ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Το βάρος στην περιφέρεια…

Οι περιφερειακοί του Παναθηναϊκού θα είναι αυτοί που θα… τραβήξουν το μεγαλύτερο κουπί για την ομάδα στο Σάσα Τζόρτζεβιτς, στο ματς της Βαρκελώνης.

Το βάρος στην περιφέρεια…

Με δεδομένη την απουσία του Βλαδίμηρου Γιάνκοβιτς, αλλά και τον αμφίβολο Κούζμιτς, ο Παναθηναϊκός καλείται αύριο το βράδυ στο «Παλαού Μπαλουγκράνα», να «κρύψει» τη ρακέτα του και να καταφέρει να πάρει τη νίκη από την περιφέρειά του.

Μπορεί και η Μπαρτσελόνα να μην είναι έτοιμη (πιο σωστά, είναι μακριά από το… έτοιμη), ωστόσο αν ρίξει κανείς μια ματιά στο βάθος που έχει στη ρακέτα της ειδικά, αντιλαμβάνεται πως θα το… πάει το ματς ο Πασκουάλ.

Οι καταλανοί θα προσπαθήσουν να φθείρουν τον Ραντούλιτσα από νωρίς, βάζοντας τη μπάλα μέσα στο καλάθι, με τον Παναθηναϊκό σε αυτό το κομμάτι να έχει δύο επιλογές. Σχήμα με Γκιστ που σημαίνει ενέργεια-ριμπάουντ και γενικότερη καλύτερο έλεγχο του «ουρανού», ή να πάει με τον Φώτση, προσπαθώντας μέσα από την επίθεση του να ανοίξει την ισπανική άμυνα.

«Λευκός σωσίας του Τζόρνταν»: Το ιστορικό πρωτοσέλιδο της Gazzetta dello Sport για το κορυφαίο ρεσιτάλ του Γκάλη στον Παναθηναϊκό
«Λευκός σωσίας του Τζόρνταν»: Το ιστορικό πρωτοσέλιδο της Gazzetta dello Sport για το κορυφαίο ρεσιτάλ του Γκάλη στον Παναθηναϊκό 12.809 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ένα ακόμα σημείο αναφοράς, είναι η περιφέρεια του «τριφυλλιού», τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση. Με μπροστάρη τον Καλάθη, αν οι «πράσινοι» καταφέρουν να κλείσουν τους διαδρόμους στους κοντούς της Μπαρτσελόνα, θα έχουν κερδίσει την πρώτη μάχη στο παιχνίδι.

Ο δρόμος για εύκολα καλάθια μετά από κλεψίματα η αμυντικά ριμπάουντ και η ευστοχία από μέση και μακρινή απόσταση, θα αποτελέσουν το δεύτερο σημαντικό σκέλος για να μείνει αρχικά ο Παναθηναϊκός μέσα στο παιχνίδι και να έχει πιθανότητες να το κερδίσει.

Το παιχνίδι δεν είναι ζωής και θανάτου. Και αυτό το γνωρίζει ο Τζόρτζεβιτς. Για την ομάδα του Πασκουάλ είναι πιο σημαντικό διότι παίζει στην έδρα της και πιθανή απώλεια, ίσως της στερήσει την (ασήμαντη σε αυτή τη φάση) πρωτιά στον όμιλο.

Σε κάθε περίπτωση, είναι ένα ματς όπου ο Παναθηναϊκός θα μετρήσει τις δυνάμεις του, σε ένα ντέρμπι, το οποίο μπορεί να επαναληφθεί μέσα στη σεζόν .

Η υπεροπλία που δείχνει να έχει στο «ζωγραφιστό» η Μπαρτσελόνα με Τόμιτς-Σάμιουελς-Λαουάλ, της δίνει ένα πλεονέκτημα και οι «πράσινοι» θα πρέπει να «χτυπήσουν» σε άλλα κομμάτια του παιχνιδιού.

Η τετράδα Καλάθης-Διαμαντίδης-Φελντείν-Πάβλοβιτς θα αποδειχθεί καθοριστική, διότι αν καταφέρει να βάλει δύσκολα στους Ναβάρο-Σατοράνκσι-Όλεσον-Αρόγιο-Ρίμπας, τότε το «τριφύλλι» θα έχει αρκετές πιθανότητες να πάρει το «διπλό».

Το ματς οι «πράσινοι» θα το αντιμετωπίσουν χωρίς άγχος, αυτό είναι δεδομένο. Θα είναι μια καλή ευκαιρία για τον Τζόρτζεβιτς να ρίξει στα… βαθιά και τους Παπαγιάννη-Χαραλαμπόπουλο, με το αποτέλεσμα να περνά σε δεύτερη μοίρα, όχι γιατί δεν θέλει-η δεν πάει για τη νίκη-ο Παναθηναϊκός, αλλά το αυριανό παιχνίδι θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να… μετρήσει τις δυνάμεις του.

Κλειδί στην αναμέτρηση, είναι η αρχή του αγώνα, γεγονός που αποτελεί αγκάθι για τον Παναθηναϊκό σε όλα του-πλην αυτού με Καρσίγιακα-παιχνίδια μέχρι στιγμής. Η περιφέρεια θα επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος και οι λεπτομέρειες θα κάνουν τη διαφορά.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.