ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ρούλα Στεφανάκη

Επικίνδυνη εξόρμηση Νο2

Αν η αποστολή στο Κράσνονταρ στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας έκρυβε παγίδες και επιβεβαιώθηκε στην πράξη με την ήττα του Παναθηναϊκού από τη Λοκομοτίβ Κουμπάν, η δεύτερη εξόρμηση των «πρασίνων» είναι ακόμη πιο επικίνδυνη. Γράφει η Ρούλα Στεφανάκη.

Επικίνδυνη εξόρμηση Νο2

Ο Παναθηναϊκός καλείται στη Βαρκελώνη την Πέμπτη (29/10, 22:00) να διεκδικήσει την πρώτη εκτός έδρας νίκη του στη διοργάνωση με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα. Την ομάδα που παραδοσιακά δυσκολεύει το «τριφύλλι» και εκείνη που έχει το πάνω χέρι στις μεταξύ τους αναμετρήσεις ειδικά όταν αγωνίζεται στην έδρα της. Προσθέστε στα παραπάνω δεδομένα και τα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα και θα καταλάβετε ότι ο βαθμός δυσκολίας μεγαλώνει.

Ο Κούζμιτς ταλαιπωρείται από βαρύ διάστρεμμα, σουβενίρ από το ματς πρωταθλήματος στην Κρήτη και η συμμετοχή του στον αγώνα θα αποφασιστεί τελευταία στιγμή, όπως και του Γιάνκοβιτς ο οποίος νιώθει ενοχλήσεις στη μέση. Από την άλλη πλευρά η Μπαρτσελόνα μπορεί να παραμένει αήττητη στο ισπανικό πρωτάθλημα όμως γνώρισε την ήττα στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας από την Καρσίγιακα στην έδρα της και δυσκολεύτηκε αρκετά από τη Ζιελόνα Γκόρα.

Είναι προφανές πως η Μπαρτσελόνα ακόμα δεν έχει φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο αγωνιστικά, ειδικά στον τομέα της άμυνας. Ακόμα και έτσι οι Καταλανοί δεν παύουν να είναι επικίνδυνοι και σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να παραβλέψεις την παρουσία των εξαιρετικών σέντερ που διαθέτουν.

Χαρακτηριστικό είναι ότι παρόλο που ο Άντε Τόμιτς έμεινε στα ρηχά στο τελευταίο ματς, ο Σαμάρντο Σάμουελς είχε 8/9 δίποντα. Ο εξάστερος λοιπόν καλείται να υπερβάλει εαυτόν στη Βαρκελώνη για να φύγει με το «διπλό», χωρίς ωστόσο να έχει το… μαχαίρι στο λαιμό σε περίπτωση ήττας.

Με άλλα λόγια αν ο Παναθηναϊκός επιστρέψει στην Αθήνα με το ροζ φύλλο αγώνα θα έχει σημαντικό αβαντάζ έναντι των αντιπάλων του ενόψει της συνέχειας. Αν πάλι χάσει, δεν χάθηκε και ο κόσμος…

ΥΓ: Εξαιρετική η παρουσία του Φελντέιν στην Κρήτη στο ματς πρωταθλήματος με το Ρέθυμνο. Σε ένα παιχνίδι που δεν ξεκίνησε καλά για τον Παναθηναϊκό εξαιτίας την κακής του άμυνας, αλλά και με αρκετούς βασικούς παίκτες να μη βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή φόρμα, οι «πράσινοι» βρήκαν για μια ακόμη φορά το σθένος να γυρίσουν την εις βάρος τους κατάσταση.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό στοιχείο για μια ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστεί σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ας είναι καλά ο Τζόρτζεβιτς που έχει βρει τον τρόπο να ανακτά την αυτοπεποίθηση των παικτών του, πριν είναι αργά. Μεγάλη υπόθεση.

Ρούλα Στεφανάκη
Ρούλα Στεφανάκη Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο Θεός γελάει, λέει o λαός και η Ρούλα πιστεύει ότι της ταιριάζει γάντι. Η δημοσιογραφία δεν ήταν στα σχέδιά της, ούτε γεννήθηκε με το όνειρο να γίνει δημοσιογράφος. Ααα… να τα λέμε! Στα σχέδιά της ήταν να σπουδάσει και βλέπουμε. Όπως και έγινε. Πέρασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας (ουδεμία σχέση με τη δημοσιογραφία φυσικά) πήρε και βεβαίωση ότι μπορούσε να διδάξει, όμως το συγκεκριμένο χαρτί, καταχωνιάστηκε κάπου στο αρχείο της, διότι πολύ απλά βρέθηκε στο δρόμο της το Sportime! Το μεγάλο της σχολειό της δημοσιογραφίας. Μια δεκαετία στο Sportime έκανε ρεπορτάζ μπάσκετ, ώσπου πιστεύει… το έμαθε πια το «παλιό-επάγγελμα». Στη συνέχεια εργάστηκε στο Derby, όπου βίωσε μια ακόμη ξεχωριστή εμπειρία, σύντομη μεν, αλλά πολύ ιδιαίτερη με εξαιρετικούς συναδέλφους με κάποιους εκ των οποίων εχει τη χαρά να ξανασυνεργαστεί (βλ. Γιάννη Αβραμίδη), εδώ στο Panathinaikos24. Και βέβαια δεν ξεχνάει το πέρασμά της και από το Onsports, από το οποίο επίσης έχει πολύ όμορφες στιγμές να θυμάται..

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ