ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ρούλα Στεφανάκη

Ας απολαύσουμε την τελευταία του χρονιά

Η αποχώρηση του Δημήτρη Διαμαντίδη από την ενεργό δράση στο τέλος της φετινής αγωνιστικής σεζόν, αποτελούσε κοινό μυστικό, εδώ και καιρό. Όταν όμως το ανακοινώνει ο ίδιος, συνειδητοποιείς ότι αυτό ήταν. Το… ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Γράφει η Ρούλα Στεφανάκη.

Ας απολαύσουμε την τελευταία του χρονιά

Ο Διαμαντίδης ενημέρωσε το κοινό του, μέσω της συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα Πράσινη, ότι αυτή θα είναι η τελευταία του χρονιά στον Παναθηναϊκό και ότι φεύγει γεμάτος.

Και από τη στιγμή που το πε, θα το κάνει. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης δεν είναι από τους ανθρώπους που αλλάζουν εύκολα γνώμη. Για να το ανακοινώσει, πάει να πει ότι το έχει δουλέψει πολύ μέσα του και το έχει πάρει απόφαση. Όπως έκανε και με την Εθνική. Θα θυμάστε φυσικά πόσοι έτρεφαν κρυφές ελπίδες ότι μπορεί να το ξανασκεφτεί και να επιστρέψει. Και πόσες προσπάθειες δεν έκαναν αρκετοί να τον πείσουν να συνεχίσει να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στην εθνική που αποδυναμώθηκε με την αποχώρησή του και μάλιστα δέχτηκε κριτική γι αυτό. Διότι κακά τα ψέματα, ήταν πολύ νεότερος και μπορούσε να προσφέρει πολλά ακόμη στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Η απόφαση του όμως ήταν ειλημμένη, άσχετα, αν οι περισσότεροι δεν ήθελαν να το αποδεχτούν.

Η ουσία είναι ότι ο Διαμαντίδης, όταν παίρνει μια απόφαση, είναι και απόλυτα συνειδητοποιημένη. Άλλωστε μόνο ο ίδιος γνωρίζει τις αντοχές του και τι μπορεί να προσφέρει είτε στον Παναθηναϊκό, με τον οποίο επέλεξε να γίνει «ένα», να μεγαλουργήσει και να κλείσει την καριέρα του, είτε στην εθνική.

Με το ΝΒΑ, μια ζωή θυμάμαι να τον προκαλούν να δοκιμάσει την τύχη του και στο μαγικό κόσμο του. Ποτέ δεν τον εξίταρε η ιδέα, ποτέ δεν μπήκε καν στη διαδικασία να το σκεφτεί. «Δεν μου έχουν κάνει πρόταση, αλλά και να μου έκαναν, δεν θα μπορούσα να παίξω στο ΝΒΑ». Μάλλιασε η γλώσσα του να το λέει ο άνθρωπος. Εμείς το χαβά μας. Μα γιατί; Γιατί δεν θέλει και δεν μπορεί κατά τα λεγόμενά του. Γιατί ξέρει που πατάει και που βρίσκεται. Τόσο απλά.

Ο Διαμαντίδης δεν είναι τυχαίο, ότι συγκαταλέγεται στους κορυφαίους παίκτες στην Ευρώπη, χρόνια τώρα. Ακόμη και στη δύση της καριέρας του, γνωρίζει τον τρόπο να συγκεντρώσει τα βλέμματα (παρόλο που σιχαίνεται τη δημοσιότητα και τις συνεντεύξεις), διότι είναι ο παίκτης που τον ενδιαφέρει περισσότερο να κάνει ευτυχισμένους τους συμπαίκτες του και την ομάδα, παρά να προβάλει το εγώ του. Και για μένα, αυτή είναι η πιο σημαντική παρακαταθήκη που θα αφήσει στις επόμενες γενιές, όταν αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Προς το παρόν θα έχουμε την ευκαιρία να τον απολαύσουμε έναν ακόμη χρόνο στο παρκέ με την ευχή να κρεμάσει τη φανέλα του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όπως αξίζει σε έναν ΜΕΓΑΛΟ ΑΘΛΗΤΗ, σαν τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Ρούλα Στεφανάκη
Ρούλα Στεφανάκη Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο Θεός γελάει, λέει o λαός και η Ρούλα πιστεύει ότι της ταιριάζει γάντι. Η δημοσιογραφία δεν ήταν στα σχέδιά της, ούτε γεννήθηκε με το όνειρο να γίνει δημοσιογράφος. Ααα… να τα λέμε! Στα σχέδιά της ήταν να σπουδάσει και βλέπουμε. Όπως και έγινε. Πέρασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας (ουδεμία σχέση με τη δημοσιογραφία φυσικά) πήρε και βεβαίωση ότι μπορούσε να διδάξει, όμως το συγκεκριμένο χαρτί, καταχωνιάστηκε κάπου στο αρχείο της, διότι πολύ απλά βρέθηκε στο δρόμο της το Sportime! Το μεγάλο της σχολειό της δημοσιογραφίας. Μια δεκαετία στο Sportime έκανε ρεπορτάζ μπάσκετ, ώσπου πιστεύει… το έμαθε πια το «παλιό-επάγγελμα». Στη συνέχεια εργάστηκε στο Derby, όπου βίωσε μια ακόμη ξεχωριστή εμπειρία, σύντομη μεν, αλλά πολύ ιδιαίτερη με εξαιρετικούς συναδέλφους με κάποιους εκ των οποίων εχει τη χαρά να ξανασυνεργαστεί (βλ. Γιάννη Αβραμίδη), εδώ στο Panathinaikos24. Και βέβαια δεν ξεχνάει το πέρασμά της και από το Onsports, από το οποίο επίσης έχει πολύ όμορφες στιγμές να θυμάται..

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ