ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Ο στρατιώτης… Σάσα (vids)

Παίκτης με αθόρυβη, αλλά ουσιαστική παρουσία στις ομάδες που έπαιξε, ο Αλεξάνταρ Πάβλοβιτς, θα αποτελέσει στα χέρια του Τζόρτζεβιτς, ένα «εργαλείο», που θα… ξελασπώνει το «τριφύλλι», με το καυτό του σουτ.

Ο στρατιώτης… Σάσα (vids)

Ο Σάσα Πάβλοβιτς, παρότι σε φθίνουσα πορεία, τα τελευταία χρόνια και αφού άφησε το ΝΒΑ, μετά από δεκαετή παρουσία και μπόλικες εμπειρίες, επέστρεψε στην Ευρώπη τον Φεβρουάριο του 2014, βοηθώντας την Παρτίζαν, να κατακτήσει τον τίτλο στη Σερβία, δείχνοντας, ότι μπορεί το… ρεζερβουάρ του να έμεινε από βενζίνη στις ΗΠΑ, ωστόσο παραείναι γεμάτο για τη Γηραιά Ήπειρο.

Ο ύψους 2,01 γκαρντ, θα αποτελέσει επί της ουσίας το back up του Γιάνκοβιτς στο «3», ωστόσο μέχρι να επιστρέψει ο Νίκος Παππάς, θα πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής και στο «2», δίνοντας ανάσες στον Φελντέιν και ενίοτε στον Διαμαντίδη (όταν θα χρησιμοποιείται σε αυτή τη θέση).

Killer από τα 6,75

Στον αέρα το Μακάμπι- Παναθηναϊκός!
Στον αέρα το Μακάμπι- Παναθηναϊκός! 15.865 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το μεγάλο του όπλο, δεν είναι άλλο από το μακρινό σουτ. Σταθερός, χωρίς μεταπτώσεις στα ποσοστά του, ο Πάβλοβιτς όταν θα βρίσκεται στην πεντάδα του Παναθηναϊκού, θα απασχολεί έναν ικανό αμυντικό του αντιπάλου, διότι σε διαφορετική περίπτωση, θα μπορεί εύκολα να τελειώνει με σουτ, φάσεις, προς όφελος των «πράσινων».

Η χρησιμότητα του, συνεπώς, είναι διπλή, καθώς είναι παίκτης που δεν τον αφήνεις αφύλακτο, καθότι διαθέτει «φαρμακερό» σουτ.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως ο Σέρβος μπορεί να «εκτελέσει» και από στατική θέση, αλλά και εν κινήσει (μετά από ντρίμπλα), κάτι που δίνει την ευχέρεια στο παιχνίδι της ομάδας του, καθώς μπορεί να σουτάρει και εκτός… συστήματος και να ευστοχήσει, ακόμα και σε φάσεις όπου η επίθεση του «τριφυλλιού», δεν θα «ξεδιπλωθεί» σωστά.

Και «μπουκαδόρος»…

Στο ρεπερτόριο του Πάβλοβιτς δεν υπάρχει μόνο το σουτ, αλλά και το inside παιχνίδι. Ο Σέρβος είναι «μαχητής», πατάει γερά και αν βρει το κατάλληλο διάδρομο δε θα διστάσει να κάνει το μπάσιμο προς το καλάθι.

Με τη φανέλα της Παρτίζαν, το έπραττε ουκ ολίγες φορές, με αποτέλεσμα να σκοράρει και μέσα από το «ζωγραφιστό», ανοίγοντας παράλληλα διαδρόμους προς τους άλλους συμπαίκτες του.

Χαρακτηριστικό του σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού, είναι το γεγονός πως δεν θα πάει σε τραβηγμένες ενέργειες, καθώς με τα χρόνια όπως είναι λογικό, δεν διαθέτει την ίδια έκρηξη και ταχύτητα, ωστόσο είναι ακόμα ένα όπλο στη «φαρέτρα» του Σέρβου.

Ισορροπημένος αμυντικά…

Με τόσα χρόνια εμπειρίας από το ΝΒΑ και την αντιμετώπιση εκεί παικτών με πολύ δυνατά κορμιά, ο Πάβλοβιτς δεν φοβάται να πιέσει πάνω στη μπάλα, μήτε να βάλει το κορμί του δυνατά σε καταστάσεις ένας με έναν, όταν αμύνεται.

Σαφώς και δεν είναι ο «εξολοθρευτής» στην άμυνα, συν του ότι δεν είναι πλέον και το πιο γρήγορο γκαρντ, ωστόσο έχει συνέπεια και ωριμότητα, θα κάνει το φάουλ έξυπνα, θα μαρκάρει με όλες του τις δυνάμεις και σίγουρα θα προσπαθεί να βρίσκεται κοντά στον αντίπαλο παίκτη του, όταν αυτός θα σουτάρει από μακριά.

Σε αυτό το κομμάτι, είναι και η δουλειά του προπονητή, το πώς δηλαδή θα προσπαθήσει να «κρύψει» τις αδυναμίες του, ειδικά στην άμυνα, ωστόσο σε κάθε περίπτωση, ο Πάβλοβιτς, φαίνεται να είναι ένας «value for money» παίκτης, προσφέροντας περισσότερα από αυτά που θα «χρεώνει» την ομάδα του, μέσα στο παρκέ.

Πνεύμα μαχητή!

Ίσως το μεγαλύτερο προσόν του. Σέρβος γαρ, ο Πάβλοβιτς έχοντας και τον Τζόρτζεβιτς πάνω από το… κεφάλι του, το μόνο σίγουρο είναι, ότι θα δίνει τη μάχη μέχρι… τελευταίας ρανίδας του αίματός του.

Η μαχητικότητα και το «refuse to lose», attitude, καθιστούν τον Πάβλοβιτς έναν πολύτιμο ρολίστα, που απέχει παρασάγγας από τον θεωρητικά προκάτοχό του, Έι Τζέι Σλότερ.

Η παρουσία του στο παρκέ, ενδεχομένως να απελευθερώσει και τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς, ο οποίος, έχοντας πλέον ένα καλό back up στο «3», θα παίρνει πολύτιμες ανάσες και ως εκ τούτου, θα έχει ποιοτικότερο χρόνο στο παρκέ.

Συμπερασματικά και χωρίς να έχουμε δείγμα ακόμα, οπότε κάθε προσπάθεια ανάλυσης, βρίσκεται στη σφαίρα του θεωρητικού, ο Σάσα Πάβλοβιτς έχει πολλά να δώσει στον Παναθηναϊκό, παίζοντας περίπου 10-15 λεπτά (και παραπάνω αν χρειαστεί…), με τον κατάλληλο πάντα συνδυασμό παικτών στην πεντάδα του «εξάστερου».

Θα αποτελέσει ένα «εργαλείο» που θα δίνει βάθος στη δωδεκάδα του Παναθηναϊκού και από (και) τη δική του απόδοση, θα εξαρτηθεί το που θα φτάσει η ομάδα στο τέλος. Άλλωστε ο πάγκος και οι… ρολίστες είναι αυτοί που καθορίζουν το που θα φτάσεις, καθώς σε μία μακρά σεζόν, με πολλά και δύσκολα παιχνίδια, η παρουσία και η βοήθεια των παικτών που θεωρητικά έρχονται από τον πάγκο, θα είναι αυτή που θα δώσει τη δυνατότητα σε έναν προπονητή, να οργανώσει μια «ορχήστρα» και τι μουσική θα παίξει αυτή…

Οι «πόλεμοι» κρίνονται από τους «μεγάλους», αλλά στον δρόμο για τη νίκη, μετράει το πόσους και καλούς «στρατιώτες» διαθέτεις… Και ο Σάσα είναι ένας από δαύτους…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.