναθηναϊκό για τον Σουηδό και μια προσφορά 8.000.000 ευρώ από ομάδα του Ντουμπάι για τον ποδοσφαιριστή. Να το ξαναγράψουμε. Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ. Δεν το λέμε εμείς, αλλά η ίδια η ΠΑΕ, που επιμένει ότι ο ποδοσφαιριστής δεν είναι προς πώληση.

Γιατί, όμως, το «τριφύλλι», που έχει ανάγκη από χρήματα δεν μπαίνει σε μια τέτοια διαδικασία; Γιατί οι άνθρωποι της ομάδας είναι ξεκάθαροι και κατηγορηματικοί στο θέμα Μπεργκ; Γιατί λένε «όχι» σε ενδεχόμενες προσφορές;

1.Ο Μάρκους Μπεργκ είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση για την ομάδα. Πρόκειται για τον κορυφαίο επιθετικό, όχι μόνο του Παναθηναϊκού, αλλά του ελληνικού πρωταθλήματος και η αλήθεια είναι ότι τέτοιο «λαβράκι» δύσκολα βρίσκεις. Στην προσπάθεια που κάνουν οι «πράσινοι» για κατάκτηση της κορυφής, έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή όπως τον Μπεργκ δεν τον δίνεις. Διότι, πολύ απλά, αν το κάνεις, χάνεις το κορυφαίο σου προϊόν και πολύ δύσκολα θα καλύψεις επάξια το κενό του. Όταν πρώτα χτίζεις και μετά στοχεύεις στην πρωτιά, τον καλύτερό σου παίκτη, τον κρατάς.

2.Τα 8 ή τα 10 εκατομμύρια είναι λίγα. «Μα γιατί;», θα αναρωτηθεί κάποιος. «Μην είμαστε υπερβολικοί», ίσως πει άλλος. Η απάντηση είναι απλή… Ο Παναθηναϊκός σε ενδεχόμενη πώληση του Μάρκους Μπεργκ, θα πάρει μόλις το 60% των χρημάτων που θα προσφερθούν, μια και το υπόλοιπο 40% πηγαίνει στον ποδοσφαιριστή και το Αμβούργο. Συνεπώς, για να δοθεί ο παίκτης, θα πρέπει η πρόταση που θα έρθει να είναι… τρελή σε νούμερα, κάτι το οποίο, φυσικά, είναι και κάπως δύσκολο για να μην πούμε απίθανο.

Για να καταλήξουμε. Κάθε ποδοσφαιριστής που είναι στο ρόστερ της ομάδας μπορεί να είναι προς πώληση. Προσοχή! Δεν βγαίνει πωλητήριο για κανέναν. Αλλά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα συζητηθεί μια καλή προσφορά για κάποιον παίκτη. Πρόκειται για δυο διαφορετικά πράγματα. Απ’ όλο αυτό, όμως, βγάζουμε τον Μπεργκ. ΔΕΝ πωλείται, ΔΕΝ δίδεται, ΔΕΝ δεχόμεθα προτάσεις. Απλά πράγματα…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ