ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Χρήσιμη ήττα…

Κάποιες ήττες, καμιά φορά κάνουν καλό, όσο και οξύμωρο αν ακούγεται αυτό. Μια τέτοια ήταν και η σημερινή για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έχοντας μπει φουριόζος στη σεζόν, δέχτηκε μια «σφαλιάρα» που αν τη διαχειριστεί σωστά, μόνο να κερδίσει έχει…

Χρήσιμη ήττα…

Ο Παναθηναϊκός με ένα μπλακ άουτ στο τέλος του αγώνα στην πρεμιέρα του στην Ευρωλίγκα, έχασε ένα ματς, που δεν κρίνει τίποτα, ούτε τον βάζει σε περιπέτειες.  Για τον Σάσα Τζόρτζεβιτς, είναι δεδομένο πως το συγκεκριμένο παιχνίδι, θα λειτουργήσει ως… μάθημα ενόψει της συνέχειας και θα παρουσιαστεί στους παίκτες του, ως παράδειγμα προς αποφυγή.

Οι «πράσινοι» πέραν του βεβαρημένου προγράμματος (Κίνα, Μόσχα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κράσνονταρ), είχαν να αντιμετωπίσουν και τις απώλειες παικτών, συν το γεγονός πως βρίσκονται ακόμα σε επίπεδο… προετοιμασίας (όπως και οι αντίπαλοι φυσικά).

Τα θετικά της ομάδας είναι πολλά και φάνηκαν σε ΣΕΦ και Αλεξάνδρειο, αλλά απόψε έκαναν την εμφάνισή τους και τα αρνητικά.

Στον αέρα το Μακάμπι- Παναθηναϊκός!
Στον αέρα το Μακάμπι- Παναθηναϊκός! 36.506 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η άμυνα εντός ρακέτας είναι ένας αδύναμος κρίκος, ειδικά όταν απέναντι του το «τριφύλλι» θα έχει γοργοπόδαρους ψηλούς. Ο Ραντούλιτσα δεν πήρε καμία βοήθεια από το… αποκούμπι του, τον Κούζμιτς, ενώ το σχήμα με ψηλούς τους Φώτση/Γκιστ δεν «έπιασε» αυτή τη φορά, αφενός διότι ο Αμερικάνος είναι ακόμα μακριά από τον καλό του εαυτό (έχει εκλάμψεις μέσα στα παιχνίδια) και αφετέρου διότι ο «Batman» είχε απέναντι του τον Κλαβέρ, ο οποίος σήμερα βρέθηκε σε εξαιρετική βραδιά.

Πάβλοβιτς-Γιάνκοβιτς δεν… ακούμπησαν ο Καλάθης έκανε μέτριο ματς για τα δεδομένα του, ο Φελντίν και αυτός ψάχνεται ακόμα, παρότι δείχνει πολύ καλά στοιχεία και στην άμυνα σήμερα ήταν καλός, με τον Διαμαντίδη να μένει μόνος του στο κρίσιμο κομμάτι του παιχνιδιού.

Με αυτά τα δεδομένα, συν του ότι ο Ντιλέινι βρήκε ρυθμό στην επίθεση, το «τριφύλλι» δεν θα μπορούσε να ζητήσει κάτι παραπάνω από το ματς.

Το «όπλο» του Παναθηναϊκού σε ΣΕΦ και Θεσαλονίκη, το ριμπάουντ, γύρισε εναντίον του και από τη στιγμή που δεν μπήκαν τα σουτ, μοιραία η πλάστιγγα έγειρε υπέρ των Ρώσων.

Μια ήττα που δεν κοστίζει κάτι, ωστόσο πρέπει να γίνει οδηγός για τη συνέχεια, καθώς το επίπεδο δυσκολίας ανεβαίνει. Μην ξεχνάει κανείς, πως την επόμενη Πέμπτη στο ΟΑΚΑ έρχεται η Καρσίγιακα, η οποία κέρδισε εύκολα τη Μπαρτσελόνα, ενώ την μεθεπόμενη εβδομάδα, ο Παναθηναϊκός θα πάει στη Βαρκελώνη.

Το ματς με τους Τούρκους είναι πολύ σημαντικό για να βρει την ψυχολογία της ξανά η ομάδα, ενώ μεγάλο ρόλο θα παίξει και το αποτέλεσμα στο ελληνικό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό τη Δευτέρα.

Η σεζόν βρίσκεται ακόμα στην αρχή της και δεν πρέπει να βγαίνουν βιαστικά συμπεράσματα. Κανείς παίκτης δεν πρέπει να «καεί» επειδή δεν έκανε καλή εμφάνιση σήμερα η ακόμα και στα προηγούμενα παιχνίδια.

Ο χρόνος δουλεύει υπέρ της ομάδας και η αποψινή ήττα, θα κάνει καλό, θα την προσγειώσει, θα δουν άπαντες τα λάθη τους, θα δουλέψουν και θα υπάρξει ο χρόνος στη συνέχεια για να κριθεί ο καθένας με ψυχραιμία και νηφαλιότητα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.