ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Διονύσης Δεσύλλας

Κόουτς, άλλαξέ το…

Ο Γιάννης Αναστασίου είναι αυτός που καλείται να βρει τη λύση του προβλήματος για τον Παναθηναϊκό, στην αρχή της περιόδου. Διότι, φέτος, ο πήχης έχει ανέβει. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Κόουτς, άλλαξέ το...

Ας μην αναλύσουμε περισσότερο τα όσα είδαμε στο ματς με την Γκαμπάλα. Το θέαμα ήταν άθλιο, ο Παναθηναϊκός απέναντι σε μια κακή ομάδα έδειξε πολύ λίγα πράγματα και η εικόνα του συνέχισε να είναι προβληματική. Σύμφωνοι, είμαστε πολύ νωρίς ακόμα. Αλλά υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος, η οποία λέει ότι γι αυτά τα παιχνίδια, τα ευρωπαϊκά, οι «πράσινοι» έπρεπε να παρουσιαστούν έτοιμοι. Και η αλήθεια είναι πως αυτό δεν συμβαίνει…

Το τι θα γίνει μέσα στη χρονιά, θα το δούμε. Κανείς δεν μπορεί να μαντέψει. Θα σταθούμε, όμως, στο «τώρα», το οποίο προβληματίζει. Ο Παναθηναϊκός δείχνει μια ομάδα με αδυναμίες τόσο στο δημιουργικό, όσο και στο ανασταλτικό κομμάτι (σ.σ. δεν λέει κάτι το ότι δεν δέχθηκε γκολ από την ομάδα του Αζερμπαϊτζάν) και ο πρώτος υπεύθυνος γι αυτό είναι ο Γιάννης Αναστασίου.

Στις δικαιολογίες για τον κόουτς του «τριφυλλιού» μπορούμε να βάλουμε το γεγονός ότι για διαφορετικούς λόγους δεν είχε μαζί του τον Εσιέν και τον Σάντσεθ. Μέχρι εδώ. Τίποτε περισσότερο δεν μπορεί να δικαιολογήσει αυτή την εικόνα που δείχνει η ομάδα.

Ο Αναστασίου είχε από νωρίς τους περισσότερους «νέους» παίκτες στη διάθεσή του, συνεπώς και τον χρόνο να δουλέψει μαζί τους γι αυτά τα παιχνίδια. Καλώς ή κακώς, η ετοιμότητα στα πρώτα κρίσιμα ματς της σεζόν, δεν φάνηκε και ο ίδιος υποχρεούται να δει τι φταίει, κάνοντας, φυσικά, και την αυτοκριτική του, για τις όποιες λανθασμένες επιλογές του.

Ξεκαθαρίζω για μια ακόμη φορά ότι δεν είμαι υπέρ της ανθρωποφαγίας και θεωρώ ότι ο Γιάννης Αναστασίου έχει μέλλον στο «τριφύλλι» . Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι είναι και ο προπονητής που δεν θα του ασκείται κριτική. Κάθε άλλο. Πόσο μάλλον, τη φετινή χρονιά, όπου και οι στόχοι είναι πιο υψηλοί και ο πήχης από την ίδια την ομάδα έχει ανέβει και ο κόσμος δεν θα έχει την… αντιμετώπιση ρεαλισμού, που είχε τα τελευταία δυο χρόνια. Όποιος αντέχει στην πίεση θα φανεί κι από το «κάδρο» αυτό δεν μπορεί να βγει ο «Ολλανδός» …

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ