ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Ο Καλάθης, ο Πάργκο και το τζετ-λαγκ…

Το ματς με τους Ζέγιανγκ Λάϊονς, δεν προσφέρεται για πολλά και ασφαλή συμπεράσματα, ωστόσο ο Παναθηναϊκός του Σασα Τζόρτζεβιτς, έδειξε ψήγματα, του τι αναμένεται να δούμε, ειδικά στο πρώτο κομμάτι της χρονιάς.

Ο Καλάθης, ο Πάργκο και το τζετ-λαγκ…

Θα ήταν μάλλον, υπερβολικό και ίσως παράλογο, να ασχοληθούμε με το αποτέλεσμα απέναντι στην κινεζική ομάδα, ακόμα-ακόμα και για την εμφάνιση, καθώς κάτι η αδυναμία των «λιονταριών», κάτι το… τζετ λαγκ, δεν επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να παίξει στο… 100%, αυτού που μπορεί, τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Εντούτοις υπάρχουν δύο-τρία σημεία αναφοράς, που μπορεί να σταθεί κανείς, ακόμα και στο χθεσινό ματς, με όλες τις ιδιαιτερότητες που αυτό είχε.

Τα συν…

Καλάθης, σημείο αναφοράς

Ο Νικ Καλάθης ήρθε για να πάρει τη… μπαγκέτα του ηγέτη, αυτό δε χωρά αμφιβολία. Γνωρίζουν άπαντες τι εστί Καλάθης και τα θετικά του, αλλά και τα αρνητικά του.

Έπαθε πλάκα με το ηφαίστειο του ΟΑΚΑ ο σπίκερ της Ευρωλίγκας: «Δεν το έχω ξαναζήσει – Έτρεμα…»
Έπαθε πλάκα με το ηφαίστειο του ΟΑΚΑ ο σπίκερ της Ευρωλίγκας: «Δεν το έχω ξαναζήσει – Έτρεμα…» 9.869 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σε σχέση με το χθεσινό ματς, ο Νικ μπορεί να κριθεί, καθώς αντιμετώπισε έναν παίκτη Ευρωλίγκας και μάλιστα υψηλού επιπέδου. Τον Τζέρεμι Πάργκο. Θα πει κανείς, πως ακόμα και εκείνος, έφτασε στην Κίνα, μία ημέρα πριν από τον Παναθηναϊκό και ως εκ τούτου δε θα μπορούσε να είναι έτοιμος.

Ωστόσο όποιος έχει παρακολουθήσει τον Αμερικάνο, ξέρει πως είναι ένας παίκτης με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, παίκτης που θέλει τη μπάλα μόνος του…, με περίσσιο ταλέντο.

Ο Καλάθης τα πήγε περίφημα απέναντι του, τον έκλεισε για τα καλά, παίζοντας εξαιρετική άμυνα πάνω στη μπάλα, κάτι που αναμένεται να κάνει σε όλα τα ματς. Το πρώτο δείγμα του λοιπόν, κρίνεται θετικό, διότι αντιμετώπισε έναν αθλητή, εξαιρετικό στο «ένας με έναν», κάτι που θα κάνει κατά κόρον στα ματς της Ευρωλίγκας.

Τα «σκουπίδια» του Κούζμιτς…

Ένα ακόμα θετικό στοιχείο του χθεσινού Παναθηναϊκού, είναι ο Όγκνιεν Κούζμιτς. Ο Σέρβος σέντερ, θα είναι η αλλαγή.. του Ραντούλιτσα, ως εκ τούτου θα έχει συμπληρωματικό ρόλο, αλλά το ύψος του και η εμπειρία του από το ΝΒΑ, θα βοηθήσουν και τον ίδιο και την ομάδα.

Στο κομμάτι που αγωνίστηκε, «κατέβασε» πολλά επιθετικά ριμπάουντ, ενώ έδειξε ότι έχει το… σουτάκι, από τα 4-5 μέτρα, ενώ όσο περνάει ο καιρός και ο Κούζμιτς, προσαρμόζεται αναμένεται να ανεβάσει κι’ άλλο την απόδοσή του, κάτι που ο Παναθηναϊκός χρειάζεται.

Πάβλοβιτς από τα παλιά…

Ο Μαυροβούνιος ήρθε στον Παναθηναϊκό για να βοηθήσει με όπλο την εμπειρία του από τη δεκαετή πορεία του στο ΝΒΑ, αλλά και το φαρμακερό του σουτ. Σίγουρα δεν πιάνει τις… ταχύτητες του παρελθόντος, ωστόσο έδειξε ότι είναι μαχητής (έκανε και τα σκληρά του φάουλ όποτε χρειάστηκε), το καλό του σουτ, θα βοηθήσει αρκετά, ενώ δεν φοβάται να «μπουκάρει», όταν βρει το χώρο η διαγνώσει ότι τον… παίρνει με βάση τον αντίπαλο που μαρκάρει.

Όσον αφορά την άμυνα, θα πρέπει να δούμε παιχνίδια με δυσκολότερους αντιπάλους για να βγει ένα πιο ασφαλές συμπέρασμα.

Τα πλην…

Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε και… προβληματάκια στην άμυνα, όπου γενικά ήταν καλός, ωστόσο στο κομμάτι του… ζωγραφιστού, υπήρξαν θέματα, αλλά και αυτό είναι λογικό, διότι δεν πρέπει να λησμονεί κανείς, πως ο προπονητής είναι περίπου μια εβδομάδα στην ομάδα, ενώ οι ψηλοί και αυτοί ήρθαν την Τετάρτη (23/9) από το Eurobasket.

Αν μπορεί να εστιάσει κάπου κανείς, θα ήταν στο κομμάτι των headge out, αφού αυτό δημιουργούσε κενά, με αποτέλεσμα οι ψηλοί των κινέζων να φτάνουν σε εύκολα καλάθια.

Ο Παναθηναϊκός γενικά θα πρέπει να προσέξει σε αυτόν τον τομέα, καθώς απέναντι σε δυνατά κορμιά, ενδεχομένως να έχει θέματα, ωστόσο είναι πολύ νωρίς για τέτοιες «κρίσεις».

Εν κατακλείδι, ο Παναθηναϊκός έδειξε ένα πολύ θετικό πρόσημο στο πρώτο επί της ουσίας φιλικό (αυτό με την Παρτίζαν δεν μπορεί να μπει στην κουβέντα καν) του, με τα περιθώρια βελτίωσης να είναι πολλά και μεγάλα.

Στο Gomelsky Cup (3-4/10) ο Παναθηναϊκός απέναντι σε ομάδες επιπέδου Ευρωλίγκας θα έχει την ευκαιρία να δείξει περισσότερα πράγματα, ωστόσο πρέπει να καταστεί σαφές, πως αφενός είναι ακόμα πολύ νωρίς, αφετέρου το επικείμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για το κύπελλο (όπου θα παίξει και ο Γκιστ) είναι αυτό που… ενδιαφέρει και γι’ αυτό το παιχνίδι προετοιμάζεται το «τριφύλλι», γνωρίζοντας πως μέσα στη χρονιά και με την ενσωμάτωση των τραυματιών (Μποχωρίδης-Παππάς), η ομάδα θα αλλάξει και άλλο εικόνα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.