ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Φτιάχνεται ο καλύτερος Παναθηναϊκός των τελευταίων ετών

Οι ανασταλτικοί παράγοντες για τη δημιουργία του νέου Παναθηναϊκού ήταν πολλοί και σημαντικοί, ωστόσο η ομάδα που θα διεκδικήσει τους εγχώριους τίτλους και την επιστροφή στα φάιναλ-φορ ύστερα από το 2012 είναι η καλύτερη που παίρνει θέση στη γραμμή εκκίνησης της σεζόν από το φάιναλ-φορ της Κωνσταντινούπολης και έπειτα.

Φτιάχνεται ο καλύτερος Παναθηναϊκός των τελευταίων ετών

Ποιοι ήταν οι αρνητικοί παράγοντες; Α) Η υπερβολικά καθυστερημένη πρόσληψη προπονητή. Αποτελεί κανόνα επιτυχίας τα ρόστερ (ή έστω οι βασικές γραμμές τους) να σχεδιάζονται πριν ολοκληρωθεί ο Μάιος και ως τα μέσα Ιουνίου να έχουν πραγματοποιηθεί οι σημαντικότερες μεταγραφικές κινήσεις. Ωστόσο φθάσαμε τέλος Ιουνίου (27/6) για γίνει το ραντεβού με τον εκπρόσωπο του προπονητή που επιλέχθηκε να καθοδηγήσει τη νέα ομάδα και στις 30 Ιουνίου ανακοινώθηκε η πρόσληψη του Σάσα Τζόρτζεβιτς.

Β) το μπάτζετ της ομάδας δεν συγκρίνεται με τα προηγούμενα χρόνια κι αυτό δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο τη δημιουργία αξιόλογου ρόστερ, ειδικά κι όταν ισχύει το Α.

Γ) σε συνδυασμό με τα δύο προηγούμενα, ο Παναθηναϊκός επένδυσε ένα υπερβολικά -εκ του αποτελέσματος- ποσό για να υπογράψει τον Νικ Καλάθη. Η επιλογή είναι ΑΡΙΣΤΗ, ΟΛΟΣΩΣΤΗ και μπορεί να αποδειχθεί η πιο καθοριστική για τη νέα τάξη πραγμάτων του Παναθηναϊκού, ωστόσο ο χρηματοδότης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος στάθηκε -από τις συγκυρίες- άτυχος με τους συσχετισμούς της αγοράς εφέτος και τις εξελίξεις της. Ο Παναθηναϊκός είχε «δικαίωμα», όπως λένε στα χαρτιά, για τον Καλάθη από πέρυσι. Επιβεβαίωσε από την αρχή του καλοκαιριού την περσινή προσφορά και δεσμεύτηκε για αυτήν, με αποτέλεσμα να κάνει δικό του τον Έλληνα γκαρντ «εγκλωβίζοντας» από το μπάτζετ του ένα μεγάλο μέρος για ένα συμβόλαιο που εν τέλει ο Καλάθης δεν θα έβρισκε πουθενά. Με άλλα λόγια, ο Παναθηναϊκός πήρε τον παίκτη που ήθελε όμως από τις συγκυρίες σπατάλησε ίσως και διπλάσιο ποσό από ότι θα μπορούσε να δεσμεύσει. Αυτό, μαζί με τα Α και Β έκαναν ακόμη πιο δύσκολη τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού ρόστερ.

Τεράστιος Γιασικεβίτσιους: «Αδύνατο να αγαπήσω ομάδα όπως τον Παναθηναϊκό»
Τεράστιος Γιασικεβίτσιους: «Αδύνατο να αγαπήσω ομάδα όπως τον Παναθηναϊκό» 30.252 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Διαβάστε το άρθρο του Σωτήρη Βετάκη στο sdna.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.