ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Διονύσης Δεσύλλας

Έχω στο… Μπακού μια δουλειά

Στο Μπακού, το Παρίσι της Ανατολής, ο Παναθηναϊκός δεν θα πάει για τουρισμό. Η αναμέτρηση με την άσημη, αλλά ενθουσιώδη Γκαμπάλα, θέλει ΠΡΟΣΟΧΗ, αλλιώς η χρονιά θα χαθεί από τώρα. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Έχω στο… Μπακού μια δουλειά

Ναι, πριν από λίγες ημέρες η κληρωτίδα έκλεισε το μάτι στον Παναθηναϊκό, φέρνοντας τον αντιμέτωπο με… κάποια Γκαμπάλα από το Αζερμπαϊτζάν. Σε νορμάλ συνθήκες, λες ότι οι «πράσινοι» είναι στους ομίλους του Europa League και βάζουν στα ταμεία τους κάτι παραπάνω από 4 εκατ. ευρώ, μειώνοντας τη χασούρα από τον αποκλεισμό από την Κλαμπ Μπριζ. Σε… τωρινές συνθήκες, όμως, δεν το λες. Σε καμία περίπτωση!

Τα παιχνίδια με την Γκαμπάλα και ιδίως το πρώτο στο άγνωστο για πολλούς, αλλά πανέμορφο και αναπτυσσόμενο Μπακού (σ.σ. θεωρείται το Παρίσι της Ανατολής), είναι άκρως επικίνδυνα. Αν θυμηθούμε στο παρελθόν, ανάλογες περιπτώσεις, θα επιβεβαιωθεί το παραπάνω. Δεν είναι λίγες οι φορές που ελληνικές ομάδες και φυσικά ο Παναθηναϊκός παρ’ ολίγον να την πατήσουν ή εν τέλει την πάτησαν (Μακάμπι για παράδειγμα), επειδή πήγαν να αγωνιστούν με τον αέρα του φαβορί και με μια… καλοκαιρινή διάθεση. Ομάδες τύπου Γκαμπάλα, σε τέτοια παιχνίδια, μπορούν να σε πληγώσουν ανεπανόρθωτα…

Η προσεχής αντίπαλος του «τριφυλλιού» βλέπει ως μια μεγάλη ευκαιρία τα ματς με το «τριφύλλι», ειδικά, ξαναγράφω, μέσα στην έδρα της, για να τα δώσει όλα. Να βγάλει ενθουσιασμό, πάθος και στην ανάγκη να παίξει και ξύλο, με σκοπό την υπέρβαση. Αν τα καταφέρει, θα αποθεώνεται από όλη την Ευρώπη. Αν όχι, δεν θα της πει κανένας τίποτα. Εκεί, λοιπόν, είναι το «κλειδί».

Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να παρουσιαστεί σοβαρός και αποφασισμένος. Και αν θέλετε… υποψιασμένος γι’ αυτό που θα συναντήσει. Απαγορεύεται κάθε διαφορετικού τύπου αντιμετώπιση από την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου. Η πρόκριση είναι απαραίτητη και λάθη ή χαλαρώσεις δεν χωρούν τη δεδομένη χρονική στιγμή. Σε περίπτωση, άλλωστε, μη πρόκρισης η χρονιά θα είναι από νωρίς καταστροφική. Για όλους…

Υ.Γ: Συλλυπητήρια και κουράγιο στην οικογένεια του Γιάννη Ξενάκη. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ