ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Στραματσόνι, ο τρίτος Ιταλός (Pics)

Ο Αντρέα Στραματσόνι υπέγραψε το συμβόλαιο του με τον Παναθηναϊκό και έγινε ο τρίτος Ιταλός προπονητής που αναλαμβάνει το «τριφύλλι».

Στραματσόνι, ο τρίτος Ιταλός (Pics)

Ο 39χρονος, γίνεται μόλις ο τρίτος Ιταλός προπονητής στην ιστορία της ομάδας, μετά τον Μπρούνο Πεζάολα και τον αξέχαστο για τις ατάκες του, Αλμπέρτο Μαλεζάνι και καλείται να τα πάει καλύτερα από τους συμπατριώτες του, που δεν κατέκτησαν κάποιο τίτλο με το σύλλογο.

Ας τα πάρουμε από την αρχή…

12233017_949567915104507_1767258810_n

Ο Μπρούνο Πεζάολα, που πριν από μερικούς μήνες έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 χρονών, έφτασε στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό τον Δεκέμβρη του 1979, τη χρονιά που το ελληνικό πρωτάθλημα έγινε επαγγελματικό.

Αλαφούζος σε μεγάλη συνέντευξη: Το πρωτάθλημα, η αποτυχία, τα 130 εκατ, το παρασκήνιο με Γιοβάνοβιτς – Τερίμ, η διαφθορά και το όνειρό του
Αλαφούζος σε μεγάλη συνέντευξη: Το πρωτάθλημα, η αποτυχία, τα 130 εκατ, το παρασκήνιο με Γιοβάνοβιτς – Τερίμ, η διαφθορά και το όνειρό του 3.376 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Ιταλο-αργεντίνος προπονητής, μετά την παρουσία του στη Φιορεντίνα ανέλαβε τον Παναθηναϊκό σε μία δύσκολη στιγμή, με την ομάδα στην 5η θέση του πρωταθλήματος. Λίγους μήνες αργότερα και μετά από μερικά εντυπωσιακά αποτελέσματα, ο έμπειρος τεχνικός με μεγάλη παρουσία και στη Νάπολι, είχε πάει το «τριφύλλι» στην κορυφή σε ισοβαθμία με Ολυμπιακό και Άρη.

Τελικά μία ήττα από τον Ολυμπιακό εκτός έδρας ήταν και αυτή που στέρησε το πρωτάθλημα από τους «πράσινους», με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη να απολύει τον Πεζάολα. Ο έμπειρος τεχνικός πρόλαβε να κάτσε στον πάγκο της ομάδας σε 21 αναμετρήσεις, με απολογισμό 11 νίκες, 9 ισοπαλίες και 3 ήττες.

ÌÁËÅÆÁÍÉ / ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ËÁÑÉÓÁ MALESANI / PANATHINAIKOS - LARISA

Αρκετά χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα την περίοδο 2004-2005, έρχεται για λογαριασμό του «τριφυλλιού», ο πρώην τεχνικός της Πάρμα, Αλμπέρτο Μαλεζάνι. Συγκεκριμένα στις 16 Φεβρουαρίου του 2005, ο Μαλεζάνι ανακοινώνεται από την ΠΑΕ και είναι ο νέος προπονητής της ομάδας, μετά τον Τότη Φυλακούρη που είχε αναλάβει ως υπηρεσιακός.

Το πέρασμα του από τους «πράσινους», δε μπορεί να θεωρηθεί σε καμία περίπτωση ως επιτυχημένο και μετά από 1,5 χρόνο στον πάγκο της ομάδας θα αποχωρήσει. Συνολικά κοουτσάρησε τον Παναθηναϊκό για 53 παιχνίδια και είχε 32 νίκες, 9 ισοπαλίες και 12 ήττες.

Η μεγαλύτερη ανάμνηση που έχουμε πάντως από τον Ιταλό, είναι το ξέσπασμα του στη συνέντευξη Τύπου, μετά από μία εντός έδρας ισοπαλία με 2-2 απέναντι στον Ηρακλή και ενώ έχει προηγηθεί πριν λίγες ημέρες μία βαριά εκτός έδρας ήττα με 5-1 από τη Βέρντερ Βρέμης στη Γερμανία για το Champions League.

Και τώρα…Στραματσόνι

Ο Αντρέα Στραματσόνι λοιπόν είναι ο τρίτος Ιταλός. Με θητεία στους πάγκους των Ίντερ και Ουντινέζε, έρχεται όπως και οι συμπατριώτες του, σε μία περίεργη εποχή για το σύλλογο και με μεγάλες απαιτήσεις.

Εμείς απλά ελπίζουμε να τα πάει αρκετά καλύτερα σε σχέση με τους Πεζάολα και Μαλεζάνι, αλλά και να γίνει ο πρώτος Ιταλός που κατακτάει τίτλο ως προπονητής με την ομάδα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.