ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημήτρης Στρατής

Ακούς τον προπονητή τους και… ηρεμείς!

Αν ο κόουτς Σφαιρόπουλος δηλώνει…ικανοποιημένος μετά τα χθεσινά δεν γίνεται να μην αισιοδοξείς πως πας «καρφί» γι άλλο ένα νταμπλ. Γράφει ο Δημήτρης Στρατής.

Ακούς τον προπονητή τους και… ηρεμείς!

Οι τοποθετήσεις του Γιάννη Σφαιρόπουλου (πως ο Ολυμπιακός ήταν…ανώτερος του νικητή!) προδίδουν νεύρα και σύγχυση, αναμενόμενο αφού οι «μήνες του μέλιτος» πέρασαν! Καλή η «λεζάντα» για το πρωτάθλημα (με τον ΠΑΟ να κατεβάζει το εφηβικό) και τον τελικό της Ευρωλίγκας (όπου οι Ρώσοι ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΝ γι άλλη μια φορά στον ημιτελικό), μα βάσει όσων βλέπουμε ο  ΔΙΚΟΣ ΤΟΥ, ΟΣΦΠ δεν πείθει!

Το σύνολο που έφτιαξε έχει μόλις τρεις παίκτες να «ματώνουν» το διχτάκι (Σπανούλη, Πρίντεζη και Λοτζέσκι), Γιανγκ, Μιλουτίνοφ χρυσοπληρώθηκαν αν και τεχνικά είναι παντελώς «άμπαλοι» (ιδίως ο Αμερικανός), χώρια που για αντι-Σλούκας ήρθε μεν ένας καλός παίκτης (Χάκετ) που ωστόσο δημιουργό ή σουτέρ ολκής δεν τον λες!  Όταν Αγραβάνης/Αθηναίου/Παπαπέτρου/Τσαϊρέλης/ «Φράουλας», ρίχνονται στα βαθιά για να «γυρίσουν» το πλεονέκτημα που έχουν πάρει παίκτες τύπου Διαμαντίδη, Φώτση, Γκιστ, Καλάθη φυσιολογικό είναι να μετράς 2/2 ήττες και να λες κι ευχαριστώ που οι αντίπαλοι έχασαν ένα σωρό βολές ή ενθουσιάστηκαν όταν πήγαν σε διψήφιες διαφορές! Ειδάλλως τώρα το τριφύλλι θα μέτραγε ΚΑΙ ευρύ σκορ στο ενεργητικό του! Καλά τα μπράτσα και το «ξυλίκι» αλλά επιβάλλεται να έχεις παίκτες με εκτέλεση στο ρεπερτόριό τους. Η λύση, πάντως, να ξεθεώνεις ακόμα κι αυτούς που διαθέτεις σύντομα θα σου γυρίσει μπούμερανγκ.

Χθες σε κάποια φάση γύρω στο 16ο λεπτό ο Πρίντεζης κάνει νόημα στον Τόμιτς να γίνει αλλαγή αφού ο Συριανός δεν έχει ξεκουραστεί δευτερόλεπτο (!) και το ματς πάει διαρκώς πάνω-κάτω με Φελντέιν -Καλάθη να έχουν βάλει «5η». Ίσως γι αυτό ο φόργουορντ του ΟΣΦΠ «ξεχάστηκε» στο 4ο δεκάλεπτο, πιθανότατα να είχε «λιώσει» από το ημίχρονο, ας μην ξεχνάμε πως ούτε αυτός, ούτε ο Σπανούλης ξεκουράστηκαν λόγω εθνικής ομάδας. Ειδικά ο Λαρισαίος ήταν να τον λυπάσαι! Ο ΠΑΟ τα τελευταία χρόνια έχει δοκιμάσει κάθε είδους άμυνα πάνω του (πότε με Λάσμε, πότε με Γκιστ, πότε με Μπράμο, πότε με Διαμαντίδη, τώρα με Καλάθη-Φελντέιν) καταφέρνοντας συνήθως να τον βγάζει εκτός πνεύματος αγώνων, μα όσα αντικρύσαμε προ ωρών ήταν το αποκορύφωμα, δεν θυμόμαστε πιο τραγικό «V-Span» στο Μαρούσι Αφήστε που κάθε φορά που η κάμερα ζούμαρε στο πρόσωπό του έμοιαζε…50 ετών! Το κακό γι αυτούς είναι πως ΚΑΙ η φετινή ομάδα χτίστηκε γύρω του, άρα θα ζήσει ή θα πεθάνει ανάλογα των δικών του βραδιών.

Αυτό που εντυπωσιάζει είναι ότι στον ΟΣΦΠ μοιάζουν να είναι στον κόσμο τους, δίχως την παραμικρή επίγνωση των προβλημάτων τους. Άμα ακούς τον κόουτς να δηλώνει…ικανοποιημένος και πως η ομάδα του ήταν ανώτερη σε παιχνίδι που κατά τύχη δεν κυμάνθηκε γύρω στο «δεκάρικο», φυσιολογικά αισιοδοξείς ότι πας «καρφί» για νταμπλ!  Ο Εξάστερος κάνοντας απλώς το προβλεπόμενο (ρίσκαρε το μακρινά σουτ του «αιωνίου» για να «οχυρώσει» τη ρακέτα του) ξεκινά με ψυχολογικό αβαντάζ, περιμένοντας πίσω τους τραυματίες του, θέλοντας να βάλει στο rotation και τους μικρούς του.

Δημήτρης Στρατής
Δημήτρης Στρατής Για τον Δημήτρη Στρατή το panathinaikos24 αποτελεί το τρίτο πράσινο μετερίζι στο οποίο θ' ασχολείται με το ομορφότερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή του.
Η διαδρομή ξεκίνησε από το balla.gr, συνεχίστηκε στο leoforos.gr, τώρα όντας ο 13ος (προφανώς σημαδιακό μιας κι ο αριθμός -για προφανείς λόγους- είναι ο αγαπημένος του) συνεργάτης του site θ' ασχολείται (σχεδόν) καθημερινά με τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο! Θεωρεί τη γενιά του προνομιακή αφού έζησε live τα σπουδαιότερα επιτεύγματα των τμημάτων του κλαμπ, πλην Γουέμπλεϊ. Μια ζωή θα τον στοιχειώνει ο χαμένος προημιτελικός με την Πόρτο του Μουρίνιο το 2003 , όταν χάθηκε τελικός-φαντασίωση για όλους τους πράσινους πιστούς απανταχού Γης! Φαντάζεστε τι θα γινόταν σε συναπάντημα ΠΑΟ και...Σέλτικ;

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ