ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ρούλα Στεφανάκη

Η αντίδραση του ΠΑΟ το μεγαλύτερο όφελος

Η Ρούλα Στεφανάκη γράφει στο panathinaikos24.gr για τη μεγάλη ανατροπή στο ντέρμπι, ρίχνει τους τόνους και θυμίζει ότι έρχεται... η Καρσίγιακα.

Η αντίδραση του ΠΑΟ το μεγαλύτερο όφελος

Τελικά δεν έχω καταλήξει. Είναι καλύτερο μια επιβλητική εμφάνιση από την αρχή και άνετη επικράτηση στο φινάλε, ή ανατροπή και νίκη έστω και με μισό πόντο; Καλά είσαι σοβαρή; Τι ανησυχίες έχεις πρωί πρωί, θα αναρωτηθείτε.

Και με το δίκιο σας. Σαφώς και το θετικό αποτέλεσμα είναι που μετράει ειδικά όταν απέναντί σου έχεις τον «αιώνιο» αντίπαλο. Μην μου πείτε όμως ότι δεν σας νοιάζει και η εμφάνιση. Και μη μου πείτε ότι βλέποντας το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό δεν μαύρισε η ψυχή σας και αρχίσατε να συμβιβάζεστε με την ιδέα και της ήττας; Γιατί δεν θα σας πιστέψω.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το ταμπλό με το σκορ να δείχνει 15-30, ενάμιση λεπτό πριν από το φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου έγινε η πιο hot ανάρτηση στο «φατσοβιβλίο» (λέγε με Facebook) από τους φίλους του Ολυμπιακού και όχι μόνο. Πάντα τα «περίεργα» προκαλούσαν τα πλήθη, άλλωστε. Μα είναι δυνατόν μέσα στο Ο.Α.Κ.Α. να κάνει πλάκα ο Ολυμπιακός; Κι όμως οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν ιδανικά, άγγιξαν το τέλειο σε απόδοση, εκμεταλλευόμενοι την «απουσία» του Παναθηναϊκού στο παρκέ και δημιούργησαν προσδοκίες ότι μπορούν να φύγουν με το «διπλό». Προκαλώντας παράλληλα «εγκεφαλικά» στον κόσμο του Παναθηναϊκού που είχε κατακλύσει το κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων για να σπρώξει την ομάδα του στη νίκη.

«Μωρέ δε γυρίζει αυτό ούτε με σφαίρες», άκουγες να ψιθυρίζεται από δω και από κει. Έλα όμως που γύρισε. Και αυτό για μένα είναι και το μεγαλύτερο κέρδος του Παναθηναϊκού από αυτό το ματς. Η αντίδρασή του αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον και δείχνει το μέταλλο και το χαρακτήρα της ομάδας. Στοιχεία απαραίτητα για να παραμείνει πρωταγωνιστής σε όλους τους στόχους που έχεις θέσει. Χωρίς να θέλω να μειώσω σε καμία περίπτωση τη σπουδαιότητα του να κερδίζεις τον Ολυμπιακό δύο φορές μέσα σε διάστημα 11 ημερών. Και όπως πολύ εύστοχα γράφτηκε: Τυχερά είναι αυτά. Τη μία θα κερδίζει ο Παναθηναϊκός εντός, την άλλη εκτός. Αυτό για να κάνουμε και λίγο πλάκα. Διότι αν δεν έχουμε και λίγο χιούμορ στη ζωή μας, δεν κάνουμε τίποτα. Αρκεί να μην ξεφεύγουμε (βλ. δημοσιογράφοι, προπονητές, παίκτες κλπ. ανεξαρτήτου χρώματος και ο νοών νοείτω…).

Θα το επαναλάβω και πάλι. Είναι πολύ νωρίς ακόμη για πανηγυρισμούς. Οι δύο νίκες επί του Ολυμπιακού και ο τρόπος που ήρθε η δεύτερη (βλ. ανατροπή) είναι φυσικά μεγάλη υπόθεση. Τίποτε όμως δεν έχει κριθεί και η εμφάνιση στο ξεκίνημα του αγώνα στο Ο.ΑΚ.Α. είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει την τεχνική ηγεσία.

Ωστόσο είναι σαφές ότι τα θετικά αποτελέσματα επί του «αιωνίου» αντιπάλου δίνουν στον Παναθηναϊκό ψυχολογικό προβάδισμα και την πολυτέλεια να συνεχίσει ήρεμος στην προετοιμασία του για τα επόμενα δύσκολα ματς, αρχής γενομένης από εκείνο της Πέμπτης κόντρα στην Καρσίγιακα, όπου η νίκη είναι… μονόδρομος.

Ρούλα Στεφανάκη
Ρούλα Στεφανάκη Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο Θεός γελάει, λέει o λαός και η Ρούλα πιστεύει ότι της ταιριάζει γάντι. Η δημοσιογραφία δεν ήταν στα σχέδιά της, ούτε γεννήθηκε με το όνειρο να γίνει δημοσιογράφος. Ααα… να τα λέμε! Στα σχέδιά της ήταν να σπουδάσει και βλέπουμε. Όπως και έγινε. Πέρασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας (ουδεμία σχέση με τη δημοσιογραφία φυσικά) πήρε και βεβαίωση ότι μπορούσε να διδάξει, όμως το συγκεκριμένο χαρτί, καταχωνιάστηκε κάπου στο αρχείο της, διότι πολύ απλά βρέθηκε στο δρόμο της το Sportime! Το μεγάλο της σχολειό της δημοσιογραφίας. Μια δεκαετία στο Sportime έκανε ρεπορτάζ μπάσκετ, ώσπου πιστεύει… το έμαθε πια το «παλιό-επάγγελμα». Στη συνέχεια εργάστηκε στο Derby, όπου βίωσε μια ακόμη ξεχωριστή εμπειρία, σύντομη μεν, αλλά πολύ ιδιαίτερη με εξαιρετικούς συναδέλφους με κάποιους εκ των οποίων εχει τη χαρά να ξανασυνεργαστεί (βλ. Γιάννη Αβραμίδη), εδώ στο Panathinaikos24. Και βέβαια δεν ξεχνάει το πέρασμά της και από το Onsports, από το οποίο επίσης έχει πολύ όμορφες στιγμές να θυμάται..

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ