ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποτελέσματα αγώνων 2015-2016

Γκιστ, Γκιστ, Γκιστ…

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τζέιμς Γκιστ που πέτυχε ατομικό ρεκόρ πόντων (27) στην Ευρωλίγκα, ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Καρσίγιακα (85-73). Μικρής έντασης επεισόδια ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων πριν την έναρξη της αναμέτρησης.

Γκιστ, Γκιστ, Γκιστ...

Την πρώτη του νίκη στο φετινό «μαραθώνιο» της Ευρωλίγκας πέτυχε ο Παναθηναϊκός που επικράτησε της «πρωτάρας» στο θεσμό Καρσίγιακα με 85-73.

Οι «πράσινοι» φανερά κουρασμένοι από το βεβαρημένο πρόγραμμα και χωρίς να πιάσουν υψηλά στάνταρ απόδοσης, είχαν σε εξαιρετικό βράδυ τους Γκιστ, Διαμαντίδη. Ατομικό ρεκόρ στην Ευρωλίγκα και για τον Νικ Καλάθη με 11 ασίστ. Ενώ για την πλευρά της πρωταθλήτριας Τουρκίας, ο μόνος που πάλευε ήταν ο Γκάμπριελ.

Επεισόδια μικρής έντασης ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων και τις αστυνομικές δυνάμεις, σημειώθηκαν πριν την έναρξη της αναμέτρησης στον περιβάλλοντα χώρο των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

panathinaikos24.gr

Το ματς

Με τους Καλάθη, Φελντέιν, Πάβλοβιτς, Γκιστ και Κούζμιτς, επέλεξε να ξεκινήσει την αναμέτρηση ο Σάσα Τζόρτζεβιτς.

Μετά από δύο κατοχές από μια για κάθε ομάδα και άστοχα σουτ, ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση με ωραία ενέργεια και λει απ από τον Πάβλοβιτς (2-0), η απάντηση των Τούρκων ήταν άμεση αφού μετά το φάουλ σε προσπάθεια τριών πόντων του Γκάμπριελ, ο παίκτης της Καρσίγιακα έδωσε μικρό προβάδισμα στην ομάδα του (2-3) και αμέσως μετά, με ατομική ενέργεια και καλάθι ήρθε το +3 (2-5) στο 2’.

Η ασίστ του Καλάθη για τον Κούζμιτς έφερε το (4-5), όμως το πρόβλημα ήταν στα ριμπάουντ καθώς οι «πράσινοι» έχασαν εύκολα δύο επιθετικά και τις ευκαιρίες για νέα κατοχή μπάλας.

Το τρίποντο του Γκιστ έδωσε μικρό προβάδισμα στο «τριφύλλι» (7-5), όμως οι Τούρκοι απάντησαν άμεσα για το (7-7) με τον Άιβερσον. Μετά από 4,5 λεπτά αγώνα ο Καλάθης πρόσφερε και το πρώτο highlight στο ματς, βγάζοντας μια εξαιρετική ασίστ για τον Γκιστ που κάρφωσε για το +5 (12-7). Το σερί για τον Παναθηναϊκό μεγάλωσε με τους Ραντούλιτσα και Καλάθη να φτάνουν τη διαφορά στο +9 (16-9).

panathinaikos24.gr

Η Καρσίγιακα βλέποντας το «τριφύλλι» να έχει χτίσει μια μικρή διαφορά, πίεσε σε όλο το παρκέ και κατάφερε να μειώσει σε (18-10) με προσπάθειες του Κάρτερ στο 7’. Το τρίποντο του Διαμαντίδη έδωσε για πρώτη φορά στο ματς διψήφια διαφορά (21-10), όμως ο Καλάθης έστειλε τον Κάρτερ στις βολές μετά από προσπάθεια για τρίποντο. Ο Αμερικανός ευστόχησε και στις τρεις μειώνοντας γρήγορα σε (21-13).

Ο «Σάλε» με σκοπό να ξεκουράσει τους δύο Σέρβους ψηλούς, έριξε στη «μάχη» τον Γιώργο Παπαγιάννη, με τον κόσμο να χειροκροτεί την είσοδο του νεαρού στο παρκέ. Η διαφορά ήταν στα επίπεδα των 10-11 πόντων με τα καλάθια των Καλάθη (τρίποντο) και Γκονλούμ (25-18), το δεκάλεπτο εν τέλει ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να κάνει πάρτι στη ρακέτα των Τούρκων και με τους Φώτση και Γιάνκοβιτς, έστειλε το ματς στο +15 (30-15).

Στο 2ο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός δεν κατέβασε ταχύτητα και με ένα γρήγορο (5-0) με τρίποντο του Διαμαντίδη και κάρφωμα του Κούζμιτς η διαφορά πήγε στο +18 (35-17) στο 13’.

Οι «πράσινοι» είχαν βρει το χέρι τους από την περιφέρεια και με τρίποντο του Γκιστ έστειλαν το ματς στο +16 (38-22) με την Καρσίγιακα να μην μπορεί να βρει αντίδοτο για την άμυνά της. Σε αντίθεση με την επίθεση που σκόραρε με τον Γκάμπριελ για το (38-24).

panathinaikos24.gr-διαμαντίδης

Ο Τζέιμς Γκιστ βρισκόταν σε εξαιρετική βραδιά και με δικό του καλάθι έγινε το (40-24) και ο πρώτος παίκτης με διψήφιο αριθμό πόντων (10) στο 16’.

Με δύο λεπτά για το ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός με μπροστάρη τον Γκιστ ανέβασε τη διαφορά από τα 6,75 (45-27), όμως ο Παλάσιος απάντησε άμεσα με τον ίδιο τρόπο για το (45-30).

Η διαφορά με τη λήξη του δεκαλέπτου έπεσε στους 13 πόντους με το (47-34) να είναι το σκορ ημιχρόνου.

Από τα 6,75 ήρθε το πρώτο καλάθι στο β’ μέρος για την Καρσίγιακα με τον Γκάμπριελ να μειώνει στους 10 (47-37). Το σερί για την τουρκική ομάδα μεγάλωσε στο 6-0 με τον Άιβερσον να μειώνει ακόμα περισσότερο στους 7 (47-40) στο 23’, όμως ο Γκιστ συνέχισε την παραγωγή πόντων (49-40).

Το τρίποντο του Πάβλοβιτς έστειλε τη διαφορά του ματς στο +12 (54-40), με τον Γκιστ από τις βολές να ανεβάζει και άλλο τη διαφορά και τα στατιστικά του (56-42). Με το σκορ να έχει κολλήσει για περισσότερα από τρία λεπτά, ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει αισθητά, με την Καρσίγιακα να μην μπορεί να βρει λύσεις για να μειώσει το σκορ και το «τριφύλλι» να έχει λανθασμένες επιθέσεις.

Το σκορ στο 27’ ήταν στο (60-44) με τον Παναθηναϊκό να βρίσκει το δρόμο προς το καλάθι με τους Γκιστ και Χαραλαμπόπουλο. Το 3ο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να είναι στο +13 (65-52).

ραντούλιτσα_panathinaikos24

Με δύο άστοχα σουτ τριών πόντων για την Καρσίγιακα ξεκίνησε το 4ο δεκάλεπτο, όμως το λάθος του Καλάθη έδωσε την ευκαιρία στους Τούρκους να μειώσουν στους 10 (64-54). Για τους «πράσινους» το δρόμο προς το καλάθι τον βρήκε ο Φελντέιν με σουτ από απόσταση για το (66-54) στο 32’.

Η διαφορά στο ματς έπεσε σε μονοψήφιο αριθμό μετά από αρκετή ώρα, με τις βολές του Παλάσιος να διαμορφώνουν το (66-57), όμως οι «πράσινοι» θέλησαν να βάλουν τις βάσεις για το «ροζ» φύλλο αγώνα και με γρήγορο 6-0 έφτασαν το ματς στο (72-57) στο 34’.

Δύο σουτ από τα 6,75 των Πάβλοβιτς και Φώτση, διαμόρφωσαν το (80-65) διατηρώντας τη διαφορά στους 15 πόντους, δυόμιση λεπτά για το φινάλε.

Ο Γκιστ ακόμα και στο φινάλε της αναμέτρησης και με το αποτέλεσμα να έχει κριθεί, πρόσφερε μεγαλοπρεπέστατο stop στον Γκονλούμ, ενώ και στη επίθεση διαμόρφωσε με ωραία ενέργεια το (85-73), που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

gist_panathinaikos24

Τα δεκάλεπτα: 30-15, 47-34, 65-52, 85-73

Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 8 (2), Χαραλαμπόπουλος 2, Γιάνκοβιτς 4, Φώτσης 8 (2), Ραντούλιτσα 8, Φελντέιν 2, Διαμαντίδης 12 (3), Γκιστ 27 (3), Καλάθης 6, Παπαγιάννης, Κούζμιτς 8.

Καρσίγιακα (Σαρίτσα): Ράγκλαντ 12 (1), Παλάσιος 14 (2), Άιβερσον 5, Μπαϊγκούλ 2, Άλτιντιγκ 2, Κάρτερ 4, Γκονλούμ 4, Γκάμπριελ 17 (2), Κάρτερ 10 (2), Σιπάχι 3.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ