ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημήτρης Στρατής

Μόνος εναντίον όλων (σχεδόν!)

Η ομάδα περιμένει τον Πλατανιά για το 3/3 εντός και μετά ξαναρχίζουν τα πολύ δύσκολα για προπονητή (κυρίως) παίκτες. Γράφει ο Δημήτρης Στρατής.

Μόνος εναντίον όλων (σχεδόν!)

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε ξεκούραστα την υποχρέωση σήμερα, περιμένει την Κυριακή να ξεμπερδέψει με τον Πλατανιά και κατόπιν να αφοσιωθεί στην ανηφόρα που έρχεται με μαζεμένα ζόρικα παιχνίδια το ένα πίσω από το άλλο. Είναι ξεκάθαρο ότι τα πράγματα φέτος θ’ ακροβατούν διαρκώς σε τεντωμένο σκοινί με τον προπονητή ν’ αποτελεί καμένο χαρτί για την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου, αντίληψη που δεν αποδέχεται η διοίκηση.

Ο Γιάννης Αλαφούζος παρά τους μαζεμένους οδυνηρούς αποκλεισμούς (Ξάνθη, Μπριζ, Γκαμπάλα) εκτιμά την μεθοδολογία του «Ολλανδού». Δυόμιση σεζόν στο Κορωπί με Αναστασίου έχουμε καταλάβει ότι η διάταξη δεν παίζει μεγάλο ρόλο για τον τελευταίο  κι ας χρησιμοποιεί εσχάτως μονίμως το 4-4-2. Η ομάδα έχει παίξει μ’ όλες τις παραλλαγές του 4-3-3, με δύο στράικερ, με τον Μπεργκ στο πλάι (!) αλλά αν ξεχωρίσεις ατάκες του κόουτς από συνεντεύξεις θα διαπιστώσεις ότι περισσότερο τον «καίει» η στρατηγική και κυρίως τι κάνουν οι παίκτες του ΧΩΡΙΣ τη μπάλα.

Κατά τ’ άλλα του αρέσει το rotation και πειραματίζεται διαρκώς: ο Πράνιτς, ο Κουτρουμπής, ο Πέτριτς, ο «30», ο Ζέκα, ο Μπεργκ, ο Χουχούμης, ο Καρέλης, ο Κλωναρίδης, ο Ατζαγκούν, ο Αμπέιντ έχουν καλύψει πάνω από δύο τρεις θέσεις στη πράσινη καριέρα τους, δείγμα ότι ο προπονητής μηχανεύεται λύσεις, ψάχνεται διαρκώς. Σαφώς όλοι έχουμε «τρελαθεί» με τα κολλήματά του (τους Κροάτες και τον Μπούρμπο μέχρι πρότινος) αλλά πείτε μας ΈΝΑ προπονητή στον κόσμο που να μην έχει τις προσωπικές του εμμονές.

Αρκετές φορές ο προπονητής έχει διαβάσει κατεβατά ειρωνειών για την εμπιστοσύνη που περιβάλλει τους «χβράτσκι» ή τον Ατζαγκούν π.χ που όντως σε πολλά ματς αποτελούν λόγο να θες να …σπάσεις την τηλεόραση. Μόνο που μ’ αυτούς παρόντες η ομάδα έχει πετύχει ΟΛΕΣ τις μεγάλες νίκες της τους τελευταίους μήνες, τότε που ουδείς επεσήμανε στον κόουτς πως η χρησιμοποίησή τους ήταν λανθασμένη! Αυτό γίνεται γιατί το 99% των κρίσεων αφορά αποκλειστικά τον ΘΕΟ που λέγεται αποτέλεσμα!

Πριν δυόμιση χρόνια ο Αναστασίου παρέλαβε μια ομάδα παθητική, μονόχνοτη, «φοβισμένη», χρεωκοπημένη, την πρώτη του σεζόν την έβγαλε κυπελλούχο, πέρσι εδικαιούτο 100% το πρωτάθλημα κι όλα αυτά με το «σύστημα» απέναντι, έχοντας στερηθεί καμιά δεκαριά πέναλτι αλλά και τον κορυφαίο παίκτη της λίγκας για ένα τρίμηνο.

Ωστόσο οι Παναθηναϊκοί δεν ακούνε τίποτα μετά τη φάπα από τους Αζέρους, δικαίως αφού μιλάμε για τη μεγαλύτερη ντροπή στην ευρωπαϊκή ιστορία του κλαμπ. Όμως οι διοικούντες έχουν πιο σφαιρική άποψη της δουλειάς που γίνεται στο «Καλαφάτης». Αφού ο Αναστασίου «γλίτωσε» μετά από τέτοιο όνειδος πάει να πει ότι Αλαφούζος και συν αυτώ εμπιστεύονται την μεθοδολογία του παρότι είναι δύσκολο να τον κρατήσουν στη θέση του αν τα αποτυχημένα αποτελέσματα γίνουν κανόνας. Μόνος εναντίον (σχεδόν) όλων κι όσο αντέξει!

Δημήτρης Στρατής
Δημήτρης Στρατής Για τον Δημήτρη Στρατή το panathinaikos24 αποτελεί το τρίτο πράσινο μετερίζι στο οποίο θ' ασχολείται με το ομορφότερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή του.
Η διαδρομή ξεκίνησε από το balla.gr, συνεχίστηκε στο leoforos.gr, τώρα όντας ο 13ος (προφανώς σημαδιακό μιας κι ο αριθμός -για προφανείς λόγους- είναι ο αγαπημένος του) συνεργάτης του site θ' ασχολείται (σχεδόν) καθημερινά με τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο! Θεωρεί τη γενιά του προνομιακή αφού έζησε live τα σπουδαιότερα επιτεύγματα των τμημάτων του κλαμπ, πλην Γουέμπλεϊ. Μια ζωή θα τον στοιχειώνει ο χαμένος προημιτελικός με την Πόρτο του Μουρίνιο το 2003 , όταν χάθηκε τελικός-φαντασίωση για όλους τους πράσινους πιστούς απανταχού Γης! Φαντάζεστε τι θα γινόταν σε συναπάντημα ΠΑΟ και...Σέλτικ;

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ