ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Σέντερ για όλες τις θέσεις…

Ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα ολοκλήρωσε τη πρώτη φάση του Eurobasket, με εξαιρετικές εμφανίσεις, κάνοντας τους απανταχού Παναθηναϊκούς να χαμογελούν από ικανοποίηση.

Σέντερ για όλες τις θέσεις…

Ο σέντερ της Εθνικής Σερβίας και του Παναθηναϊκού, έχει μέχρι στιγμής στο τουρνουά, 11,6 πόντους με 58% εντός παιδιάς, 60% στις βολές, 4,8 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 17 λεπτά συμμετοχής ανά ματς, χωρίς να έχει πίσω του, κάποιον διαστημικό ψηλό για back up.

Και ο Κούζμιτς (που μας ενδιαφέρει και δείχνει καλά στοιχεία) και ο Μιλουτίνοφ (επίσης μας ενδιαφέρει, καθώς θα είναι αντίπαλος), πιο πολύ τον συμπληρώνουν (περισσότερο ο δεύτερος, καθώς ο Κούζμιτς έχει πιο ενεργό ρόλο στην ομάδα), αφήνοντας τον επί της ουσίας μόνο του στις μάχες με τους αντίπαλους ψηλούς, όταν το παιχνίδι είναι ανοικτό.

Τα νούμερα πολλές φορές, αφήνουν αδιάφορους τους περισσότερους, εκτός αν μιλάμε για κάτι εξωπραγματικό. Η ουσία κρύβεται, στο εν γένει, πληθωρικό παιχνίδι του θηριώδους σέντερ, ο οποίος έχει τρομερές κινήσεις κοντά και μακριά από το καλάθι.

Στον αέρα το Μακάμπι- Παναθηναϊκός!
Στον αέρα το Μακάμπι- Παναθηναϊκός! 37.830 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρά το ύψος του (2,13) και το φαινομενικά βαρύ κορμί, έχει πλαστικότητα στις κινήσεις του. Μπορεί να απαλλαχθεί με reverse από τον προσωπικό του αντίπαλο, έχει μπόλικη τεχνική και τελειώνει εύκολα τις φάσεις μέσα στο καλάθι.

Έχει τρομερή ισορροπία, γεγονός που του επιτρέπει να κινείται γρήγορα, αλλά όχι βιαστικά, συνεπώς το σφάλμα των βημάτων (μπουχτίσαμε με τον Μπατίστα), θα εκλείψει σε μεγάλο βαθμό.

Έχει επαρκή ταχύτητα, προκειμένου να βγει ψηλά να μαρκάρει το αντίπαλο pic’n’roll, χωρίς να είναι ο καλύτερος αμυντικός του κόσμου, ωστόσο είναι αρκετά καλός και με το μεγάλο του ύψος, «κρύβει» το καλάθι. Σε πιθανό δε συνδυασμό του με τον Γκιστ στην πεντάδα, ο Παναθηναϊκός θα έχει εντυπωσιακή αμυντική ισορροπία, καθώς ο ένας θα καλύπτει τον άλλον.

Ένα ακόμα θετικό, που μπόρεσε να δει κανείς, στα πρώτα ματς του Eurobasket, είναι το γεγονός, πως αποτελεί έναν… play maker, μέσα στη ρακέτα. Προφανώς και δεν περιμένει κανείς από τον Σέρβο να βγάζει τη μία ασίστ μετά την άλλη, ωστόσο, πασάρει με οξυδέρκεια και πολλές φορές είδαμε να βγάζει τα φόργουορντ της ομάδας του, φάτσα με το καλάθι.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ραντούλιτσα σε συλλογικό τουλάχιστον επίπεδο θα κριθεί στο παρκέ του ΟΑΚΑ και της Ευρωλίγκας. Εντούτοις, οι εμφανίσεις του με τη φανέλα της ομάδας της πατρίδας του αλλά και το γεγονός ότι θα βρίσκεται υπό τις οδηγίες του Τζόρτζεβιτς, η αίσθηση που υπάρχει είναι πως θα δούμε ωραία πράγματα φέτος στο κλειστό…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.