ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Με Λυών, Γιουνάιτεντ και την… άμυνα της Εθνικής!

Εξαιρετικά ενδιαφέρον, με μεγάλα παιχνίδια σε όλα τα «μέτωπα», το σημερινό κουπόνι.

Με Λυών, Γιουνάιτεντ και την… άμυνα της Εθνικής!

Εξαιρετικά ενδιαφέρον, με μεγάλα παιχνίδια σε όλα τα «μέτωπα», το σημερινό κουπόνι. Στο Eurobasket η Εθνική μας Ομάδα αντιμετωπίζει το Βέλγιο με στόχο τη νίκη που θα της δώσει την πρόκριση για τους «8» της διοργάνωσης. Στο ποδοσφαιρικό πρόγραμμα ξεχωρίζουν τα ντέρμπι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ και Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα, ενώ από εκεί και πέρα έντονες συγκινήσεις υπόσχονται και οι υπόλοιπες αναμετρήσεις σε όλα τα πρωταθλήματα. Πάμε να δούμε αναλυτικά τις προτάσεις του Betarades.gr, τις οποίες μπορείτε να βρείτε συγκεντρωτικά στην κατηγορία στοίχημα προγνωστικά.

Under στο Ελλάδα – Βέλγιο

Ξεκινάμε τις σημερινές μας προβλέψεις από το Eurobasket και τον αγώνα της Ελλάδας κόντρα στο Βέλγιο, στον οποίο θα πάμε με το Under 142.5 πόντους σε απόδοση 1.90. Δύο άσχημα στοιχεία παρουσίασε η Ελλάδα στην πρώτη φάση. Πρώτα από όλα, το απαράδεκτο σουτ που την καθιστά τη χειρότερη ομάδα στο τρίποντο από τις 16 που συνεχίζουν και επόμενο η χαλάρωση που έδειξε με Σλοβενία και Γεωργία η οποία επέτρεψε στους αντιπάλους να μειώσουν αρκετά τη διαφορά. Στα πολύ θετικά στοιχεία είναι ότι η ομάδα παίρνει πόντους από πολλούς παίκτες και κυρίως οι κρίσιμες προσπάθειες είναι εξαιρετικές. Το Βέλγιο κινδύνευσε να αποκλειστεί αλλά είναι σκληροτράχηλη ομάδα και παίζει εξαιρετική άμυνα. Σε συνδυασμό με τη δική μας εξαιρετική άμυνα και την κρισιμότητα του αγώνα το Under 142.5 είναι λογική επιλογή. Φυσικά σε ένα παιχνίδι νοκ-άουτ υπάρχει πάντα η πιθανότητα να γίνουν πολλές βολές εφόσον η διακύμανση του σκορ βολέψει και να χαθεί το Under. Προσέχουμε λοιπόν στο live για τυχόν βολές και κυρίως για ανατροπές, κάτι που το έχει επιτρέψει η Ελλάδα μέχρι σήμερα.

Betsson Million: To παιχνίδι του 1.000.000€ έφτασε!
Betsson Million: To παιχνίδι του 1.000.000€ έφτασε! 44 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Μεγάλο σκορ στο Γαλλία – Τουρκία

Μία ακόμη επιλογή προκύπτει από το Eurobasket και είναι το Over 147 πόντοι σε απόδοση 1.90 στο παιχνίδι Γαλλία – Τουρκία. Οι διοργανωτές Γάλλοι θα μπουν απόψε στις μάχες των νοκ-άουτ μπροστά στο κοινό τους που αν ακολουθήσει τις προσδοκίες της ομάδας θα γεμίσει το γήπεδο. Το γήπεδο είναι ικανό να φιλοξενήσει 27000 ανθρώπους αλλά λογικά θα είναι θαύμα να δούμε πάνω από 15000. Η Γαλλία έπαιξε όπως έπρεπε μόνο στον τελευταίο αγώνα με το Ισραήλ που παιζόταν η πρόκριση. Μέχρι τότε απλά νικούσε γιατί η διαφορά δυναμικότητας με τις αντίπαλες ομάδες ήταν μεγάλη, έστω ποιοτικά βάσει ρόστερ.

Σήμερα θα αντιμετωπίσει τον πιο δύσκολο αντίπαλο που αντιμετώπισε μέχρι στιγμής και δεν πρέπει ούτε κατά διάνοια να υποτιμήσει την Τουρκία. Η Τουρκία δέχθηκε δύο συντριβές από Σερβία και Ισπανία αλλά στα άλλα ματς που έπρεπε «καθάρισε» και προκρίθηκε. Η μέχρι σήμερα συμπεριφορά της Τουρκίας, ειδικά στην άμυνα, δεν της δίνει πολλές πιθανότητες για να διεκδικήσει κάτι καλό. Είχε μακράν τη χειρότερη άμυνα της φάσης των ομίλων με 89.3 πόντους παθητικό ανά αγώνα. Με την επίθεση θα προσπαθήσει να πάρει τον αγώνα αλλά η άμυνα θα την προδώσει άλλη μια φορά. Επιλογή το Over 147.

Κερδίζει η Λυών

Περνάμε στο ποδοσφαιρικό κουπόνι, από το οποίο η δυνατή μας πρόταση είναι ο «Άσσος» της Λυών κόντρα στη Λιλ, σε απόδοση 1.95. Επανέναρξη του πρωταθλήματος της Ligue 1, με το κυρίως «πιάτο» να σερβίρεται σήμερα. Το πρόγραμμα ξεκινά στις 18:00 με την αναμέτρηση της Λυών με τη Λιλ, με τις δύο ομάδες να έρχονται από νίκες. Οι γηπεδούχοι «ξέσπασαν» την περασμένη αγωνιστική εκτός έδρας με 0-4 επί της Καέν, το οποίο έφερε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του σούπερ Φεκίρ. Χατ-τρικ για τον Γάλλο στράικερ, ο οποίος έφτασε τα τέσσερα γκολ σε ισάριθμα παιχνίδια. Η Λυών όμως δε χάρηκε πολύ τη δεύτερη νίκη της σεζόν, αφού στο διάστημα της διακοπής έγινε γνωστό ότι ο Φεκίρ υπέστη ρήξη χιαστών στο φιλικό ματς της Γαλλίας με την Πορτογαλία και ουσιαστικά χάνει το υπόλοιπο της σεζόν.

Επιτέλους, γκολ και νίκη για τη Λιλ! Τα κατάφεραν οι «λιλουά» την περασμένη αγωνιστική και πήραν το πολυπόθητο πρώτο «τρίποντο» της σεζόν με το 1-0 επί της Γκαζελέκ Αζαξιό. Παρά το άγχος και τη νευρικότητα, μπήκαν αρκετά καλά στο ματς, είχαν ευκαιρίες, σκόραραν σχετικά νωρίς (23’) και στη συνέχεια απελευθερώθηκαν. Έκαναν κι άλλες φάσεις, ωστόσο όσο περνούσε η ώρα υποχωρούσαν για να κρατήσουν το προβάδισμα. Στάθηκαν τυχεροί στο 88’, σημείο όπου ο αντίπαλος είχε δοκάρι. Ήταν το τρίτο σερί ματς που η Λιλ δε δέχτηκε γκολ, «όπλο» της είναι η άμυνα. Τα παιχνίδια της είναι πάρα πολύ «κλειστά», χαρακτηριστικό είναι ότι έχουν σημειωθεί μόλις 2 γκολ σε τέσσερα ματς.

Η Γιουνάιτεντ το ντέρμπι

Συνεχίζουμε με το ντέρμπι ανάμεσα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Λίβερπουλ, στο οποίο θα πάμε με τον «Άσσο» σε απόδοση 2.04. Μία από τις πιο μεγάλες ποδοσφαιρικές κόντρες του πλανήτη θα αναβιώσει για μία ακόμα φορά στο «Ολντ Τράφορντ», με τις δύο αντιπάλους να έχουν ανάλογη ανάγκη από το νικηφόρο αποτέλεσμα, για λόγους που δεν είναι αποκλειστικά αγωνιστικοί. Οι «κόκκινοι διάβολοι», που την Τρίτη φιλοξενούνται από την Αϊντχόφεν στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, θέλουν να δείξουν ότι αποτελούν έναν ισότιμο διεκδικητή του τίτλου και να μην προχωρήσουν σε… περαιτέρω άνοιγμα της ψαλίδας από την πρωτοπόρο συμπολίτισσα Σίτι (12-7 αυτή τη στιγμή). Το σύνολο του Φαν Χάαλ ξεκίνησε τη φετινή σεζόν με τις ισχνές νίκες επί των Τότεναμ (1-0) και Άστον Βίλα (0-1), ενώ στη συνέχεια δημιούργησε αρνητικές εντυπώσεις στο εντός έδρας 0-0 με τη Νιούκαστλ και -ιδίως- στην εκτός έδρας ήττα στο «Λίμπερτι». Στο μεσοδιάστημα, βέβαια, πέτυχε την πρόκριση επί της Κλαμπ Μπριζ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με δύο εμφατικές νίκες (3-1 και 0-4).

Η Λίβερπουλ, από την πλευρά της, θα παραταχθεί στο σημερινό σούπερ ντέρμπι του «Ολντ Τράφορντ» με πολλά αγωνιστικά προβλήματα. Ιδίως η απουσία του Φιλίπ Κουτίνιο στερεί από τον Μπρένταν Ρότζερς την παρουσία της πλέον αξιόπιστης πηγής δημιουργικότητας και… κινδύνων στις αντίπαλες άμυνες κι έτσι ο δημιουργικός ρόλος θα πέσει μάλλον στις… πλάτες του Τζέιμς Μίλνερ. Οι «κόκκινοι» εξέπληξαν με τη διατήρηση του απαραβίαστου της εστίας τους στις τρεις πρώτες αγωνιστικές (0-1 επί Στόουκ, 1-0 επί Μπόρνμπουθ, 0-0 στο εκτός έδρας ντέρμπι με την Άρσεναλ), όμως η ευφορία για τη σωστή αμυντική λειτουργία κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος με το 0-3 της 29ης Αυγούστου από τη Γουέστ Χαμ.

«Υποχρέωση» η νίκη για την Τσέλσι

Ένα ακόμη προγνωστικό έχουμε από το Νησί και είναι το «Διπλό» σε απόδοση 2.10 στην αναμέτρηση Έβερτον – Τσέλσι. Τα «ζαχαρωτά» δεν έχουν… ξεχάσει το ντροπιαστικό 3-6 της περασμένης σεζόν και είναι σίγουρο ότι θα αναζητήσουν μία άτυπη εκδίκηση. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ ψάχνει σήμερα την πρώτη φετινή εντός έδρας νίκη της, καθώς μέχρι στιγμής μετρά την ισοπαλία της πρεμιέρας με τη Γουότφορντ (2-2) και την ήττα από τη Μάντσεστερ Σίτι (0-2). Αντίθετα, στα δύο εκτός έδρας ματς μέτρησε ένα διπλό (0-3 επί Σαουθάμπτον) και μία ισοπαλία (0-0 με Έβερτον).

Η Τσέλσι, από την πλευρά της, μπαίνει με την πλάτη στον τοίχο στο σημερινό ματς, καθώς το «βάρος» του -8 από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι μετά το πέρας μόλις των τεσσάρων πρώτων αγωνιστικών, καθιστά επιτακτική τη νίκη. Αγνώριστοι οι «μπλε» στην «αυγή» της φετινής σεζόν, με το σερί 1-1-2 να αποτελεί κάτι… ασυνήθιστο για ομάδα του Μουρίνιο. Οι αρνητικοί οιωνοί είχαν φανεί ήδη από την απώλεια του Κομιούνιτι Σιλντ από την Άρσεναλ (ήττα 2-0), ενώ η εντός έδρας ισοπαλία της πρεμιέρας με τη Σουόνσι συνέβαλε στην εντατικοποίηση της ανησυχίας. Χωρίς περιθώρια, λοιπόν, σήμερα η Τσέλσι που είναι υποχρεωμένη να κερδίσει.

Μπορεί τη νίκη η Ατλέτικο

Η επόμενη πρόταση έρχεται από το σπουδαίο ματς Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα, στο οποίο θα πάμε με το «1 DNB» σε απόδοση 2.35 (Draw No Bet ή Ισοπαλία Όχι Στοίχημα: το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας). Οι «ροχιμπλάνκος» θα επιδιώξουν μία νίκη ουσίας και γοήτρου, θέλοντας να βάλουν τέλος σε μία αρνητική δεκάδα αγώνων πρωταθλήματος με τους «μπλαουγκράνα». Την παρθενική νίκη σε επίπεδο Πριμέρα επί της Μπάρτσα ψάχνει και ο Ντιέγκο Σιμεόνε, γνωστός για το πείσμα και το πάθος του. Η Ατλέτικο ξεκίνησε τη φετινή σεζόν με το ισχνό 1-0 επί της Λας Πάλμας, όμως στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής η εμφάνισή της ήταν επιβλητική και το -υποτιθέμενο- ντέρμπι με τη Σεβίλλη μετατράπηκε σε παράσταση για ένα ρόλο. Το εμφατικό 0-3 στο «Πιθχουάν» δημιουργεί τις ιδανικές ψυχολογικές συνθήκες για τη σημερινή μάχη, με τον «Τσόλο» να μην ταλαιπωρείται ουσιαστικά από κανένα αγωνιστικό πρόβλημα.

Η Μπαρτσελόνα, με τη σειρά της, θα παραταχθεί στο σημερινό ματς με σημαντικά προβλήματα στα μετόπισθεν, καθώς οι απουσίες των Μπράβο, Πικέ και Ντάνι Άλαβες στερούν από τον Λουίς Ενρίκε σημαντικά «εργαλεία» της «φαρέτρας». Στο κενό έπεσε η έφεση για την ποινή των τεσσάρων αγωνιστικών στον Πικέ, με τον προπονητή του να τον υπερασπίζεται δημόσια στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου. Την ίδια στιγμή, η μεσοεπιθετική σύνθεση είναι… πλήρης, με την τριπλέτα των Μπουσκέτς-Ράκιτιτς-Ινιέστα στο κέντρο και αυτή των Μέσι-Σουάρες-Νεϊμάρ στην επίθεση να δηλώνουν «παρών». Θυμίζουμε ότι οι Καταλανοί έφυγαν στην πρεμιέρα με το νικηφόρο 0-1 από την έδρα της Αθλέτικ Μπιλμπάο, ενώ στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής χρειάστηκαν την… ενεργοποίηση του Βερμάελεν για να κλειδώσουν την εντός έδρας νίκη επί της Μάλαγα.

Σκοράρουν στη Βέροια

Η Σούπερλιγκ δε θα μπορούσε να λείπει από το «μενού». Έχουμε ξεχωρίσει το παιχνίδι Βέροια – ΠΑΟΚ, στο οποίο θα πάμε με το Goal / Goal σε απόδοση 2.25. Σημαντικά γεγονότα επεφύλασσε η διακοπή του πρωταθλήματος για τη Βέροια, το ένα εκ των οποίων αφορά δυστυχώς μια ανθρώπινη. Σοκ προκάλεσε στη «βασίλισσα», αλλά και σε όλη την Ελλάδα ο θάνατος του 17χρονου γκολκίπερ της, Στέλιου Μαρκούση, ο οποίος έπεσε αναίσθητος κατά τη διάρκεια της πρώτης προπόνησης της καριέρας του με την πρώτη ομάδα και κατέληξε από ανακοπή καρδιάς. Προβληματισμός επικρατεί όμως και για τις διοικητικές εξελίξεις, καθώς ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, Θόδωρος Καρυπίδης, ανέλαβε τα ηνία του Άρη και είναι αποφασισμένος να αποχωρήσει απ’ τη Βέροια, όντας απογοητευμένος απ’ την ανυπαρξία του φίλαθλου κόσμου της ομάδας.  Σε αγωνιστικό επίπεδο, η ομάδα του Γιώργου Γεωργιάδη θέλει να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις και τα θετικά αποτελέσματα μετά το 0-2 επί του Πανθρακικού πριν από δύο εβδομάδες. «Θα πρέπει να χτίσουμε νοοτροπία για να ξεφύγουμε από τον χαρακτήρα της μικρομεσαίας ομάδας. Αυτή η νίκη θα μας τονώσει σίγουρα την εμπιστοσύνη», επεσήμανε ο Έλληνας κόουτς, ο οποίος σήμερα ίσως να θέλει να αποδείξει κάποια πράγματα στον ΠΑΟΚ, απ’ όπου έφυγε ως αποτυχημένος τον Ιούνιο.

Αποκλειστικά γύρω απ’ τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ κινήθηκε η ειδησεογραφία του ΠΑΟΚ το τελευταίο 10ήμερο. Και πώς να γίνει διαφορετικά, αφού ο ερχομός του Βούλγαρου άσου έχει προκαλέσει «έκρηξη» ενθουσιασμού στον κόσμο του δικεφάλου. Οι ασπρόμαυροι ολοκλήρωσαν μια απ’ τις μεγαλύτερες μεταγραφές στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, φέρνοντας στη Θεσσαλονίκη έναν παίκτη παγκόσμιας εμβέλειας και κλάσης, ο οποίος μόνο τελειωμένος δεν είναι (το απέδειξε πέρυσι σε υψηλότατο επίπεδο στη Μονακό) και σίγουρα θα κάνει τη διαφορά. Ο Μπερμπάτοφ είναι διαθέσιμος σήμερα, ωστόσο κατά πάσα πιθανότητα δε θα παίξει βασικός. Αυτή η τεράστια μεταγραφή έκρυψε κάτω απ’ το… χαλάκι τα αγωνιστικά προβλήματα του ΠΑΟΚ, που έπειτα από δύο αγώνες μετράει μόλις έναν πόντο. Ηττήθηκε σαν «αρχάριος» στα Γιάννινα με 3-1, σ’ ένα ματς που κλήθηκε να «κυνηγάει» εξαιτίας ακόμη μιας γκάφας του ασταθέστατου Όλσεν. Πολύ ευάλωτος αμυντικά, δέχτηκε ακόμη δύο γκολ και έχασε δίκαια. Είχε αρκετές ευκαιρίες μετά το 1-0 του ΠΑΣ. Σήμερα θέλει οπωσδήποτε τη νίκη, σ’ ένα γήπεδο όπου ουσιαστικά θα θυμίζει Τούμπα, μιας και οι οπαδοί του αναμένεται να κατακλύσουν τις κερκίδες. Στην αποστολή και ο Αθανασιάδης (ΕΠ) για πρώτη φορά φέτος, αναμένεται βασικός.

Νίκη για Αβελίνο

Φινάλε για σήμερα με Β’ Ιταλίας και τον «Άσσο» σε απόδοση 2.02 στην αναμέτρηση Αβελίνο – Μόντενα. Με το …αριστερό ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της για το πρωτάθλημα της Σέριε Β η Αβελίνο. Την προηγούμενη βδομάδα το συγκρότημα του Τεσέρ ταξίδεψε στην έδρα της νεοφώτιστης Σαλερνιτάνα, από την οποία γνώρισε την ήττα με 3-1. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με το γκολ του Ντενίλσον Γκαμπιονέτα (12’), με τους «λύκους» να ισοφαρίζουν τρία λεπτά αργότερα με τον Τρότα. Παρόλα αυτά στο δεύτερο ημίχρονο η Σαλερνιτάνα ανέβασε στροφές, σκοράροντας άλλες δύο φορές με τους Ντενίλσον Γκαμπιονέτα (56’) και Τροϊανέλο (90+5’). «Θέλουμε να εξιλεωθούμε για την ήττα που γνωρίσαμε την προηγούμενη βδομάδα από τη Σαλερνιτάνα και να πάρουμε τους πρώτους βαθμούς μας στο πρωτάθλημα της Σέριε Β. Αφήνουμε πίσω μας την ήττα, θα προσπαθήσουμε να μην κάνουμε και πάλι τα ίδια λάθη», τόνισε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο προπονητής της Αβελίνο.

Αρνητικό ήταν το ντεμπούτο του Κρέσπο στην τεχνική ηγεσία της Μόντενα. Τα «καναρίνια» γνώρισαν την εντός έδρας ήττα με 1-0 από τη Βιτσέντζα, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Σέριε Β. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Τζιακομέλι στο 63’, με τους γηπεδούχους να αγωνίζονται με παίκτη λιγότερο από το 67’ λόγω της δεύτερης κίτρινης κάρτας που δέχθηκε ο Μπελινγκέρι (είχε δεχτεί την πρώτη τέσσερα λεπτά νωρίτερα). «Θα αγωνιστούμε σε έναν δύσκολο αγωνιστικό χώρο κόντρα σε μία ομάδα που θα θέλει να αποδείξει την αξία της, και πως μπορεί να διεκδικήσει την άνοδό της στα μεγάλα ποδοσφαιρικά σαλόνια της χώρας», σημείωσε σχετικά ο τεχνικός των φιλοξενούμενων.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι πάμε στοίχημα και όχι μόνο, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.